10 January 2011

Piticot motorizat

Piticul iubeste masinutele - in special MASINUTA rosie, una din cele de cocotat pe ele si impins cu picioarele, din care se gasesc in supermarketuri. Povestea ei e simpla: piticul avea o motocicleta (pe acelasi principiu: de incalecat pe-o sa si dus la plimbare) pe care o iubea tare-tare. Mai avea si o tricicleta fara pedale cu design futurist si rotile cele mai silentioase din lume (primita cadou de la nasi, cand i-am taiat motul). Eh, cand veneau prietenii nostri in vizita, cu al lor baiat, batalia se dadea totusi pe motocicleta, asa ca respectivii parinti, la aniversarea copilului propriu i-au cautat motocicleta ca a noastra, sa-l faca si pe el fericit. Cum modelul nostru, mostenit de la nepotul lui Bu, nu se mai gasea, i-au luat o masinuta rosie. Care masinuta rosie... i-a cazut cu tronc piticului, asa ca ajunsesem ca atunci cand ne vizitam sa plecam unii la altii ba cu masinuta, ba cu motocicleta din dotare, ca sa impacam cei doi pitici si sa aiba cu ce sa se fugareasca prin casa, printre picioarele noastre. Tot asa, tot asa... pana cand am decis ca, de Craciun, piticul cu masinuta rosie sa primeasca de la noi o motocicleta, iar piticului cu motocicleta prietenii nostri sa-i daruiasca o masinuta rosie. Zis si facut! La pitic pasiunea a fost mare: in primele zile nu se suia in masina daca alaturi de el, pe bancheta, nu era masinuta rosie si nici nu ii puteam schimba scutecul daca pe canapea nu trona si bolidul rosu...

Si noi ne putem lauda ca acum avem "di tati": si masina, si motocicleta, si tricicleta... si alta tricicleta cu pedale la Buna acasa, plus faimoasa tricicleta multifunctionala cumparata de noi... si alta motocicleta la cealalta bunica acasa... si alta masinuta la munte (nope, noi nu am cumparat decat una dintre toate acestea :D).

2 comments:

lore said...

Va fi interesant cand va ajunge piticotul in perioada de surubarit: cine stie ce avion va construi din demontaje! Nu-i asa ca avioane nu aveati? Veti avea!

Zu said...

:-)) ne-ai prins, nu avem. Nici submarine... Hait, stai ca ma bagi la idei...