16 December 2010

Combinatii de cuvinte

Auzeam noi tutu ma in sus, tutu ma in jos, cu variatiunea pe tema data: tutu a ma, care ne-a edificat definitiv - prima combinatie de cuvinte a copilului se refera la mult iubita masinuta si faptul ca da, e a lui! (despre masina asta e o intreaga poveste de spus :D). Ahhhh... lucrurile au devenit limpezi:

tutu ma = masina mea (varianta e tutu a ma = masina a mea)
mama opa = mama, hopa jos (musai sa stau jos langa el, la nevoie ma trage si de mana)
tia ma =  (eh, acum sa va vad!) cheia mea

Iar tia ma, ooooo, mama!!!, rostit cu mare entuziasm, inseamna (intr-o traducere aproximativa), bai, ce grozava e mama asta, mi-a gasit cheile mele pe care le cautam de bezmetic prin toata casa si acum sunt tare fericit, ooooo, I could thow a party!!! :D

8 comments:

g.cojocaru said...

so.. v-ati pus pe scris dictionare piticozutesti! ;)
multi parinti (din cei pe care ii cunosc) spun ca in aceasta etapa lumea piticotului incepe sa capete un alt sens. asa-i?

Unknown said...

Al meu tot repeta: bece bece. N-am reusit sa aflu inca ce inseamna.

Andreea said...

Este minunat cand incep sa vorbeasca.Si noi ne minunam pe zi ce trece:)

mariamirabela said...

Laura: dar este clar, chiar si eu am inteles: bere rece, bere rece. :)

Zu: felicitari, si tu care-ti faceai probleme ca va vorbi copilul tarziu.

Zu said...

@Gabi: musai sa le scriu, ca daca nu le uit si e pacat. Eu si acum rad, ca la bijuterii spuneam "pishutrii" cand eram mica - nu era pacat sa se piarda asa cuvant??? :D

@Laura: Eu ii zic sa-mi arate despre ce vorbeste si ii dau mana, sa ma duca acolo - nu merge de fiecare data, dar am dibuit multe cuvinte si dorinte asa.

@Andreea: da, plus ca imi place sa ma inteleg cu el - avem atatea sa ne spunem... Imi place sa ii explic, sa ii arat si ador faptul ca intelege si baga totul in capsorul ala cret, wow!!!

@Mariamirabela: :-))) rece, rece! Da, ai dreptate, ma asteptam sa inceapa mult mai tarziu. Oricum, nu e cel mai rapid la partea cu vorbirea, mai avem de lucrat la capitolul voabular, insa eu sunt foarte happy cu progresele facute, e mai mult decat "pronosticul" primit din diverse surse.

Ana said...

mie mi a placut cum ti ai dat tu seama that he could throw a party =))

Zu said...

@Ana: :-))) asta era si clu-ul povestii, u got it!

Unknown said...

:)))))))))))))))))