11 December 2010

Bebe Kit by Ves



Au venit taman de Mos Nicolae, cadou pus la cale de firma ce se ocupa cu promovarea lor, ce ma contactase cu cateva zile inainte. Eeee, draguta idee si clar motiv de bucurie, mai ales daca ne gandim la ce aventuri avusesem eu parte inainte de ziua cu pricina (si povestea continua :D).

Dar ce este: un set de vase din email, gandite special pentru dimensiunile celor mici. Se numeste Bebe Kit, este creat de firma Ves, din Sighisoara si pare sa fie un concept inedit de produs. Sunt vase pentru o portie de mancare pentru pitici, ideea find tocmai aceasta: prepararea rapida a piureului pentru bebelus, intr-un recipient destinat doar lui. Avantajele pe care le prezinta producatorii sunt: cel mic va avea zilnic mancare proaspata si sanatoasa, gatita rapid (vasul fiind mic, mancarea se prepara mult mai repede, nu se iroseste nimic si se pastreaza substantele hranitoare din alimente) iar, foarte important, email-ul este materialul cu grad 0 de risc asupra sanatatii copilului. Cat timp are suprafata intacta nu degaja particule chimice in alimente si nu dezvolta bacterii. Partea aceasta mi-a placut in mod deosebit, eu fiind cea care a schimbat si biberoanele copilului cu cele fara BPA (un simplu search va va arata cat de nociva este aceasta substanta). 

Cutia e compacta si tare draguta, chiar ma gandeam ca e o idee buna de cadou, ambalajul fiind bine realizat, iar inauntru incap surprinzator de multe lucruri: o oala si o craticioara cu capac, doua castronele de dimensiuni diferite si o farfurie. Pot veni in mai multe culori, eu l-am primit albastru, evident :D.

Dupa ce ne-am entuziasmat (piticul imi dadea tarcoale, ca vasele arata tare dragut si sunt frumos colorate, chestie tentanta, evident) am trecut la testarea lor. Le folosim deja de o saptamana si pot spune ca  cele mai des utlilzate sunt vasele de servit: piticotului par sa-i placa in mod deosebit. De aproximativ o saptamana isi ia tacticos farfuria cu fructe in sufragerie, unde le mananca in timp ce se joaca. Si cand spun ca o ia chiar el, ei bine, chiar asta face: ma mai uit eu cu sufletul indoit cum o tine ba mai inclinata, ba mai dreapta si mai ca vizualizez bucatelele de fructe zburand in toate partile, dar adevarul e ca ii iese figura si ajunge cu ele intregi in camera de alaturi, iar eu ma bucur enorm cand il vad cum se descurca :-). Din castronul cel mic mananca iaurt, evident, dupa metoda brevetata: ne punem si in cap, dar mananca, zic eu a consolare. Cel mare e putin cam prea mare acum: am pus eu supa in el, insa nu e preferatul nostru din set, e clar.

De gatit nu am gatit in vase, am depasit varsta la care ii prepar lucruri separat si de obicei mananca ce facem pentru intreaga familie, asa ca nu mai am nevoie de cantitati mici. Mi se pare foarte buna ideea pentru inceputurile diversificarii, acum insa nu mai am cum sa o testez :D. Eu le-am gasit vaselor alta utilizare: ii incalzesc piticului portia zilnica de la pranz, pentru ca, recunosc, nu sunt un mare fan al microundelor si al utilizarii lor, asa ca daca le pot evita, le evit.

Concluzia mea (dupa o saptamana de utilizare): sunt fun! Inca ma mai amuz singura cand dau cu ochii de craticioarele minuscule prin bucatarie, iar reactia celui mic la vederea farfuriei face toti banii (v-am spus ca are si locul lui, unde o tine?). Imi e clar ca nu e un produs indispensabil, sincer, normal ca te poti descurca si fara, asa cum te poti descurca fara o mie de lucruri care, totusi, atunci cand le ai, iti fac viata mai usoara, mai placuta, mai sigura, mai buna...

P.S. Dap, pozele le-am facut eu, caci nu am gasit o imagine cu intreg setul pe albastru, asa ca asta e chiar setul nostru. Alte imagini mai gasiti aici (e si un concurs :D).

12 comments:

Oana said...

ah, le-am tot vazut in ultima vreme, sunt foaarte frumoase
sa le folosesti cu placere!

lore said...

super, multumesc! avem o groaza de pitici nascuti anul acesta care abia acum intra la diversificare! Le voi face cadou parintilor lor cate un set! Cu ocazia asta, am scapat de grija rascolirii magazinelor! merci de idee! chiar e salvatoare!

Zu said...

@Oana: Da, vad ca s-au lansat cu o campanie de cadouri catre mame bloggerite si cu prezenta la targuri, asa ca au aparut brusc "mai peste tot " :D.

@Lore: Ma bucur - chiar mi se par o idee buna de cadouri, pentru ca e ceva inedit. Am vazut ca se pot comanda online, de pe site-ul lor.

maria said...

stii cumva unde se gasesc prin magazine? ca as lua si eu niste cadouri

Zu said...

@Maria: uite ce stiu eu, online: http://magazin.ves.ro/produse.php . In magazine am inteles ca sunt in Auchan sau chiar in farmacii, la un pret ceva mai mare... dar eu nu le-am vazut.

maria said...

da, multumesc. online vazusem si eu, dar as vrea sa le vad intai la fata :)

Zu said...

@Maria: Oh, da, te inteleg perfect. Eu nu le-am cautat prin magazine (au venit singure la usa :D), asa ca nu stiu daca sunt sau nu in Auchan sau similar, dar daca ti-e mai usor ti le pot arata pe ale mele :P.

lore said...

azi m-a sunat un nene sa ii confirm adresa si m-a intrebat de unde stiu de vase. Evident ca i-am spus ca de la tine si a zis sa-ti multumesc din partea lor!
abia astept maine coletele- avem unul roz pentru o domnisoara de 4 luni si unul bleu pentru un june de 3 luni.

Zu said...

@Lore: :-))) si eu care ma consider un foarte slab agent de vanzari, pentru ca nu sunt in stare sa spun nimicuri zambitoare... Sper sa iti placa si sa fie cum ti-ai dorit :D

lore said...

Gata, am primit! Sunt tare dragalase!
Am luat cele doua seturi pentru a le face cadou, dar sunt tare dragalase!
Noi am depasit perioada in care-i gateam separat- are 2 ani si ne-am adaptat noi menu-ul la cerintele varstei lui, dar mancam cu totii din aceleasi feluri!
Inca o data merci pentru idee!

Zu said...

@Lore: :-) ce bine, ma bucur ca e totul ok.

gzabi said...

Sunt dragute, e bine ca sunt vase emailate si astfel se evita folosirea plasticului care poate contine BPA.