26 November 2010

Picturi rupestre





Am izbandit! Peretii nostri nu si-au schimbat culoarea si nici nu au capatat ceva modele artistice iesite din comun, usile nu si-au iesit din banalul alb, iar mobila se prezinta ca la inceput, asa ca pot declara operatiunea finger painting un real succes. Am mazgalit, ne-am prostit, ne-am minunat la culorile variate (erau patru tuburi: rosu, galben, verde, albastru) si am testat de zor tehnica buretelui - o dupa amiaza intreaga care a trecut ca prin minune si, cel mai important, nu a lasat urme :-).

Ne-am instalat tacticosi in bucatarie, cu masuta si sacunelul din dotare si am  purces la umplerea colilor de hartie si minunarea de rigoare in fata fiecarui tutuuuu (masina), mo (mor, de la urs) sau eu mai stiu ce am desenat. Vopseaua e lavabila si iese tare usor, insa copilul s-a declarat scarbit de atingerea ei si a cerut cu insistenta un servetel, cu care s-a sters tacticos :D, asa ca a preferat buretii, desi cand a fost sa-si puna amprentele mainilor nu s-a dat in laturi. A fost mai greu pana cand s-a prins de idee: m-am mazgalit eu intai si el se uita neincrezator la mine, insa mai apoi a dat cu forta in masuta, sa fie sigur ca ies :-).

E clar, e al nostru: are arta in sange!!! Nu-i asa? :D

4 comments:

mariamirabela said...

Foarte frumos v-ati petrecut dupa-amiaza. Sunteti mai bine? Si de unde ati luat culorile si buretii si colile? Mi se pare un cadou frumos pentru Mos Niculae sau Craciun.

lore said...

Inteleg ca asta-i primul pas in realizarea de cadouri pentru cei dragi! O amprenta a manutei pe o felicitare valoreaza mai mult decat orice alt cadou dat bunicilor!
Mie mi-a fost teama de tempera, mai ales ca vazusem ceva culori netoxice; din pacate, nu am regasit prin brasov si va trebui sa mai caut.
Da-ne niste detalii despre vopselele folosite, cred ca vrem cu totii sa ne punem piticotii la treaba, mai ales de cand incepe vremea rea!
Eu am gasit niste abtipilde mici pe care l-am pus sa le lipeasca de un brad decupat din hartie glasata- operatiune soldata cu un succes nebanuit!

Unknown said...

Hoho, de-a dreptul PIcasso.

Zu said...

@Mariamirabela: Buretii sunt dintr-un set Galt (http://www.store4kids.ro/produse.php?meniu=produse&marca=galt&categorie=arte_si_indemanare&id=96c56b617b96dfbaee9bae215ad7fd47),care avea culorile proprii insa eu am folosit finger paint, ca sa fiu mai sigura ca nu am surprize- aveam deja cumparate de la Crayola (http://www.officedepot.com/a/products/996216/Crayola-Washable-Finger-Paint-5-Oz/). Setul de bureti e putin mai evoluat decat pentru varsta lui, insa noi l-am folosit oricum si a fost foarte ok, iar culorile s-au sters foarte bine si de pe manute, gresie si chiar vad ca au iesit si de pe body, unde se patase la mansete.

@Lore: uite, am scris mai sus ce culori am folosit. Am cautat special finger paint pentru cei mici, din pacate mi s-a parut ca nu e o gama prea variata pe piata, nu pot sa spun ca am avut de unde alege - insa de sters s-au sters foarte bine. Si eu m-am manjit pe maini, sa-mi fac amprentele si s-a spalat tot foarte usor.

@Laura: :-))) nu????