22 November 2010

De dimineata

Trezirea noastra nu este data de un ceas cu cuc, ci de un omulet imbracat in sleepsuit si cu un iepuras in brate, care se infiinteaza langa patul nostru pe la orele 8 dimineata, cand Bu si cu mine dormim linistiti. Bu doarme profund, dar eu il aud de pe hol si inevitabil mijesc un zambet in somn: vine copilul!: lipa-lipa de pasi micuti ce traverseaza toata casa pana la noi in camera... Nu plange, nu se vaieta, doar isi ia iepurasul si vine cumintel sa se posteze langa patul nostru, sa il luam sus intre noi si sa mai dormim nitel asa toti trei, in miros cald de copil adormit si sunet de urechi de iepuras morfolite.

5 comments:

g.cojocaru said...

lipa-lipa... :) ce frumooos. O sa vina ea si vremea noastra. ;)

Zu said...

@Gabi: e super funny sa-l auzi dimineata, ma amuza la culme. Intai eram speriata, ca se opreste pe undeva prin casa si face ceva prostii, insa el vine glont la noi...

Ella said...

Ai renuntat deja la patutul cu zabrele? Scuze daca ai mai scris despre asta, doar ce am descoperit blogul tau. La ce varsta l-ai pus in patut normal? Nu ti-a fost teama?

Zu said...

@Ella: bine ai venit :-). Am renuntat la gratiile de pe o parte si am pus o margine facuta la comanda: e cam cu 20-30 de cm mai inalta decat salteaua, sa nu poata cadea cand doarme, insa in dreptul picioarelor e o bucata unde coboara la nivelul saltelei si pe acolo se poate da jos din pat singur. Noi dormim in capete opuse ale casei si mi-a fost teama sa nu se opreasca sa "cerceteze" alte incaperi insa vad ca vine intai la noi in camera, nu se opreste pe traseu si, oricum, casa e destul de securizata pentru el si eu il aud mereu. Altfel nu am avut probleme, s-a adaptat usor si doarme foarte bine asa, de pe la 1 an si 8 luni.

Ella said...

Multam, mi-ai dat idei bune cu marginile facute pe comanda. In curand cred ca va trebui sa recurgem si noi la ele. Dar mi-e groaza sa stiu ca el ar putea bantui prin casa cand noi dormim.