08 November 2010

Criza de fizic :-)

Teoria spune ca nu am voie sa ridic peste 2 kg. Cine a inventat teoria asta cred ca era dus cu pluta, ca numai un drum pana la supermarket te incarca peste limita cantarului setat asa de jos. Din punctul meu de vedere o viata normala de om, mai ales una de mama cu copil de carat peste tot, include mult mai multe kilograme, asa ca am aruncat frumusel teoria intr-un colt al mintii si mi-am vazut de treaba.

Uitat e si faptul ca prima data cand am auzit faimoasa regula cu 2 kg. este dupa ce am ramas intepenita la propriu si nu am putut functiona normal cateva zile bune, de am ajuns la doctor si m-am indopat cu pastile - dar, hei, asta se intampla in facultate si multi ani au curs pe garla de atunci.

De doua zile mi-am adus aminte de teorie, cu ceva teama in suflet - ma simt cum scartai si tare mi-e sa nu ma rup in doua. Am avut cateva saptamani agitate si apoi a urmat un weekend greu: Bu a plecat din oras si eu  am ramas parinte singur la copilul care a facut si febra 39 (vineri noaptea), de l-am luat sa doarma cu mine in pat. Acum... eu stiu ca exista cosleeping-ul, insa cred ca mie nu mi se potriveste. Hei, eu sunt persoana care a declarat mereu sus si tare ca "imi doresc un pat in care sa nu-l gasesc pe Bu decat daca vreau". Nah, cam greu de realizat intr-un apartament de bloc format din cutiute-cutiute, dar u get the idea...  De fiecare data cand iau piticul cu mine in pat eu nu ma odihnesc bine: ba ma scol cand se foieste el, ba oricum ma calareste toata noaptea, ca tare-i mai place sa dormim cel putin lipiti unul de celalalt, asa ca ajungem cumva inevitabil sa ne "fugarim" prin pat (eu imi fac loc sa stau mai bine, el vine dupa mine) de pana la urma eu ma trezesc aproape de margine si cu un brat imobilizat intr-o pozitie aiurea de catre piticotul-caracatita... bref, nu e bine nici pentru mintea mea obosita si nici pentru oasele mele.

Asa ca am avut un weekend greu, cu el adormit in brate ca nu se simtea prea bine, cu carat de colo-colo, dormit cu el cocotat pe umarul meu... si tot asa, de acum ma doare coloana de mor, ma doare si prin zona gatului si am o senzatie complet aiurea ca urmeaza sa ma dezmembrez si ma gandesc usor cam speriata la teoria aia cu 2 kg careia i-am dat eu cu flit...

Cred ca-mi trebuie un masaj, ceva, sa ma puna pe picioare, ca asa nu prea mai rezist. Ma lasa fizicul :D.

5 comments:

maria said...

nu merge cu masaj. si eu caut solutia minune, de cand am inceput sa ma trezesc noaptea de dureri de spate

papadie said...

Parearea mea e sa nu arunci la gunoi teoria:D Pentru ca se pupa cu fapta! Asculta la mine ca in ultimele 5 luni am facut bai cu voltaren, m-am indopat cu ibuprofen 800, am facut 4 radiografii, doua tomografii, am facut 12 sedinte de gimnastica medicala si de diverse masaje si inca sunt rupta in doua.
Incercati sa nu dormiti cu spatele dezgolit.

Zu said...

@Maria: nuuuu merge cu masaj??? Imi cam puneam sperante in el, ca altceva zau daca stiu/ am chef sa fac. Adica stiu ca exista gimnastica medicala, dar nu sunt eu chiar genul foarte constiincios si sportiv iar sa ma las de meseria caratului, nope, asta e mostenire grea la femei (mai ales cele romance :D).

@Papadie: Wow, prin ce ai trecut, ma sperii - sa fiu cinstita mie cel mai teama mi-a fost de sarcina si kilogramele pe care trebuia sa le suporte coloana mea atunci. Ma gandeam ca o sa mor de durere, mai ales ca nu puteam lua pastile. Culmea e ca nu am avut aproape deloc dureri de coloana in timpul sarcinii, nu stiu daca au fost hormonii de vina sau ce alt miracol, chestia e ca de atunci ma cam consider wonder woman, in ideea ca nimic rau nu mi se poate intampla, daca am trecut eu si peste sarcina... Cred ca ai dreptate, e cazul sa ma calmez...

alina said...

De acord cu Papadie, nu dormi cu spatele dezvelit!! In privinta teoriei, serios acuma ... poate numa vreo printesa sa fii, altfel nu vad cum ai putea-o pune in practica! La mine cel putin e imposibil! Fizioterapie recomand.

Zu said...

@Alina: Ooooooo, da, 2 kg chiar nu eu ca nu se pot lua la propriu, trebuie sa gasesc media si sa ma mai menajez. E adevarat insa ca de o saptamana si ceva car cam in fiecare zi cele 11,5 kg adormite de la masina pana in lift si apoi in casa... si adesea nu gasesc loc de parcare chiar asa aproape.

Planul include mers la fizio si poate ceva masaj si sport, daca reusesc sa le fac pe toate :D.