19 October 2010

Ploaie



Mi-a intrat apa asta pana in maduva oaselor, sunt murata toata si satula de atata umezeala, vreme sumbra si picuri marunti de ploaie. Asta si pentru ca, desi eu NU vreau afara in ruptul capului, nu ma indur sa nu-mi las odrasla sa se frasuie prin balti. Echipat corespunzator, trece rapid prin ele, stropind cu entuziasm in toate partile, sub privirile curioase ale celor din jur. Mama piticului (yours trully), impasibila si zgribulita, sta ceva mai incolo si se uita linistita la toata aceasta tropaiala.

Ca sa ma explic: piticotul are cizme de cauciuc, salopeta de material cauciucat si geaca din acelasi material, cu gluga ce are un elastic pe margini, in asa fel incat nu cade. Sub gluga, o caciulita. So, super echipat, zic eu, doar ca o doamna l-a intrebat ce face afara, ca "o sa se ude tot" (???) :-).

7 comments:

Diana Cornea said...

Doar o doamna?!!! Eu gasesc (mai bine zis ele ma gasesc pe mine) la interval de om-pom-pom-pom-"doamna" si de la cap:)) Si fiecare are alt comment de facut evident cu adresa indirecta la mine care probabil mai denaturata mama de-atat nu se gaseste - facand, asa, o statistica ad-hoc:)
Pupam piticot nostim cauciucat:)

Zu said...

Ah, multe doamne si si mai multi domni in varsta, amabil-proteguitori :D, dar formularea aceasta m-a amuzat in mod deosebit: cum sa se ude tot, ai vazut cum e de infofolit???

Diana Cornea said...

vazut, vazut! si e chiar foarte chic pinguinu' mic:)

Radda said...

:)) ce "pufulete" dragut!!Imi place mult echipamentul(cizmulitele sunt zuuuper)!!! Imi doresc si eu asa un echipament, sa pot trece mai usor prin balti si ploi.

mariamirabela said...

De unde, doamna, cizme de cauciuc? Dar salopeta cauciucata? Ca noi iesim afara de 2 zile numai in Manduca din pricina de ploi si balti pe masura ploilor!

Zu said...

@Diana: nice one, "pinguin" :D

@Radda: ah, stai ca si pufulete imi place :-)). Nu tineam eu mortis sa aate piticul ca de la drumuri si poduri, dar e ok, e bine infofolit :D.

@Mariamirabela: Pai de la C&A, evident, u know me!!! Doar cu cizmele a fost tare greu, ca marimea 21 nu se gaseste nicaieri, am disperat. Pe astea le-am gasit la Leonardo dar nu sunt happy, ca tot iau ceva apa si asta nu e deloc ok. Insa am sa le schimb cat de curand cu unele de la Naturino, alea sunt marimea 22/5 si piticul e deja pe la 22.

Acum piticul e echipat: mie imi trebuie una-alta, ca ma ploua :D!!!!

mariamirabela said...

Zu: gata, ne-am dotat si noi astazi, asa ca va asteptam la balta din fata blocului cum da prima ploaie. Noi am gasit cizme marimea 21 in Unirii si i-am luat si hainuta asortata, adica rosie. Unde mai pui ca la Ortopedia nu aveam cizme marimea Degetzicii si de care voiam eu doar rosii, asa ca am venit acasa cu 2 perechi de cizme rosii si o hainuta de ploaie tot rosie. :)

Degetzica se cam clatina in cizmele de cauciuc, a facut si niste balet pe holuri pe la Unirii si ma gandesc la niste antrenament in casa inainte de a o scoate cu ele in balta. Piticot este ok, nu are deviatii de la axa drumului? :)