06 September 2010

Pe drumul catre autonomie

M-am uitat pe masa: nimic. Am insistat: sub masa, pe langa masa - nimic. Am ridicat copilul din scaunul de masa, m-am uitat sub el, l-am scuturat nitel, am cautat in buzunarul de la babetica... nimic. Nu, mancarea nu era acolo. Ramasese o singura concluzie evidenta:

Ah! Copilul meu a mancat singur un castron de piure de fructe, cu lingurita!

Eeeee, am executat dansul ploii si am inchinat ode zeilor :-). Stiu, drumul e lung si presarat cu obstacole, dar hei, suntem pe drumul cel bun si da, a meritat sa-l las sa-si puna iaurt si in par si sa-si bage manutele in spanac.

9 comments:

Ana said...

lovely:)

g.cojocaru said...

felicitari!!! un drum cat mai lin in continuare.

Mamiţuni said...

Felicitari!!
La cat mai multe realizari de felul asta!

Ceska777 said...

Wow! Noi de cand am renuntat la mancarea puree am ajuns la refuzuri categorice de a manca fructe+legume. Momentan scoate frunzele de salata verde din salata asortata si culege feliile de castravete - toate pentru el. Si eu imi fac cruce cu limba in gura si zic: "Doamne, mai fa sa descopere inca o leguma!"

Zu said...

@Ana: multumesc :-).

P.S. Incep sa ma intreb daca noi o sa ajungem sa ne vedem pana la batranete :P...

@G.Cojocaru: Of, lin nu e, dar macar e cel bun :-)) - ieri a decis ca e cazul sa-si scufunde masinutele in iaurt.

@Mamituni: Multumim frumos :D, si voua la fel. Eu am ramas marcata de "stimata bunica!!!" - mi s-a parut genial!!!!

@Ceska777: Oh, la asta nu ma gandisem. Sunt in plin razboi similar cu fructele - pe unele le mananca solide, pe altele inca le mai pasez ca sa ma simt eu bine ca mananca si din acelea.

Andreea Badran said...

Felicitari! This is the beginning. Asta era important, sa inceapa. Apoi nu il vei mai putea opri, va vrea sa manance numai si numai singur. Asa e si Philip. Incepand de asta vara, cu greu accepta sa-i mai dau eu in gura. Vrea sa manance "eu singul!" si o face foarte bine. Laptele cu cereale sunt specialitatea lui, de la prima pana la ultima lingurita.

Zu said...

:-) Aha, astept sa vad. Pe moment ba are chef, ba nu... si nici eu nu-l fortez, probabil ca o sa faca la fel, o sa ceara cand vrea el cu adevarat.

mariamirabela said...

Ooo, felicitari! Si aici mai avem mult de lucrat, pe moment asa cum nu pune mana pe nimic de mancare, nu pune mana nici pe lingurita. Mai baga cateodata mana in iaurt, dar nici asta nu-i place. Si nici mie, recunosc, asa ca nu incurajez.

Zu said...

@Mariamirabela: In fine, nu face asta zilnic, inca nu am ajuns acolo - dar e un maaare pas inainte. Iti aduci aminte cum isi punea iaurt si in cap, pfff... Am pe Facebook niste poze cu domnul in plina distractie cu spanacul, ar trebui sa le pun si aici...