24 June 2010

Saptamana pe scurt

Ziua 1: Dimineata am mers in parc unde am fugarit o minge pe toate partile. Pardon, doua, niciuna a noastra :-(. Dupa amiaza fugit la Real pentru o aprovizionare. Cu bebe cu tot, asa ca am beneficiat din plin de show-ul complet (varianta "ma plictisesc si nu mai am rabdare"), plus distractia de a le cara pe toate sus. Desi nu imi mai trebuia nimic, am intrat cu el la locul de joaca, sa-l las putin sa se distreze: s-a aruncat in bile cu mult entuziasm, in timp ce eu tot cautam pe unde sa ma mai asez... Evident ca a adormit in masina pe drumul de intoarcere, asa ca acasa a mai urmat o tura de hore si sarbe, doar-doar o sa ne doarma copilul noaptea - nimic, ne-a tinut treji pana pe la 23.00. Cand s-a culcat, eu m-am prabusit.

Ziua 2: mers la matusa mea, sa strangem din lucruri. Bebe a ramas un etaj mai jos, pazit/smotocit/asfatat de cei de la biroul lui Bro'. El era foooarte fericit, restul lumii cam jumulita si epuizata :D, dar, surprinzator, in continuare entuziasta, huh, jos palaria pentru rezistenta psihica... Am mutat haine si carti de m-am cocosat si umplut de praf, iar bebe cand ma vedea pe jos se agata de piciorul meu cu urlete si jale, pentru ca dupa ce ma strecuram frumusel afara din camera sa uite complet de existenta mea si sa se distreze in continuare cu magnetii sau o masinuta rosie. Dupa toate astea am zis sa-l duc in parc, unul din zona, unde s-a dat pe tobogan si a dat nenumarate ocoluri unei fantani arteziene (e mort dupa fantani arteziene). Again, la intoarcerea acasa a adormit in masina asa ca am mai facut o tura si prin parcul nostru de langa bloc, unde a testat toate tricicletele vecinilor (da, mama in impingea) si cand finally am reusit sa il conving sa ne jucam la nisip, unde e biiiine mama, ca doar puteam sa mai stau si eu jos, a aparut Bu, sa mergem acasa.

Ziua 3: Dau sa gatesc. Toc, maruntesc, pisez... si imi pica fisa: nu sunt gaze!!! Auch. Ma reorientez catre chestiunea aceea de gatit cu abur (alimentata pe curent electric), in timp ce piticotul imi demonteaza sistematic toata bucataria: cratiti, vase de plastic, biberoane, le insira pe toate pe podea. Ma uit afara: ploua!!! - unde sa ma duc eu cu piticul??? Deja simteam ca imi creste tensiunea :D. Ma suna o prietena, ne vaicarim in duet la telefon (intre timp piticotul insista sa-mi ridice poalele rochiei si sa se ascunda sub ele) si decidem sa iesim. La Mini Prix, ala de la Otopeni (nu, nu stiu cu ce inconstienta am decis noi asta). So, prietena vine pana la mine, ploaia se porneste si mai tare, noi cu umbrele debarcam la masina cu copil cu tot, eu sofez printre baltoace si torente (pe alocuri am zis ca incepem sa plutim) pana la mama naibii - aia care nu stiam bine nici unde e (zau daca stiu ce ne casunase noua pe el), asa ca just imagine doua femei plus un copil intr-o masina, cautand Mini Prix-ul pe o ploaie torentiala :-). Copilul dormea dus. Ajungem acolo, debarcam tot pe ploaie, all good, copilul happy - hranit in magazin in ciuda interdictiei de a consuma alimente in incinta (hei, domnule pazinc, afara ploua, nu te mai stramba asa la mine) si plecat catre gradinita copilului prietenei, sa recuperam si copilul 2, nu??? Asta era in capatul celalalt al orasului, la Cutitul de Argint unde zau daca stiam sa ajung... va bene, stam si acolo putin, piticot se joaca fericit prin gradinita... si pornim catre casa. A mea=mai traversam o bucata de oras. Evident ca ploua si mai tare cand am ajuns si nah, acum debarcam cu doi copii, oh, the fun! In fine, cei doi se joaca, zbantuie si dau cu fundul de pamant... noi ne comandam pizza si o papam la botul calului, intre doua ture de copii... pana cand ne vin si sotii din dotare, pfff, ne putem prabusi fericite pe cate o canapea.

Ziua 4: E azi. Mergem la matusa mea, again. Ploua. Tare. M-a sunat mama: mai mergem? M-a sunat Bro': mai veniti? Pai da, ce sa facem altceva... plus ca dupa ziua de ieri, am exercitiu :D...

Urmeaza: ziua de maine (oare ce imi rezerva?), parastas sambata, bilete la Sonisphere si dilema faptului ca sora lui Bu e in tara, dar in alt oras si, of, pentru scurt timp.

7 comments:

Diana Cornea said...

Tare fun, imi place din ce in ce ritmul vostru:) La noi e nebunie doar prin faptul ca alunecam pe parchet in draci - asta doar daca purtam sosete si trebuie purtate caci s-a racit vremea si trec tot soiu' de bunici insistenti pe la noi prin batatura...
Va pupam!
P.S. Ma bucur tare ca odrasla ta te-a inchis in camera:)) Micutzul geniu!!!

maria said...

sunteti super tari :))

Lavinia - Edukid.ro said...

O saptamana super busyyy si interesanta :)).

Sa o tineti tot asa ;)

Zu said...

@Diana: sosete antiderapante nu sunt o solutie? La noi a fost una foarte buna, iar acum am gasit si de vara cu "talpici".

@Maria: :-) nu ne plictisim, nu avem cand...

@Lavinia: si inca nu s-a terminat... :D

Diana Cornea said...

Uite ca nu m-am gandit:( Stupid me.
Gata, cumparam si de-aia!

Diana Cornea said...

de-alea ca-s sosete bietele de ele:)

Zu said...

@Diana: vezi la MiniBlu, au unele de vara super ok (da, probabil ca era mai simplu sa te sun, dar e cam tarziu... :D)