20 May 2010

Un sfat va rog

Am decis sa ducem piticotul la mare luna viitoare si pana atunci adun diverse, de zor. M-am impotmolit insa la chestiunea esentiala :D, ca sa-i spunem asa... fundul pretioasei odrasle... mai precis partea cu slipul. Aici am nevoie de un sfat, caci tare imi este neclara situatia. Noi mergem cateva zile doar, bebe are 15 luni si nu face la olita, iar variantele pe care le-am gasit eu sunt urmatoarele:

- scutec de inot de unica folosinta (trecem peste faptul ca nu gasesc nicaieri, oi gasi eu pana la urma), dar inteleg ca totusi nu retine bine urina, ia apa (???) si devine greu la fundul copilului. Asa e?

- scutec de inot refolosibil. Inteleg ca nu retine urina, ci doar materiile solide. ma gandesc ca imi trebuie doua, daca se murdareste unul??? sau nu???

- scutec de training la olita, ar merge cand il las pe plaja, sa se joace

- slip care se pune peste scutec (de unica folosinta???)

- slip simplu, se poarta fara nimic

- costum simplu, intreg, gen de surfer

Da, stiu ca sunt multe variante si combinatii intre ele- de aici si dilema mea... Practic eu vreau sa il duc si la piscina si acolo sa nu-mi faca vreo nefacuta :D dar si sa-l las pe plaja, nu chiar in fundul gol dar cam asa ceva...

Asa ca m-am ametit si caut sfaturi in blogosfera :-).

19 comments:

Unknown said...

Varianta doi si trei parca suna bine. Impreuna. Stiu si eu? N-am avut problema asta inca. Iti copiez solutia, cand o veni momentul:)))

ILANA ANDREEA said...

Pentru Nana am avut un chilotel-slip gen potty training. Pana la urma insa cel mai usor a fost s-o las pe plaja in pampers (ca nu stiam ce face si cand), iar cand intra in apa cu chiloteii astia pe care ulterior ii dadeam jos si puneam iar pampers.

Roxana said...

Hei, eu am un bebe de 1 an si i-am luat un costumas de baie de pe site-ul asta:http://www.jojomamanbebe.co.uk/detailfash.php?type=FASH&code=B2748&proddesc=Boys'+Swim+Nappy&supercategory=BRN00041&branch=&wcategory=CAT00238&catdesc=&super=0020BRN00041~0010BRN00047~0080CAT00238&treecode=TRE00009.
Shippingul e 3 lire si iti vine acasa pachetul. E un slip cu o chestie inauntru si nu lasa kk sa iasa...

Unknown said...

Exista si la noi, se gaseste usor, si nu costa mult, slip special impermeabil special pentru piscina. Tine si pipi si caca si nu lasa apa sa intre.

Eu am fost cu Mariuca anul trecut la mare, avea 1 an si vreo cateva luni si am facut asa, disperata fiind in prima zi. Pampers cat era pe plaja (mai mult de ideea ca ii intra nisip in pasarica) si chilotel normal in apa. Oricum nu am bagat-o de prea multe ori in apa in prima zi. A fost mai mult de acomodare. In a doua zi, am renuntat la chilotel/pampers. Pe plaja statea in fund, pe prosop, pe nisip, doar in pielicica goala, in apa in funduletul gol si apoi, cand iesea din apa, halat de baie. Nu a facut caca deloc, a facut pipi pe halat, dar asta nu m-a deranjat. Au fost doar cateva picaturi.

Lala said...

Eu am folosit cu succes varianta 1 , gasesti in Cora si alte hiper de la higgies, atat in primul an la 6 luni cat si anul trecut la 1 an si jumatate.
S-au comportat foarte bine.
Si al meu e un balacila si la 6 luni a intrat in apa ( la noi in brate) iar anul trecut abia il scoteam de acolo.
Noi am fost in afara tarii si nu se putea fara pampers mai ales la piscina, la mare poate, dar toti erau "echipati" asa ca a fost si al nostru.

Zu said...

Vai, multumesc pentru raspunsuri, imi vine sa va ridic statuie :-)!!!

@Laura: asta e, ca de unde sa stiu, cand nu am fost niciodata cu el la mare si nici exemple in jur nu prea am. Revin cu feedback dupa ce ne intoarcem, sa ajute si pe altii...

@Ilana: Mi-e teama in piscina, ca nu mergem in tara si nu cred ca are voie fara ceva pe el. Era impermeabil cel potty training? Si "tinea" bine ce facea (scuzati intrebarea :D)?

@Rox: multumesc pentru sugestie, imi place si sapca, am vazut si aici ceva similar, cu protectie UV si ma tenteaza.

@Silvia: inteleg ca este altceva decat ce am descris eu mai sus... auzisem si eu de ceva de genul asta dar ori nu l-am gasit, ori am trecut pe langa el si nu m-am prins ca asta este - poti te rog sa-mi dai un link, o poza, ceva, sa stiu ce sa caut? Si eu ma gandeam sa-l las cu ceva pe plaja tot din cauza nisipului, dar probabil o sa ajung tot ca tine, sa-l las pana la urma si in fundul gol...

@Lala: Culmea e ca inca nu le-am gasit (in Carrefour am fost), ca ma gandeam sa le testez totusi. O sa ma uit si in Cora. Ai dreptate, nu cred ca in piscina pot sa il las fara, cred ca daca face ceva nu ma spala toate apele :-)))

Unknown said...

1. http://www.babycomfort.ro/produse/280-sanatate-hranire/269-baie-copii/993-slipi-de-baie---pscina-copii-si-bebelusi-.html

2. http://www.bebelusultau.ro/detalii.php?cod=KU04

Ceska777 said...

Vad ca deja blogosfera ti-a venit in ajutor.
Uite un link
http://www.jako-o.de/Suchergebnis.96.0.html?dmc_mb3_search_pi1%5Bsearchstring%5D=+Badehose&dmc_mb3_search_pi1%5Bsubaction%5D%5Bsearch%5D=%3CIMG+alt%3D%22Durchsuchen+Sie+das+Sortiment+von+JAKO-O%21+Hier+finden+Sie+Kindermode%2C+Babymode+und+Kinderspielzeug%22+src%3D%22%2Ftypo3conf%2Fext%2Fdmc_mb3_search%2Fimages%2Fdefault%2Fheader_submitSearch.gif%22%3E
Sunt scumpe la firma asta dar gasesti si mai ieftine.
Anul trecut am fost in concediu in Ro si la piscina la cursul de inot a avut scutec impermeabil de unica folosinta, la fel acasa in piscina mare, la el in piscinuta a avut slip pentru bebelusi, unul era cu imbracare gen pampers (scai pe laterale si snur) celalat numai cu snur in talie, dar ambele erau dublate si impermeabile.
Sper sa gasesti solutia potrivita pentru voi.

Zu said...

@Ceska777: multumesc pentru adaugiri, sper sa pot sa le si vad in magazine- e mai simplu sa iti faci o idee cand chiar pui mana pe ele.

Andreea said...

In Real gasesti Huggies- Little swimmers.
Distractie placuta:)

Simona said...

eu i-as pune slip simplu pe plaja, invata si cum poate face pipi

in piscina neaparat scutec care tine pipi

mariamirabela said...

Zu: chiar astazi am vazut la DM (magazinul ala din incinta Real) scutec-slip de la Babylove. Nu erau scumpi, parca 4 bucati erau 16 lei. Sunt ca si scutecele normale, pe marimi.

Aici: http://www.activecenter.ro/ro/e-shop/product/slip-inot-21 am gasit din cei refolosibili. Pe site spune ca se spala si se refolosesc. Unul costa 60 lei, dar in formul de comanda nu exista posibilitatea sa vizualizezi marimile si nici sa notezi undeva ce marime vrei.

Intr-adevar, in piscina hotelului nu ai cum sa-l lasi fara slip/scutec. Si nici pe plaja nu mi se pare igienic sa o lasi fara nimic pe ea: nisipul poate avea microbi, plus ca poate intra prin partile intime si jeneaza.

Vom merge si noi la mare si vom folosi slip de inot de unica folosinta in apa si scutec normal (gen Pampers) pe uscat.

Zu said...

@Silvia: multumesc pentru completarea cu link-uri, asa m-am dumirit :D

@Andreea: ahaaaa, multumesc frumos!

@Simona Irimie: si pe mine ma tenteaza ceva mai aerisit decat un scutec pe plaja, mai studiez problema...

@Mariamirabela: nu cred ca vreau sa-l las in fundul gol pe plaja, din cauza nisipului- insa probabil ca o sa mai incerc si varianta asta. Un scutec e o solutie la indemana, insa mi-ar placea ceva mai aerisit...

La Real nu am prea fost, nu imi e in zona, dar cum deja am doua recomandari pentru el, cred ca o sa dau o fuga.

carminaca said...

buna,

se gasesc huggies little swimmers si in carrefour. sunt testati de noi inca de anul trecut si sunt f buni.

distractie placuta,
carmina

Zu said...

@Carminaca: Multumesc pentru informatie, o sa ii caut pe acestia - vad ca mai multa lume i-a gasit si ii si recomanda.

Diana Cornea said...

Si mie mi-a dat acest sfat Carmina:)
In principiu cam tot ce s-a spus e ok, ramane sa te decizi tu.
Iti dau un link poate te ajuta informatiile, sunt ceva mai detaliate si...hm...probate:)
http://wrapmama.blogspot.com/2009/05/scutece-refolosibile-si-pentru-inot.html
Va pupam!

Zu said...

@Diana: multumesc, ii stiam, am si cerut/ primit ceva detalii suplimentare pe mail si ma tenteaza :D asa ca... am nimerit pe aceeasi idee. Tu unde vrei sa o duci pe pitica?

moto_pitzi said...

eu am fost pe stilul clasic: in fundul gol e cel mai bine. poti sa-i pui pampersul cand vrea sa faca caca. este foarte important sa vorbesti cu el si sa-i explici anumite chestii, chiar daca el pare cam mic si acele chestii cam mature. crede-ma, stie el ce stie. si, fara a exagera, este bine de explicat notiunea de "rusine", gen este rusine sa ne scarpinam in nas in pulbic sau la oo etc :P. asa cum este rusine sa facem cacao in public. anyway, eu zic ca-ti faci prea multe probleme. nu cred ca cineva va judeca un copil de un an si ceva ca a scapat pipi pe plaja. a mea a stat, cum spuneam, in fundul gol. dimineata o tineam pe olita cat se putea, apoi pe plaja dadeam pampersul gol si...dumnezeu cu mila. de obicei sunt mult prea ocupati cu exploratul in jur ca sa mai aibe timp de dejectii.

Anonymous said...

chilotei pt bebei si copilasi pt inot si scutece lavabile de calitate sunt la firma Eden Baby cautati pe net are magazine online unde se pot face comenzi ...personalizate daca doriti.o seara faina
sa aveti