23 May 2010

Frigarui

Piticot mananca de zor fructe, orice fructe catadicsesc eu sa bag in el (am trecut cu brio chiar si hopul capsunilor si ma gandesc deja ce deal sa mai atac). Problema este ca aceleasi fructe, acelea mi-nu-na-te cand sunt pasate si date la lingurita, devin cel mai scarbos lucru din univers cand se prezinta sub forma de bucatele. Bleah! Nimic mai teribil decat o caisa gelatinoasa cutremuratoare, o bucatica zemoasa de pepene sau un patratel de mar crocant! Toate, dar toate bucatelele care ajung pe tavita lui de masa nici gand sa avanseze mai departe catre gura, pfff, sunt luate cu o pensa fina intre doua degete din cele mici si grasute si aruncate cu suprem dispret pe podea. Pentru ca domnul meu este un domn, nu se dezminte :-).

Am incercat in mii de feluri care mi-ar trecut prin minte... m-am chinuit sa-i explic ca, uite mama, e tot ala, doar ca acolo e pasat si aici e bucatica... am testat cu fructe mai moi si altele mai tari, nimic, doar banana a reusit sa ajunga pana in gura si a fost acceptata de Alteta Sa Regala, motiv pentru care am si ridicat-o la rangul de Fruct Suprem.

Toate acestea pana mai ieri, cand am descoperit solutia, pardon, SOLUTIA, ca doar se cuvin majuscule aici, la asa descoperire. Raspunsul este: scobitoarea!!! Mica in stat si subtire in talie, dar bine infipta cand e nevoie (nu, nu i-am dat-o lui, ci o manevrez eu)!!! Yep, nu va uitati asa ciudat, toate acele bucatele care zburau vioaie prin bucataria mea isi gasesc in mod miraculos calea catre gurita cea mofturoasa daca (si numai daca) sunt infipte intr-o scobitoare. Hip, hip, ura!!!

Ah, o noua lume se deschide in fata mea... :-))).

8 comments:

Ana said...

trai ti ar, ai grija cu scobitorile, daca nu i bagi tu in gura, cel putin stai cu ochii pe el.

Unknown said...

:))))))))) Obrazul subtire cu scobitoare se tine :)))) Vezi numai sa nu atenteze la ele. Eu una l-am descoeprit intr-o zi in mana cu betisoarele cu vata, taica-sau le lasase aiurea prin casa, incerca (din fericire fara succes) sa si le bage in nas. Si la Andreiutu tot banana ii place cu precadere. Si sucul de portocale. Hm, nu pot sa-l condamn. Miam miam

Roxana said...

Oau, ce bine ca ai descoperit Solutia:). Si la noi bucatele de fructe sunt niste chestii absolut scarboase, care se lipesc de degete si se preling pe mana. In fine, ceva ce trebuie clar aruncat pe jos. Cel mai trist ca fost cu o caisa amarata, ingrozitor de scumpa pentru cum arata, care a sfarsit pe perete. O sa incerc si eu cu prima ocazie scobitorile. Intre timp am descoperit ca si piureul de legume, foarte nedorit in ultima vreme, devine delicios cu putina lamaie si daca e servit cu furculita. Asa ca... la cat mai multe solutii salvatoare:)
PS: Condoleante pentru matusa ta. Imi pare rau ca treci prin asa momente triste, dar uite ca piticotul face tot ce poate ca sa te inveseleasca

lore said...

Oh, esti un geniu! Eu nu am reusit sa-i dau nici un fruct in manuta (marul e oarecum o exceptie, caci nu se faramiteaza chiar atat de usor) fara a fi strivit si intins pe parchet, pe covor sau in orice alte locuri din care e greu de scos!
O sa incercam noi intai sa mancam cu betisoare, ca sa-i exemplificam! Copilul meu nu accepta sa-i spun eu: "uite, mama, cum se face!", ci copiaza pur si simplu. Stiu,e in faza de negare!

Zu said...

@Ana: ah, nu i-am dat lui scopbitoarea :D - hai ca fac si modificarile in post sa nu fie dubii.

@Laura: pai nu??? E domn, clar! :D Banana ne-a scos din incurcatura si cand nu mai manca legume, asa ca eu sunt fan declarat.

@Rox: ma bucur daca te ajuta. Si eu m-am "deprimat" cand am vazut bunatate de capsuni facute terci :D.

@Lore: :-) sper sa mearga, imi place ideea cu exemplificarea- la noi asa a fost cu spalatul pe dinti...

mariamirabela said...

Zu: ce solutie ati gasit, la asa ceva nu m-am gandit! O sa incerc si eu sa vad daca tine, la mine Degetzica nici macar nu pune mana pe ele. Parca are undeva scris: daca este de mancare, nu se pune mana, o lasam doar pe mama sa ne bage in gura. Aaa, dar de fapt nu trebuie sa incerc ca la mine le ia daca i le dau eu in gura. Uff, stai ca poate n-am citit bine, ma duc sa recitesc.

mariamirabela said...

Da, am inteles gresit. Eu i le dau direct in gura si le ia, nu trebuie sa i le pun pe ceva sau sa le trec prin ceva. :) Iertare, sunt putin racita si ametita.

Zu said...

@mariamirabela: cred ca poti eventual sa ii dai chiar ei scobitoarea, eu am sa incerc si asta... insa la noi era o problema ca nu baga in gura bucatele de frcute asa ca pe moment este o realizare majora.