17 February 2010

Leapsa cu porunci

Sunt restanta veche la o leapsa in care trebuie sa scriu 10 porunci/ principii dupa care ma ghidez in viata, leapsa venita taman din Casuta Laurei. M-a lovit la fix, eu fiind o control freak plina de printipii, reguli si socoteli :-), dar e prima data cand trebuie sa le scot de la naftalina si sa le insir frumos, asa ca sa incercam... Chestia e ca nu sunt chiar principii de viata, mai degraba chestiuni care ma caracterizeaza, sa le zicem "fixuri" ??? :D... asa ca, in ordine aleatorie:

1. Fara regrete. Sper ca atunci cand o sa ma apropii de final si o sa ma uit in urma sa nu am prea multe regrete legate de alegerile pe care le-am facut, fie ca am ales sa fac sau sa nu fac ceva.

2. Eu cu mine. Incerc sa fac acele lucruri cu care ma simt bine, impacata, multumita. Sa ma simt bine in pielea mea :D. Asta si pentru ca sunt singura persoana cu care musai sa-mi petrec toata viata, dar si pentru ca daca mie imi e bine pot sa fac sa fie bine si pentru ceilalti...

3. Corecta. Am o coloana vetebrala bine infipta :D. Sunt corecta pana la ultima farama de principiu, enervant de corecta, obsedata de corectitudine. Da, bon, nu imi iese tot timpul perfect, dar asta e tendinta... :-))

4. Simtul datoriei. E si asta bine infipt in creierul meu. Las totul balta pentru cei dragi, sunt acolo la nevoie si mi se pare absolut firesc.

5. Loialitate. Merge mana in mana cu simtul datoriei. Nu suport tradarea, injungherea pe la spate.

6. Sunt directa. Politicoasa, dar directa. Daca nu vrei sa afli adevarul, nu ma intreba. Maximum pe care pot sa il fac este sa evit raspunsul, sa dau o replica politicoasa si atat. Nu suport falsitatea si urasc din tot sufletul manipularile- ma intorc pe calcaie si o iau in directia opusa.

7. Prietenoasa. La asta mai lucrez. Imi place sa cunosc oameni, sa socializez, sa comunic... insa la origine sunt timida, genul care se inroseste usor, asa ca working on partea cu prietenoasa, deschisa si cu zambet pe fata :-).

8. Fun. Viata trebuie sa fie fun, pe cat posibil. Sa ma bucur de ea, sa gasesc latura pozitiva a lucrurilor, sa vad jumatatea plina a paharului, sa imi faca placere ce fac.

9. Deschisa la nou. Imi place sa vad, sa inteleg, sa aflu, sa cunosc...

10. Investesc in mine si in cei din jur. Timp (timp de calitate, sa-i spunem asa), energie si mai ales sentimente.

Makes sense? :D... Eh, acum sa vadem ce se afla si prin alte dulapuri, asa ca dau leapsa cu 10 principii/ porunci/ caracteristici personale catre: Calatoria unui bob de orez cu urechiuse, Sunrise..like morning in your eyes si Zmeura's Weblog.

3 comments:

Malina said...

o onorez si eu in curand.

mariamirabela said...

Wow, asta este o leapsa grea, am tot citit pe la altii despre ea si chiar ma gandeam ca mi-ar fi greu sa scriu despre "regulile" mele. Multumesc de leapsa, desi grea este frumoasa, raspund curand.

Zu said...

Da, grea leapsa si nici macar nu sunt convinsa ca am reusit sa ii raspund corect, caci din principii de viata am virat usor catre fixuri :-))...