26 February 2010

Bu si Zu

1. Vorbeam cu el, cum era la inceput cu bebe mic... si Bu zice:

- E tare greu la inceput... iti aduci aminte? Si la noi a fost tare greu, desi tu te tii bine...
- ???? Huh??? Ma tin bine?
- Da, adica daca trebuie sa faci ceva, faci! zise el ferm, de parca era foarte clar de la bun inceput, zau asa, de ce am mai cerut eu explicatii suplimentare???

2. De dimineata cad din pat nauca, pe motiv de bebe care se trezeste noaptea zau-daca-stiu-de-ce. Bu misuna deja eficient prin casa, copilul hranit si schimbat, eu inca incomplet trezita. Ma asez in sufragerie la laptop, incercand sa ma adun, cand Bu apare serviabil cu un pachetel si o farfurie. Desface tacticos pachetelul, fosgaie nitel si insira pe farfurie un strudel cu mere si un croissant cu cascaval. Ma uit nauca si ingaim: huh? Pentru tine, vine replica prompta de la personajul amabil care imi propteste in coasta si o cana in care toarna rapid niste lapte...

8 comments:

mariamirabela said...

Ce gest frumos a facut Bu! Pe mine m-a impresionat! Se pare ca si pe tine ca daca ti-ar fi adus in fiecare zi mic dejunul la pat nu cred ca ai fi lasat insemnarea pentru posteritate!

Am ras la "te tii bine". La mine inseamna ca "dama teapana", desi nu mai are 20 de ani.

dil said...

Ce frumos!

Ceska777 said...

Stii ca (totusi) exista mamici care te invidiaza? Pentru ca exista (destui) tatici care n-au pic de intelegere pentru nopti nedormite pe care vrei sa le recuperezi dimineata si in general pentru jobul de mama 24/24....ce sa spun despre gestul unui mic dejun aproape la pat.

Zu said...

@mariamirabela: :-)) si eu m-am gandit tot la sensul de "dama bine", dar Bu si limba romana...
In rest, Bu e mai degraba genul practic, spala vase, face ordine la jucarii sau imi cumpara cadouri "costisitoare" (partea asta imi gadila cel mai bine ego-ul :D)... nu prea e genul cu micul dejun la pat si... la cati ani avem noi in spate... daca o facea zilnic deja ii ridicam statuie de sot perfect:-)).

@dil: :D multumesc, eu m-am amuzat reamintindu-mi ambele situatii...

@Ceska777: Nu am vrut sa induc in eroare pe nimeni: Bu nu e perfect, dar are momentele lui de sclipire maxima :D... e adevarat insa ca ma ajuta cu cel mic, nu pot sa ma plang aici.

Monica said...

aaaawwwww! ce sa mai ceri de la viata?
:) frumos, foarte frumos.

Ceska777 said...

Zu, come on: spala vase, face ordine la jucarii, face cadouri constisitoare, te ajuta cu baietelul.... E foarte aproape de perfectiune!

lore said...

Sweet! ce familie fericita! felicitari!

Zu said...

@forfecutsa: mai ceri, mai ceri... de exemplu eu acum cer soare :-)

@Ceska777: :-))) sa nu dau din casa dar mmmm.... tot ma ciocnesc de sosetele lui :D. Glumesc, realitatea este ca sunt momente in care imi vine sa-l strang linistita de gat, dar per total exista niste motive clare pentru care m-am casatorit cu el :D.

@Lore: Multumesc, eu ma amuzam teribil de cele intamplate, mai ales la faza cu mancarea care este "so not Bu" :D