08 December 2009

Jurnal de piticot (10luni)

Bebe a implinit 10 luni, pe 6, la alegeri :-). Si cand a venit Mos Nicolae :-))... La ultima masuratoare avea 76 de cm si 8,800 kg. Si sase dinti. E vesel si curios. Inca nu si-a dat drumul la mers singur, insa in rest face de toate. Se ridica, se aseaza, merge in patru labe, cu o dexteritate fantastica. Si cotrobaie toata casa. Acum ii plac usile si sertarele. A invatat sa apese butoane/ clapete (fara prea mare precizie, but still), sa bage piesele inauntru in jucaria de sortare (doar daca le potrivesc eu pe orificiile lor) si sa isi scoata sosetele. Asta, ultima, ii place foarte mult :D. Are doi carlionti la spate. Sau unul mai mare, nu e clar. Tinand cont de faptul ca asta e tot parul pe care il are de la nastere incoace (nope, nu l-am tuns niciodata pentru ca nu am avut ce), e mare lucru :P... "Vorbeste" singur si maraie cand nu ii convine ceva. Daca ii iei din fata ceva super-uber-interesant ce taman descoperise, urla. Cand ii dai ceva nou, afiseaza o mutra concentrata si incepe sa intoarca obiectul respectiv pe toate partile, intre degetelele lui mici... apoi, evident, il baga in gura. Chestiile care se rostogolesc (de la sticle mici de plastic la micutul cilindru de la jucaria de sortare) sunt fugarite prin toata casa, intr-un joc de genul "pisica si mutuneii": da in ea, jucaria pleaca mai departe, o urmareste, iar ii da una, iar o urmareste etc.... pana cand intra sub o mobila, moment in care se lasa pe burta, incercand sa o vada :D... Sau ia doua sosete, ori chiar doua forme de plastic, fiecare intr-o mana, si pleaca asa la plimbare in patru labe prin casa. Doarme bine, dar se trezeste plangand. Altfel, de pe la trei luni doarme de pe la 21.30 pana la 8.00- 9.00, fara probleme. Mananca aproape orice ii dau. Plus paine bucati.

Creste incredibil de repede, nici nu imi vine sa cred ca mare s-a facut si cat timp a trecut. Numai cand ma gandesc ca se apropie de un an...

A, si daca ma gandesc la bebe si entuziasmul si placerea cu care descopera lumea, imi vine sa fredonez: "Lumea toata ne parea... O portocala" :D...

8 comments:

Unknown said...

La multi aniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Sanatosi si fericiti!!!!!!!!!!!!!!!!!

oaki said...

sa traiasca sa se faca mare si frumos!

Zu said...

:-) multumesc frumos

mariamirabela said...

La multi ani, bebe Zu! Am ratat momentul de data asta si imi pare rau!

A propos de somn: sper ca nu se trezeste plangand de cand am fost noi in vizita si s-a speriat de urletele Degetzicii? Spune nu, spune nu, ca sa nu mor de rusine!

Si tot legat de somn: cum doarme, dom'le, de la 9.30 la 9 dimineata? Ce-i faci? Ca a mea a inceput sa se trezeasca de 2 ori pe noapte, la 3 si la 7, zici ca-si pune ceasul sa sune!

Si Degetzica se trezeste urland, inca nu am aflat cauza si nici nu prea stim cum sa prevenim asta. Ai intrebat pediatra, ce ti-a spus? Eu uit mereu sa-i spun.

lore said...

La 11 luni o sa vrea sa urce scarile si sa plimbe caruciorul pe-afara. Al meu e tare fericit de descoperirile astea si ne luam in fiecare zi ghetutele la pachet.
Oricum ar fi, 10 luni sau 12 nu au trecut asa repede. Uitandu-ma in spate, imi dau seama ca toata viata mea s-a concentrat in anul acesta, trait atat de intens, incat fiecare clipa a fost o bucata de rai.
Sa fiti cuminti si sanatosi! Urmeaza cat de curand petrecerea de un an si taierea motzicului. As fi vrut sa aniversati voi primii, ca sa ne inspiram! :P

Zu said...

@mariamirabela: multumesc, si eu am fost cam zburatacita lately si nu prea am stat pe net, sunt in urma si cu cititul posturilor :-(...

:-) nu stiu de ce se trezeste plangand... intai am zis ca e de la dinti, apoi ca se trezeste singur si a incept sa se prinda de chestia asta cu separarea... acum sunt in ceata si nici pe doctorita nu am apucat sa o intreb. Altfel... doarme de mic si nu stiu o reteta, doar ca am aplicat smecheria cu ceaiul si laptele, dar cred ca e vorba si de firea lui...

@lore: nu stiu ce sa zic, uite ca inca nu merge singur, desi e in picioare de la 7 luni. Cu restul, yep, ai perfecta dreptate. Tin minte ca atunci cand eram insarcinata ma intreba cineva ce parere am de 2009, an de criza si am spus ca pentru mine oricum 2009 o sa fie un an bun, pentru ca e anul in care se naste copilul meu :D.

monitza said...

L multe lunite,anisori inainte,sa fie sanatos si vesel,sa va lumineze viata cu fiece zambet,gandul bun si fericirea sa-l insoteasca mereu.
Iar voua bucuria de a-l creste cat mai frumos.

Zu said...

:-) multumim pentru urari... chiar e bucuria vietii noastre.