05 October 2009

Omida vesela si foooarte vorbareata

So, bebe are o noua jucarie care vorbeste daca ii apesi diverse chestii, asa ca astazi toata ziua am tot auzit o voce feminina intonand rotuuund si vesel:

soricel
albina
luna
broscuta
masina
autobuz
autobuz
autobuz (da, bebe insista pe butonul cu autobuz)
albina
stea
albina ... galbena (hopa, asta e noua!)
masina
peste
...
...


anyway, capul meu zdranganea, cand, suddenly, nu stiu ce buton apasa odrasla si jucaria trece in alt registru, glasuind:

Broscuta si cainele merg in... masina... sa vada... steluta.

??? intorc capul nedumerita, taman la timp sa aud si continuarea... jucaria intonand pe un ton extrem de entuziast:

Buna, steluta!

8 comments:

Ana-Maria said...

Uau....cat timp are bebele tau?Nu pe bune,ca m-ai dat gata...Singurel a creeat propoziti asta cu jucaria?pai este extraordinar.....si nu pentru faptul ca ar intelege ceva din ce spune jucaria,ci pur si simplu,ca pe tonalitatea vocii a creeat propozitia...Bravo!

Zu said...

Oooooooooooo, nuuuuuuuuu, e clar ca explic prost, sorry, vorbea jucaria care s-a dovedit ca stie sa faca si propozitii... :-)) mi-ar fi placut mie sa fie bebe... hai ca editez postul sa fie mai clar

Ana-Maria said...

hahahaha...ZU,am inteles foarte bine,ai scris bine!Eu eram impresionata de faptul ca bebele tau a reusit ,pe tonalitatea vocii jucariei,sa creeze o propozitie.Prin simplu fapt ca i-au placut cum suna cuvintele "broscuta","cainele","masina","steluta"...si tot asa.El a asociat cuvintele cu sunetele,asta scriam....nu ca bebe ar fi vorbit....ca m-am gandit ca e putin cam devreme...:)))))

Laura said...

;)) that's funny

(doesn't the toy get annoying for the grown ups?..)

mariamirabela said...

Hmmm, eu inteleg ca jucaria a "gandit" propozitia, nu bebe Zu. Stiu ca este un baietel destept, Zu, so, no offence! :)

La multe luni inainte, astazi bebe Zu are 8 luni!

Zu said...

Bebe e destept, cu bataie spre geniu, evident, ca doar e al meu :-)) dar da, jucaria facea toate chestiile, combinand cuvintele in propozitii absolut socante (am mai auzit una: Broscuta si cainele merg cu autobuzul sa vada luna. Buna, luna!), scuze daca am indus in eroare pe cineva, nu asta imi era intentia... si da, imi zdrangane capul, ca nu e singura jucarie muzicala pe care o are odrasla, asa ca am parte de un adevarat concert :-)).

@mariamirabela: :D Multumesc de urare (iti dai seama ca ai castigat simpatia mea eterna :P)

Unknown said...

La noi a facut furori aceatsa jucarie, i-a cumparat-o Dani inainte de concediu. Am pus si o poza cu Mariuca, dormind in masina, cu omida in brate. :))

Da, si pe mine ma amuza propozitiile respective, care se schimba in functie de usitele respective.

Dar la noi e si mai zdranganitor, pentru ca Mariucai ii plac numai melodiile. Iar cand nimerim un pampers cu omida, ma pune sa ii cant "sunt o omiduta vesela, imi fac prieteni peste tot!". Ditamai veselia pe mine, iti imaginezi! :D

Zu said...

Eu nu stiam ca poate sa spuna asemenea chestii, iti imaginezi surpriza mea... cel putin cand a zis "Buna, steluta" :-))...

Bebe inca invata sa "dea paginile", eu astept sa poata merge ca sa o traga dupa el :D.