18 October 2009

Foarte tipic Bu si Zu

Asa a fost weekend-ul nostru... :D. Si sa precizam ca astazi e ziua mea si saptamana trecuta a fost ziua lui Bu :P. So:

Ieri tropaduiam vesela prin casa cand apare Bro' zicand ceva de genul "sunt grabit tare, nu stau mult, am venit doar sa ma tunzi". Mmm, ok, da' nu vrei ceva de mancare, ca am ciulama de ciuperci si niste piure pe aragaz. "Nu, am mancat in oras", vine raspunsul ferm, dupa care Bro' vireaza abrupt spre bucatarie, studiaza cratitile, isi ia o farfurie si incepe sa-si puna de mancare. Ok, il abandonez la masa si ma duc dupa anexa care se decisese sa iasa cu odrasla la plimbare, sa cumpere nu-stiu-ce bec si sa treaca si pe la ai mei sa ia niste "cevauri". Imbrac copilul gros, in montez in carut si ii dau pe usa afara. Bon, de doi am scapat, mai e unul :D. Plec dupa Bro' "cel grabit" si il gasesc tolanit tacticos pe canapea, invelit cu plapuma si afisand o mutra adormita: "Cand se intorc de la plimbare?" "Pai cam intr-o ora... ca bebe trebuie sa manance" "Sa ma trezesti si pe mine cand vin, sa ma tunzi" zise el si gata, pac, a tras pe dreapta :-)).

Ma foiesc eu prin casa, tot cu ale mele... si suna telefonul: Bu, isteric, copilul urland in fundal "Nu vezi cum ploua???". ???? ups, afara turna si cica plouase pe bebe. Cum naiba, ca doar avea acoperitoarea de ploaie la el ??? Turns out ca nu o montase bine si odrasla se udase la picioare. De urlat, urla de foame. Ok, decidem ca ma duc eu la ai mei cu mancarea si masina si ii aduc de acolo pe cei doi naufragiati. Da, zice geniul, dar nu poti sa iei masina ta pentru ca am plecat eu cu cheile ei in buzunar. Ok, o iau pe a ta. Il trezesc pe Bro'. Mmmmm, pai tunsoarea e importanta azi ca merg la o nunta. Bon, vino si tu la mama, te tund acolo.

Coboram, Bro' pleaca la masina lui, eu raman sa o scot pe a lui Bu din locul stramt si ingrozitor in care o varase. Masina lui e destul de mare, ploua, well... fac sapte manevre pana o scot de acolo, dar o scot. Intre timp, telefonul meu suna, dar cine il auzea... Ajung la ai mei, parchez si, surpriza, ii gasesc pe Bro' si Bu pe strada, taman se suiau in masina sa vina dupa mine (???)... Bu ajunsese la concluzia ca nu pot sa scot masina si venea sa ma ajute... :D.

Inauntru, mama era socata de navala asta in tromba, iar tata tinea piticotul in brate si radea. Piticotul avea pantofiorii si sosetele la uscat iar in picioare purta cu mandrie o pereche de ciorapi grosi de la gogoasa (gogoasa are 7 ani, asa ca virau mai degraba spre dres... ). Era fericit, ii placea aventura asta. L-am mufat la biberon, la tata in brate si am plecat sa-l tund pe Bro'.

Bon, totul s-a terminat cu bine, am luat acasa odrasla dotata cu sosetele- jambiere ultima moda si i-am lasat pe ai mei sa se dumireasca daca a trecut acceleratul...

Azi, ziua mea. Plec in tromba la intalnirea "pentru mine", dupa ce Bu imi muta masina, ma umple de sfaturi si isi pupa odrasla (iar eu ii las o lista cu lucruri de facut, pentru ca aveam invitati mai apoi). Ajung prima (???) - amazing, nu e genul meu :D. Ok, nebunie, multi copii- ma tot uit la ei sa invat despre cum o sa fie si al meu soon... poze, muffins (bun), multe de detaliat dar pac, bebe adoarme in bratele Zmeurei. Care a fost foaaaarte draguta si mi l-a dus pana la masina unde a asteptat sa ma dumiresc ce si cum cu noul scaun auto (da, avem unul nou, care imi blocheaza neuronul).

Ajung acasa: liniste. Bu, cel care isi uitase cheile de la casa de dimineata asa ca le luase pe ale mele, nu raspundea la telefon. Nema interfon, copilul in masina, frig afara... ochesc un tip la un geam pe la etajul unu si il rog sa-mi dea si mie drumul in bloc, ca sunt cu copilul si sotul meu nu raspunde la telefon. Zis si facut, noroc maxim, taman atunci mai si apare cineva si-mi deschide usa. Super.

Sus: Bu facuse cumparaturile si se juca, cu castile pe urechi. Nu spalase pe jos. Nu se imbracase. Fun. Am primit lumea cu podeaua usa, papuci pentru toti si mic haos. Apare si Bro', cu gogoasa de data aceasta... Bro', obosit, afisand o figura cazuta la datorie si zicand ca s-ar intinde, asa ca i-am sugerat sa se duca la noi in dormitor. Acolo e si acum, doarme dus :-)). Restul lumii a plecat. Gogoasa se joaca bowling (cred?) la Wii cu Bu si vine sa ma anunte de fiecare data cand il bate. In mod surprinzator, bate :D...

E fun la noi...

18 comments:

oanamada said...

La Multi Ani!!!! Nu am uitat, dar de abia acum am reusit sa intru pe net! Multa sanatate si bucurii!

Zu said...

:-)) Multumesc frumos.

Sabina said...

e fun rau!! am ras cu gura pana la urechi vizualizand in minte momentele.
La multi ani sanatosi!

alina said...

LA MULTI ANI, amandurora, sa va traiti frumos, fericit si cu iubire, mereu!

lore said...

La multi ani! Sa va bucurati de minunatie si sa fiti fericiti cu totii!
Sunteti o familie tare, tare haioasa, cu o groaza de intamplari nostime! Multumim pentru impartasirea unor momente care desi atunci au fost dificile, cand le privesti in urma cred ca ti se par funny si tie!

ileana said...

La multi ani! sa fiti sanatosi si sa aveti o viata minunata impreuna!

Ana-Maria said...

La multi ani cu sanatate!Chiar ca ai agitatie maxima,dar asta te face sa simti ca traiesti cu adevarat!:)))

Malina said...

ah, ai zis tu ceva ieri, da' eu m-am prins mai tz (via facebook). sorry.

so, La multi ani si de la noi si mi-a facut placere sa te ajut. e scump foc bebe!

Laura N. said...

La multi ani si pe ziua de azi!:) Ai un mod foarte haios de a povesti; m-au distrat taraseniile voastre!:))

Laura N. said...

PS: am pus pe blog poze de la Verde Cafe!

ILANA ANDREEA said...

La Multi Ani! A fost ziua ta chiar la intalnirea Mafiei mamicilor? :)) Trebuia sa fi spus ceva...Te sarbatoream ad-hoc!:)) Un an frumos si cu multe bucurii!

Zu said...

:D multumim de urari. M-am bucurat sa cunosc persoane noi, pe care le citeam. Mai greu cu asocierea fata- blog.

Am o familie cu care nu ma pot plictisi, asta e sigur :-))... Si da, povestile sunt 100% reale si mi se intampla doar mie :-))

@Malina: Multumesc inca o data.

Unknown said...

La multi ani si d e la noi!!!!

Zu said...

:-) multumim

Anonymous said...

La multi ani cu intarziere! Mult fun la voi, te citesc cu placere si cu zambetul pe buze :).

Zu said...

Multumesc frumos. Cu siguranta vom avea ce sa povestim nepotilor :-)).

Oaki said...

Aaaaah la multi aaani am recuperat cititu' pe blog. Sa traiesti sa creasca copchilu mare si mult fericire!:)

Zu said...

:D Multumesc. Mi-am adus aminte de ziua mea si m-am simtit bine din nou...