06 September 2009

Jurnal de piticot (7 luni)

Fix sapte luni, pentru ca azi e ziua lui. Putem spune ca am depasit in mod oficial prima jumatate de an. Nu imi vine sa cred cat de repede a trecut timpul si ce mult a evoluat- toata povestea cu nasterea chinuita si faramita de copil pe care am adus-o acasa, parca sunt din alta viata... Acum este un omulet curios si ambitios, care ma surprinde prin hotararea cu care a pornit sa cucereasca lumea.

- a muncit de nebun, tot chinuindu-se sa se impinga cumva, sa stea in patru labe.. orice... dar sa faca ceva sa avanseze: acum este capabil sa ajunga oriunde, printr-un soi de tarare neperfectionata inca, dar, well, ajunge unde vrea el :D

- stie deja sa se aseze in fund: face o pivotare din pozitia in patru labe si pac, gata, vede lumea din alta perspectiva. Trecem peste faptul ca sta in fund fara probleme si deja manipuleaza obiecte linistit din pozitia asta.

- daca mergem la o terasa, ceva, ocheste o femeie la alta masa si incepe sa-i zambeasca. Si nu stiu cum le simte, ca toate intra in joc si zambesc si ele sau se scalambaie... si omuletul meu rade cu gura pana la urechi...

- are deja un dinte si munceste la al doilea. So far doar cu ceva maraiala, fara febra, diaree sau ce am mai auzit. Sper sa o tinem tot asa :D.

- se ridica in genunchi. Daca are de ce sa se sprijine, se ridica fara probleme... prima data l-am vazut facand asta la patut- se tinea de gratii si rasarise un cap peste margine, am ramas muta. Credeam ca o sa mai treaca ceva timp pana ii vine ideea asta si ca se va multumi sa exerseze statul in fund, sau taratul...

- a descoperit ca daca tine o jucarie zdranganitoare in mana si tot o agita, aia scoate muuulte sunete. Si face asta frecvent, chiar da cu ele putin de pamant.

- chiuie, rade, zambeste stirb, se bucura

- chestia asta cu ridicatul in genunchi ii permite sa evadeze din tarc. Avem unul cu cilindri gonflabili pe lateral, el se sprijina de ei, se ridica in genunchi si apoi se taraste peste cilindru pana cand ajunge pe partea cealalta, unde se scurge cumva cam in cap, dar e inaltimea mica si aterizeaza pe maini si pe burta. A facut asta prima data ieri, azi l-am gasit deja de doua ori in plina evadare, asa ca am decis ca tarcul asta out, trebuie sa aducem tarcul de plasa de la munte... Nu de alta, dar cand mai ies si eu din camera vreau sa il stiu undeva in siguranta- in restul timpului umbla pe covor, insa daca decid sa il pun in tarc vreau sa fiu sigura ca e ok acolo- iar azi contempla latura tarcului care da spre gresie, oooo...

- are o jucarie cu chei (genul acela foarte popular, trei-patru chei de plastic pe un inel). Well, ieri a reusit sa desfaca inelul si sa le raspandeasca pe covor. Am vazut eu ca tot tinea cheita rosie in mana si o agita in aer, da' nu zicea din pas, asa ca nu m-am stresat. Doar cand m-am dus sa ma joc cu el am descoperit ca omuletul isi bagase degetul mare in gaura cheitei si ramasese blocat asa- a trebuit sa-l duc la baie si sa-l spal cu sapun ca sa il pot desparti de jucarie :-)).

Omuletul vrea sa faca lucruri. Este pornit si capos. Exerseaza o actiune pana cand ii iese, priveste totul cu ochi scotocitori, plini de curiozitate si tine mortis sa-si puna manutele pe orice. E vesel si sociabil. Cuminte (in special in public- unde parca stie ca e bine sa se dea ingeras :D, dar si acasa...). Pentru mine este o surpriza continua.

P.S. Acum tocmai incerca sa intre la loc in tarc :-))

P.P.S Acum a reusit sa desfaca funda rosie pusa de Buna la capul patutului (nici nu banuiam ca poate sa faca asta- mai era si prinsa cu un ac de siguranta, noroc ca nu a patit nimic)...

3 comments:

Unknown said...

demential! la mai mare! la mai multi dinti! multe luni si multe fete carora sa le zambeasca! :)

mariamirabela said...

Ce baiat mare! Maine-poimaine face Zu petrecerea de 1 an!

Cand citesc despre el cate face ma gandesc la degetzica ca maine-poimaine voi scrie si despre ea cum s-a schimbat de la nou nascut la sugar. Acum, dupa ce problema legata de cu cine seamana a fost rezolvata suntem foarte curiosi daca va fi stangace sau dreptace.

Zu said...

@Bogdana: multumim frumos, da, vad ca e mare seducator de mic :-))...

@mariamirabela: Senzatia mea e ca dupa 6 luni isi accelereaza progresele :-)), ma tem ca nu eram pregatita pentru toate, nu inca (acum ma gandesc sa-mi securizez casa :D).

:D si noi asteptam sa vedem daca iese stangaci sau dreptaci...(pentru ca tati e stangaci).