26 August 2009

Jurnal de piticot (6 luni)

Copilul meu, la sase luni, are un fix: cumva, nu conteaza prea tare, taras sau in patru labe, sa avanseze. Sa ajunga acolo unde i s-a nazarit lui ca e musai sa ajunga. Pana acum i-a iesit faza cu statul in patru labe, e deja expert la chestia asta, doar ca acolo ramane: cu funduletul in sus, balanganindu-se frustrat inainte si inapoi si aterizand pana la urma in nas. Nu ca nu e capabil sa ajunga unde isi doreste, asta e deja rezolvat: face el niste "salturi" suspecte (stand in genunchi se arunca inainte), se agita cumva in jurul propriului ax... si tot isi atinge obiectivul, insa este time and energy consuming, iar el vrea the real deal!!! Asa ca munceste de zor si se enerveaza singur... nu stiu daca am vazut copil asa capos.

In rest... creste mare, din pitic devine deja urias: a avut urcat brusc de la 63 la 71 cm, iar in greutate se apropie de 8 kg. Mananca de zor fructe, ceea ce este o realizare pentru ca marul copt a fost un prag de netrecut pentru el, asa ca pur si simplu l-am sarit si am ajuns direct la mere, banane, piersici, pere si sucuri cu morcov. Am trecut si la carne de vita si vad ca nu zice nu nici la fasolea pastai, asa ca stam bine. Ca satisfactie personala: deschide gura cand ii dau cu lingurita si parca nu ne mai mozolim asa de mult :-))...

Sta in fund sprijinit, se sustine destul de bine, insa nu pot sa spun ca il preocupa problema: el are treaba cu mersul in patru labe, acolo e fixul lui, asa ca una-doua se pune pe burta si incepe sa se balangane inainte si inapoi...

Intinde mainile sa apuce orice. E dragut ca nu mai palmeaza totul, deja a capatat dexteritate si isi misca degetele independent cand vrea sa apuce ceva. Normal ca totul ajunge in gura, la testat :-)). Vreau sa ii cumpar niste jucarii noi, insa oricum in topul preferintelor lui se afla aparatul foto si iPhone-ul meu. Cand le vede devine brusc atent si se lanseaza inspre ele, disperat, insa nu vreau sa i le dau (i-am explicat ca are voie sa faca ce vrea cu ale lui tati, dar la ale lui mami nu e voie :D)... :-)).

3 comments:

Unknown said...

Nici Andreiut nu a fost preocupat de sezutul in fund. Il interesa sa se taraie si apoi sa se cocote in picioare.
Oricum mare voinicel, prichindelul tau! Sa fie sanatos!:)))))))))))))

mariamirabela said...

Wow, aproape 8 kg? Si 71 cm? Felicitari! Nu ai o inregistrare cu salturile alea dubioase?

Zu said...

@Laura: Multumim de urari. Spre mirarea mea, azi a reusit sa stea in fund singur- cam pe o buca asa... si casait, dar anyeay, e pe drumul cel bun :-)).

@Mariamirabela: Da, multumim, a recuperat fantastic. Nu arata ca o biluta, insa eu deja incep sa intru in extrema cealalta si sa ma intreb daca nu e prea mult :-)).