10 July 2009

Botez



A fost frumos, tare frumos. Botez catolic, in orasul de bastina al lui Bu :D. Ca si la nunta, pot sa spun ca eu m-am distrat, nu stiu ceilalti, da' eu da... :-))

Intai seara, cand ambele familii de bunici s-au adunat in curtea casei parintilor lui Bu, la o tocana vanatoreasca facuta la ceaun. Si cand tata a desfacut sticla de coniac pe care o pusese deoparte la nasterea mea. Si sa nu uitam incredibila/ teribila/ naucitoarea lectie la preot, tinuta pentru noi si o parte din nasi (inca nu ajunsesera toti in oras ... ). Astea ca evenimente highlight :D.

Apoi a doua zi, la catedrala, unde am imbracat odrasla in alb (in fine, cu ceva culoare, discret). Am avut, mmmm, sase (6!!!) nasi (dintre care doua cupluri)- impresionanta aliniere langa altar, usor socanta pentru mine, invatata cu un numar muult mai mic de nasi :P. Bebe insa... pfff... a adormit pe la inceputul slujbei, imediat dupa ce preotul i-a facut semnul crucii pe frunte si asa a ramas, 7 kg adormite pe umarul meu- dupa ceva timp ma cam clatinam, dar cel mai greu a fost sa urc nistre trepte curbe si inguste, pana la Statuia Fecioarei Maria, pfff, bine ca nu aveam si tocuri :-)). Odrasla a sfarait linistita pe umarul meu si cand i-a turnat apa in cap, de trei ori, doar a stambat nitel din buze si s-a cuibarit pe partea cealalta, fara ca macar sa deschida ochii... S-a trezit dupa ce s-a terminat slujba, afara- la timp sa facem poze :D.

La restaurant, nebunie. Aproape 40 de invitati, portii imense de mancare (f. buna) si un peisaj tare frumos. Again, ca la nunta: Bu agitat- eu calma :-)). In fine, calma pana cand odrasla a tras un caca imens, de a iesit prin pantalonasii cei albi de la minunata costumatie de botez... mmmmhhhmmm, ok, gata cu hainele albe, pana aici le-a fost, am trecut la trening bleu :-)), tinuta in care bebe si-a petrecut restul serii. Si a dansat cu diverse matusi, nase si alte rude, s-a plimbat de la unul la altul in brate, a fost pupat, alintat, sucit si si invartit pe toate partile si admirat de toti ca e asa cuminte si linistit (am zis eu ca nu urla decat acasa :-))!!!)... Restaurantul e parte dintr-o pensiune iar rudele mele aveau camere sus, asa ca noi am atacat camera lui Bro' (cel napastuit...) unde am instalat tarcul copilului si l-am culcat dupa ora 21:00. Cu interfon, dar hei, jos era petrecere, asa ca yours trully urca din ora in ora Everestul, descuia usa inceeeeetisor, mergea pe varfuri pe parchetul care scartaia (de vreo doua ori m-am si descaltat :D) si verifica odrasla care dormea dusa- dusa, aproape ca nici nu s-a miscat de pe loc... S-a mancat, s-a stat la povesti, s-a urat La Multi Ani unchiului a carui aniversare era taman in aceeasi zi, s-a dansat, s-a baut... a fost zvarluga-nepotelul-lui-Bu, a mai venit bebe mic-mai-mic-cu-o-luna al nasilor de cununie (dar era marait asa ca nu a rezistat mult) si a fost si bebe-si-mai-mic din burta verisoarei mele... terasa a devenit loc de baut beri sau cafele si fumat la povesti (desi sirul de dans gen conga a ajuns si pe acolo la un moment dat)... s-a topait Macarena (evident)... s-au facut tone de poze si filmari (acum ma chinui sa le adun pe toate pentru ca invitatii sunt din patru zari), s-a taiat tortul cu botosei in varf (:D) si, incetul cu incetul, pe la 3:00 s-a culcat toata lumea.

Si am ramas de povesti Bro' si cu mine cred ca pana pe la 4:00 (??? cred): Bu s-a dus acasa la parintii lui insa eu am ramas sa dorm in camera la Bro', sa stau cu odrasla pe care ne era mila sa o trambalam la ora aia. Doar ca, pe la 7 dimineata, bebe a iesit de pe senzorul de respiratie care a inceput sa urle, eu am sarit in sus, odrasla s-a trezit, incercam sa nu facem zgomot sa nu-l trezesc si pe Bro'- care are abilitatea (testata!!!) de a dormi si pe timp de incendii sau cutremure... cand Bro' se ridica in fund si imi explica usor chiaun ca l-au trezit nu, nu senzorul si nu, nici macar copilul ci "cantecelele" (iPhone-ul meu care ii canta despre veverite si iepurasi lui bebe)!!! ??? :D... Dupa care Bro' dispare in baie, revine cu o figura confuza, se baga la loc in pat si incepe sa abereze ceva despre cine se uita tamp, a fost tamp sau este tamp si daca am auzit de pernele zburatoare (da, ii zisesem eu ca bebe se uita tamp la el pentru ca da, eram cam socat ce e cu personajul ala care vorbeste dogit si se fataie brusc prin camera insa nu, ce spunea Bro' tot nu avea mare sens- vorbea pe jumatate adormit si era tare comic). Well, daca tot ne trezisem si ca sa nu il deranjez pe Bro' de tot, m-am refugiat pe canapeaua din hol, unde am stat cu bebe pana cand a venit Bu sa ne recupereze pe la 9:00. Dragut a fost ca am reusit sa golesc camera lui Bro' de toate catrafusele (pungi cu mancare/ scutece/ haine/ senzorul/ interfonul etc) mergand paaaaas- paaaaas, cu griiija, sa nu-l trezesc (din pacate se pare ca Bu a reusit sa faca ceva zgomot cand a incercat sa ia tarcul, insa Bro' a decis sa-l ignore regeste :D). Si cum stateam noi in hol, cu toate catrafusele, Bu hranindu-l pe bebe, au inceput sa iasa rudele mele din diverse camere... alta distractie, alta hahaiala, alta nebunie...

Finalul? Mama odraslei botezate, cam nedormita si complet terorizata dupa un drum de intoarcere in Bucuresti cum altul nu am mai pomenit: un bebe marait in ultimul hal, urland si agintandu-se de a trebuit sa oprim masina si sa ma plimb cu el in brate si un Bu care incerca sa o calce in limite cat mai rezonabile cu putinta, insa totusi sa ajungem la timp... well, mama odraslei a ajuns acasa, s-a schimbat in nici 15 minute si a zbughit-o pe usa, la concertul Manowar (care putea sa fie muuuult mai grozav, btw). Si bebe? Bebe a fost imbaiat si hranit de Bu si profesoara noastra- coordonatoare de licenta lui Bu care cu care suntem in relatii tare bune si care a fost la botez, a venit cu noi in masina si s-a oferit sa ramana sa-l ajute cu toate cele pe oropsitul tata :D.

Asaaaa. Am gatat-o si cu asta :D. Botez ca la noi...

6 comments:

Sabina said...

sa va fie de bine si sa va traiasca crestinul :D

Unknown said...

Noi avem o vorba si o sa-mi permit sa o raportez si la voi, ca exact asta mi-a trecut prin cap in timp ce citeam: "ca la nebuni". Sper sa nu te superi, dar exact asa e la noi, am ras cu lacrimi cand povesteai ce si cum, parca ai descris familia noastra si evenimentele noastre de pana acum. Nunta, botez si alte cumetrii. :)

Oricum, cu toata nebunia descrisa, se pare ca totul a fost reusit si ma bucur ca v-ati distrat! Sa ii fie de bine micului crestin!

Zu said...

@ Sabina si Silvia: Multumesc mult pentru urari.

@ Silvia: :-)) despre clanul nostru noi spunem ca "in familia asta nu te poti plictisi, nu ai cum sa te plictisesti" si alte variatiuni pe tema data... asa ca inteleg perfect cum e cu "ca la nebuni" :D. Chestia e ca e o familie vesela, nu??? :-))

Andreea Demirgian said...

Nu stiu cum se spune, felicitari sau altfel, dar eu va zic sa va fie de bine si sa va mearga tot asa.

Unknown said...

Oooo, da!!!! Vesela, pusa pe sotii, cu multe lucruri amuzante care se intampla permanent! :)

Zu said...

@ Ada: :D nici eu nu stiu ce se ureaza... multumesc mult insa, ma bucur ca am facut-o, finally (la aproape 5 luni :-))

@ Silvia: exact, :D parca vorbesti de ai mei...