17 June 2009

Obisnuite

Ce mai facem??? Dar ce nu facem...

Umblam:
- am fost la Bu acasa si odrasla s-a intalnit cu cel de-al doilea verisor (extrem de haios, il pupa pe bebe, i-a cantat cantecele iar punctul maxim a fost cand s-a infipt langa bebe cu o carticica de povesti si a inceput sa-i "citeasca"- are trei ani...) si cu strabunica... si cu n unchi, matusi, viitoare nasa de botez si alte rude de diverse grade... Pupat, rasfatat, alintat, copilul meu nu mai era al meu: il vedeam doar in trecere si cu greu mai ajungeam sa mi-l tin si eu in brate :-)). Apoi am ajuns si in orasul nasilor de cununie, unde a facut cunostinta cu bebele mai mic aproape cu o luna jumatate decat el, alta nebunie si acolo... Concluzia este ca nu sunt convinsa ca domnul nu s-a rafatat maxim si acum are pretentii de alinturi :D.

Si pregatim o noua plecare la munte, saptamana viitoare, cu Buna si Gogoasa. Bonus: Biggy :D. Visez la soare (dar nu canicula) si relaxare (yep, wishful thinking).

Pasam:
- morcovi, telina, dovlecei... devin experta... Iar odrasla infuleca/ hapaie/ indeasa in el ca o sugativa, parca vine sfarsitul lumii (si chiar vine daca indraznesc sa ii iau biberonul de la gura, zici ca porneste sirena de pompieri...). Acum analizez problema razatoarei: sticla/ plastic sau metal si parca imi vine sa ma opresc direct la un storcator de fructe- urasc sa "razatoresc", bleah.

Organizam botez:
- avem preot/ biserica si rastaurant/ cazare. Ok, acum analizam in detaliu meniul/ bauturile, organizarea meselor si culoarea/ florile/ cartonasele etc etc cu variantele punem aia/ nu punem/ cum punem... Plus ca eu caut haine albe (musai albe) care sa nu fie nici pline de dantele, nici pompoase, nici inconfortabile dar elegante, dragute si versatile (versus diverse temperaturi posibile). Prea pretentioasa??? Neah!!! :D

Btw: nu ducem lipsa de nasi- avem 6!!! (si inca pot sa mai apara, hehehe) :-))

Dam cu banul:
- ies dintii sau nu ies??? Marait e, dar poate ca e doar rasfatat... Saliveaza, dar nu, nu vad inca nici un dinte... Si da, insista sa bage in gura orice prinde, inclusiv degetele mele, dar poate ca doar cerceteaza lumea...

Cantam, ne jucam, facem gimnastica, ne plimbam, strangem la infinit jucarii si spalam etern rufe:
- dar parca adaug graunte de nisip la graunte de nisip- cine le mai vede???

Plangem:
- el insistent, virand catre ragete, iar eu, well, eu nu sunt departe: daca e vorba de dinti, sper din tot sufletul sa iasa toti o data :-)), sa terminam circul for once.

Am depus actele:
- la primarie. Dupa ce m-am mai invartit nitel dupa un pix negru cu care sa completez datele angajatorului pe una dintre adeverinte, ca de, daca nu trebuia sa ma duc inapoi la serviciu sa-mi faca adaugirea... si dupa ce am mai fugit sa xeroxez si livretul de familie, ca nu ma dusese capul initial... Dar am izbandit! Acum mor de foame doua luni, pana cand decid ei ca am nascut si merit banii pe care tot ei i-am dat, prin impozite, pfff.

Mai facem si altele:
- dar cine le mai tine minte... Mai citesc ("Zilele regelui" mi-a placut tare mult), mai dorm (chiar rezonabil, dar parca nu imi ajunge), ma mai uit la tv (am descoperit "Discovery Travel&Living") si gandesc/ organizez/ fac planuri pentru ca am tot felul de idei de decantat si infaptuit. In general sunt happy, dar obosita si ocupata.

10 comments:

Ana said...

las ca trece, face 18 ani si ti l ia una care n o sa ti convina,mai, Zu:) swi probabil fara haine albe, cum o fi!
te salut cu drag

Unknown said...

Si Andrei a inceput sa baleasca de la patru luyni, acum are aproape sapte si inca nici un dintisor. Dar e clar ca-l cam dor gingiile.

Chestia aceea cu depusul actelor este absolut imbecila. Ma intreb de ce nu sunt in stare sa se mobilizeze din maternitate sa faca toate actele fara sa ne puna pe noi pe drumuri aiurea. M-am dus la primarie pe iarna, de vreo doua ori l-am luat si pe bebete si le-am daruit cu acest prilej niste ganduri "minunate". Bine ca-si aduc aminte cand vor impozite de la noi.

Hehehe si eu sunt absolut indragostita de Discovery travel n living. TV adevarat, nu circ ca la noi.

Oaki said...

Da,si eu tot de vreo luna am descoperit Travel 'n Living.. ma rog, mama l-a gasit si mi l-a aratat. E genial!

Sabina said...

hehe, cresteti... parca ieri nasteai si uite acum ce ficior mare are mama!

Zu said...

Azi a fost doctorita- l-a intepat :-( pffff... Dar, concluzia este ca nu, nu ii cresc dintii ci este rasfatat, vai mie!!!!

@ Ana: mea culpa, mi-e tare greu sa mai stau mai mult timp pe msg, dar chiar mi-ar placea sa ne mai auzim cumva...

@Laura si Oaki: Yep, eu nici nu ma mai uit la chestiile cu politica, imi mai spune mama ce se intampla prin tara ca eu nu am nervi sa-i urmaresc... Ma uit insa la amenajari, tatuaje, mancareeeee si da, la familia cu 8 odrasle- ei sunt inspiratia mea: daca ei, reusesc sa razbata zi de zi, pai eu, cu o singura odrasla, sigur-sigur ma descurc, nu???? :D).

Iar circul cu actele este inimaginabil: ok, ca nu se inteleg cu maternitatile mai e cum mai e, dar cum e posibil ca primaria sa iti ceara aceleasi acte pe care le-au mai primit de la tine cu doua-trei luni inainte, cand ai depus dosarul pentru trusou??? Nu fac si ei o conexiune, undeva, ceva... daca tot le duci tot purcoiul de hartii si copii, nu pot sa le considere depuse si pentru trusou si pentru concediul de maternitate etc etc???

@ Sabina: ai dreptate, deja epoca in care era mic, slab si eu nu stiam sa-l tin in brate pare atat de departe... nu imi vine sa cred cat de repede se schimba lucrurile, parca deja fac asta de o vesnicie :-))...

Ceska777 said...

Wai, cate faceti voi.....mai cautati razatoare de sticla? Sau e ok cu blenderul vertical? Pasta de morcovei o faci amestecand morcovii fierti cu suc de morcov pana iese o consistenta ce aluneca usor din lingurita, nu?
Si fructe nu are in meniu inca? Adica un miez de mar copt???? Zic si eu! Succes la diversificare!

Zu said...

Pai am primit razatoare de sticla si sfatul doctoritei a fost sa incerc intai cu asta, sa vad daca odrasla primeste sucul de mere si later, daca atunci cand il voi prepara cu storcatorul de fructe, il va refuza, o sa stiu ca e din cauza metalului din storcator, nu pentru ca nu ii plac merele... yep, tricky one :D...

Iar mar copt... not yet, pe moment avem un meniu intreg, pe zile, de la doctorita si vad ca merge fantastic, omultetul mananca biberoane intregi cu mare pofta :-)). Si inca nu am ajuns la sucul de mar, dar este din fructe crude.

Pasta de morcovi: da, din legume fierte (pun la un loc si dovlecei si telina) si pasate la blender cu puuutin suc, cat sa iasa un soi de nectar gros- gros. Iar asta se amesteca in biberon cu laptele si bebe o bea cu tetina de hrana, foarte bine. Urmeaza sa incerc sa ii dau si cateva lingurite de piure doar (amestecat cu putin praf de lapte, pt gust) inainte de biberon, sa se invete cu mancatul cu lingurita.

cam asta e ce stiu/ fac eu si so far functioneaza tare bine.

Ceska777 said...

Ma bucur ca functioneaza bine.... eu i-am dat numai sucul de morcov in lapte de cateva ori apoi am trecut la alimentul unic , propriu-zis. Sa se invete cu textura si gustul, mai ales. Eu zic sa treceti la lingurita fara frica, o sa fie fun ai sa vezi....Spor!

I-Dana said...

se spune ca nu exista rasfat pina la 1 an ... are un disconfort si ii face bine sa stea aproape de tine :-)

Zu said...

Ceska777: cum adica "alimentul unic, propriu-zis"??? Piure simplu, fara lapte, fara sa fie combinat cu alte legume/ fructe? Da, lingurita e urmatorul pas, dupa care vedem ce mai zice si doctorita, cum mai schimbam meniul.


I-dana: Da, ca plaaaange de mama focului in orice loc/ pozitie/ situatie e, dar se opreste brusc (ca din buton) cand ajunge la mine in brate :-)). Sa vedem ce urmeaza...