09 June 2009

Jurnal de piticot (4 luni)

Cele patru luni implinite sambata au adus cu ele un mesaj extrem de dragut de la o cititoare nestiuta pana acum, care pur si simplu mi-a urat La Multi Ani pentru bebe. Acum ceva timp am patit ceva similar, un gest dragut de la o persoana pe care nu o cunosc... si ma declar impresionata de astfel de oameni si disponibilitatea lor sufleteasca (mmmm, stiu ca suna pompos, dar ideea cam asta e :D) si da, gesturile astea fac extrem de bine la suflet si la moral :-)). Multumesc Eliza.

Cele patru luni au mai adus si un copil extrem de marait pentru ca este balonat, asa ca, saracul de el, nici macar nu prea pot sa i-o reprosez. Singura chestie e ca se cam invata la mami in brate si baga repede urlete daca il las jos, iar eu cred ca nu sunt in stare sa apreciez faza asta cu adevarat :-)).

Si cele patru luni au adus cu ele si temuta diversificare, testul de inteligenta al mamicilor, dupa cum spunea cineva :-))... asta pentru ca am o lista cu zile, cantitati, produse si combinatii, ceva teribil. Desi din ce am auzit majoritatea copiilor sunt ademeniti mai intai cu sucul de fructe, la noi legumele sunt primele iar ieri bebe a hapait incantat trei lingurite de zeama de supa de morcovi. Astazi insa, ooo, astazi vine nectarul/ piure de morcovi, adaugat in lapte. Am emotii cand ma gandesc cum naiba fac eu pasta aia sa fie relativ lichida si sa mearga bine la odrasla... Pentru ca, as we speak, morcovii sunt pe foc... :D. Posed una bucata mixer-blender din cel vertical dar ups, never used it before, hehehe... Am incredere in doctorita asa ca am sa merg pe meniul ei, iar acesta include la inceput morcovi, pastarnac, telina si dovlecei (introduse treptat), apoi si cereale de orez si abia apoi suc de mere si de morcov. Vom avea o luna plina- me back to the kitchen :D... (pe moment e musai sa gasesc o razatoare de sticla, urgent!!!).

Si, la final, cele patru luni ne aduc o plimbare in orasul lui Bu unde probabil ca vom pleca poimaine si care iarasi imi da emotii pentru ca trebuie sa inventariez ce am acolo si cati catei si purcei sa iau cu mine :P, caci mergem cu bebe si asta complica ecuatia.

In rest, cele patru luni au debutat cu o tura pe la Ciorogarla, una prin Herastrau si o alta pe la Ikea (da, pe ploaia torentiala de ieri, pfff) si, yep, "coafura rezista", bebe e ok, viata e complicat de frumoasa :-))...

9 comments:

Andreea Demirgian said...

Zu, check mail pls:)

Sabina said...

zu, telina baloneaza, asa ca daca e deja balonat evit-o o perioada. de asemenea e de preferat o razatoare de plastic, cele de sticla au fost interzise pe piata de protectia consumatorului. succes!

Unknown said...

Oooo, ce vremuri, mi-aduc aminte de parca a fost ieri! Noi am terminat cu colicii la 4 luni si la 4 luni jumate' a inceput misculatia cu dintii. Asa ca pot sa te incurajez ca e doar inceputul.

Cat despre diversificare, totul e mult mai simplu precum pare. Daca ai incredere in medicul tau, a ce iti spune el. Si noi tot cu legumele am inceput, pentru ca e posibil sa iti refuze legumele daca incepi cu fructele (care sunt dulci). Mergi pe schema pe care o ai si va fi bine! Dupa ce te obisnuiesti un pic, vei vedea ca iti vin tot felul de idei creative legate de mancare.

Drum bun si distractie placuta!

Andreea Badran said...

My advice: mai asculta-ti si instinctul cand vine vorba de mancarea lui bebe si mai ales lasa-l pe bebe sa aleaga ce vrea sa pape si ce nu. Dr. spun multe, majoritatea generalizeaza (ce-i place unui copil nu e obligatoriu sa-i placa si celuilalt), cel mai bine decideti insa voi doi ce si cum! Ei sunt deschisi spre a incerca diverse chestii si cu cat mai multe legume, fructe de la inceput, cu cat face cunostinta cu cat mai multe gusturi, cu atat mai usor iti va fi ulterior. Si lui!

powerpuffcookie said...

La multi ani, dragilor!

mariamirabela said...

La multe luni inainte odraslei! Si da-i inainte cu excursiile ca se pare ca va priesc!

Si cum sunt razatoarele astea de sticla si plastic ca eu nu cred ca am vazut in viata mea? Cum sunt suficient de ascutite incat sa rada chestiile care se presupune ca sunt dure? Sau se rad numai legume fierte in prealabil?

Mama, cate nu stiu!!! Cand zic si eu ca sunt pregatita constat ca trebuie sa mai cumpar ceva, dar sa fie de... si nu de... ca altfel... :)

Zu said...

:-) multumesc de urari si de sfaturi, acum si eu ma invart in cerc cu razatoarele astea, intelesesem ca cele de sticla sunt mai safe in privinta bacteriilor, e prima data cand aud ca sunt interzise, hmmm, multumesc de info, trebuie sa studiez problema...

Vad ca ideea cu legumele e buna, merg bine la bebe, peste o saptamana il atac si cu sucurile de fructe si da, cred eu ca incep sa ii creasca dintii, pfff, rabdare si tutun :D

mariamirabela said...

Si noi tot cu legumele vom incepe, am planul facut inca de pe acum! Fara detalii, of course, dar vin si alea!

Cum este sucul de morcovi cu dovlecel, este bun la gust? ca as incerca si eu daca sta cineva sa fiarba legumele in locul meu! :)

Zu said...

Eu am facut un soi de piure pastos (are sens??? :D) si cel de morcovi, pastranac, telina si dovlecei (pastarnacul nepasat insa) e relativ gustos, chiar ma gandeam ca daca ii adaug cartof si putina sare... ar putea iesi ceva :-)).