20 May 2009

Big one

Era sa o facem lata. Astazi o terta persoana a facut curat la cadita lui bebe (sistem de masa de infasat plus cadita) si se pare ca a fost prost pusa, astfel incat la baia de seara era sa o patim rau de tot. Noi il spalam impreuna: Bu il tine si eu il sapunesc. Si azi, cand ii faceam baie lui bebe, cadita a cazut de pe suport pe una dintre laturi si copil, valuri de apa, sapun, tot... au luat-o la vale. Bu l-a apucat pe bebe de mana in ultima secunda, iar apoi eu l-am prins cumva in aer, varand mainile sub capul si fundul lui... l-am luat pe sus, el plangand de spaima si siroind tot de apa, l-am strans tare la piept, am inhatat prosopul si l-am infasurat repede. Abia dupa aceea am respirat si am realizat ce s-a intamplat. Totul a durat o fractiune de secunda, iar reactiile lui Bu si ale mele au fost pur si simplu reflexe. Bebe nu a patit nimic, nici macar nu s-a lovit: practic el a "plutit" nitel pe apa si imediat a si ajuns la mine in brate. A plans de soc si spaima, s-a linistit repede la mine in brate si singurul motiv de grija este bratul, poate a fost fortat cand l-a prins Bu, insa i l-am miscat si pipait si nici macar nu a scartait... iar acum doarme dus. O sa ma mai uit maine la el, sa fiu sigura ca totul e ok, dar am avut un noroc fantastic: pur si simplu nu s-a lovit.

E cel mai grav lucru ce s-a intamplat cu bebe de cand s-a nascut si sunt uimita de ce reflexe am avut amandoi, de cat de aproape am fost de ceva cu adevarat rau si de cat de tare am murit de frica. Eu am functionat pe pilot automat, am ramas calma si i-am vorbit vesel, i-am dat de mancare etc. insa acum ca incep sa procesez ce s-a intamplat imi bate inima ingrozitor de tare si nu sunt sigura ca nu imi tremura picioarele...

11 comments:

Andreea Badran said...

Asa-s parintii!Fac cateodata niste chestii de care se mira si ei pana la urma. Si bebeii au un ingeras pazitor acolo sus care-i fereste, prin intermediul vostru, de rele.

Unknown said...

Ingerasul a fost pe faza. Eu prefer sa-l spal cu cadita direct pe gresie, nu de alta dar orice altceva m-ar face sa-mi fac si mai multe griji.

crina said...

Of, nasoale sunt momentele astea. Si eu am tras sperieturi din astea mari. Si cu cat creste cu atat pericolele cresc. Mi-a sarit o data din brate cand ma duceam sa-l cantaresc.... noroc ca era tati acolo si la prins la jumatatea drumului spre podea. Bine ca nu s-a intamplat nimic. Sunt convinsa ca o bucata de vremea de acum o sa verifici temeinic cadita :).

Simona said...

Si eu am patit fix aceeasi chestie, cu baietelul finei mele, cu acelasi sistem, de data asta eu am fost aia care a avut reflexul final de a prinde copilul, dupa care a sarit sufletul din mine cand m-am gandit ce se putea intampla - desi eu nu aveam bebe la varsta aia si nici macar nu-mi trecea prin cap asa ceva, am realizat cat de fragil poate fi un nou nascut asa ca acum, cand am ajuns eu mamica, l-am spalat si schimbat si alte activitati preferabil la nivelul solului sau undeva unde sa nu existe pericole de genul asta. Sigur, pericole sunt peste tot, dar macar unele de care sunt constienta am incercat sa le elimin!
Sa aveti grija de voi si sa-ti revii repede, o sa te mai treaca fiorii o vreme, dar va fi bine, o sa vezi!

Zu said...

Da, deja Bu a legat cadita :-)). Oricum, bebe deja a crescut si in curand va trebui sa il trecem intr-o cadita mai mare, asa ca eu ma tot uit dupa diverse sisteme de prindere pe cada de baie sau de pus pe picioare, pentru ca am probleme cu coloana si mi-e tare greu sa stau aplecata, pur si simplu raman tapana :-(...

mariamirabela said...

Aoleu, aveti grija! Am murit de grija cand am citit, mai ales ca bebelusul era alunecos si puteai sa nu-l tii nici tu foarte bine in brate!


Deja nu mai incape in caditza de nou nascut? Frate, dar astia le fac din ce in ce mai mici special ca sa ai nevoie de alta cat mai curand posibil!

Dar cadita asta unde se prindea? Pe cada sau pe masa din aia de infasat?

Ca eu caut un sistem pe care sa-l atasez la cada mare ca nici eu nu vreau sa pun cadita in cada mare si eu sa ma cocosez seara de seara pana la nivelul Degetzicii! :)

Zu said...

Inca mai incape in cadita actuala dar eu ma uit in viitor si ma pregatesc.

Acum avem masa de infasat cu cadita dedesubt si, in ciuda a ceea ce am patit (in aproape patru luni de sile a fost un eveniment singular), inca spun ca e o varianta excelenta. Urmeaza sa gasim un sistem de a pune o cadita ceva mai mare cumva mai la inaltime- deja am vazut mai multe variante, mai studiez problema...

mariamirabela said...

Am vazut la Mothercare un sistem (ca grilajul ala de uscat rufe) ce se pune pe cada mare si pe el se aseaza caditza bebelushului. Mi s-a parut scump, este vreo 200 lei si am zis ca mai studiez si eu problema. De-asta te intrebam, credeai ca ai gasit deja solutia. :)

Zu said...

A, pe ala nu l-am vazut. Am vazut doua idei la Okbaby si am inteles ca se gaseste un sistem de prindere si in Carrefour (???- trebuie sa ma duc sa vad).

Simona said...

Intrebare stupida: aveti bucatarie? Ma gandesc ca da... Are blat (parca asa se cheama, aici ii zice countertop)? Pai daca da, cat e de greu sa pui cada de baie pe el? (si sa salvezi niste bani?).
Nu radeti de mine, si pe mine m-au intrebat la fel asistentele si moasele cand le-am spus ca ma doare spatele... Ca norocul, pana la urma s-a dovedit ca la fel de bun si practic e blatul de la baie (dar nu toate baile sunt prevazute cu asa ceva, de aia m-au intrebat moasele de bucatarie). Zic eu ca exista solutii simple la orice, si ieftine, trebuie doar sa fim atente si sa deschidem ochii la ce avem prin casa :-)))
Bafta!

Zu said...

:-) ai perfecta dreptate- eu am in continuare masa din bucatarie ca optiune valabila... nu e prea comoda insa, cu toata trambalarea catrafuselor... de aceea am zis sa ma mai uit si la ce exista pe piata...