21 April 2009

Easter

Evident ca din moment ce a cedat computerul trebuia sa se manifeste si laptopul, nu??? Pai da... I-a cedat bateria, for good. Am scos-o, ca tot ma stresa o luminita de avertizare non stop, plus ca asa e mai usor :D. Acum trebuie sa cumpar alta, pfff.

Am disparut de Paste. Am sarbatorit in familie si a fost frumos. Bebe a primit cadouri si s-a plimbat prin bratele tuturor, chestie care pare ca i-a placut. Ceea ce ma bucura, pentru ca vreau sa fie un copil sociabil.

Am primit si eu cadouri si iata ca am primit si unul virtual, pe care taman l-am gasit, asa ca am avut parte de surprize si de bucurii si dupa Paste. Iata deci premiul primit de la Laura, careia ii multumesc:


In rest? Once again ma declar surprinsa de diversele atitudini sarbatoresti care incep sa se imparta in doua curente majore:
- cel al familiei obsedate, care descinde in supermarketuri cu copil, sot si capra, gata sa ia cu asalt refturile intr-o isterie a shopping-ului care ii transforma in forte de atac inarmate cu carucioare
- si cel relativ elitist care condamna sarbatoarea cu muntii ei de mancare, traditiile si sms-urile standardizate
Personal iubesc tare mult sarbatorile, cand se aduna tot clanul si ne dam cadouri si ne tachinam, mancam ciorba de miel sau de curcan pe care mama le face numai si numai cu ocazia Pastelui sau a Craciunului si asa mai departe, facem acele mici- multe lucruri care deja au devenit traditie in familia noastra. Imi place asta. Si cred ca nici sa te chinuie febra sabratorilor de fatada, pline de "consumerism" nu e bine, dar nici sa iti petreci timpul fiind scarbit de ce te inconjoara nu e ok- just enjoy Easter in your own way! E sarbatoare, e caldura, e bucurie, e prilej de lucruri bune.

Anyway... daca aberez e din cauza ca m-a ajuns oboseala. Dorm pe mine :D. Asta e un mare downside al maternitatii. Lipsa de somn. Si interdictia de a manca ciocolata (cat timp alaptezi..). Oooooooooooo, deja am Fata Morgana cu pahare mari de Cola si munti de ciocolata :-))... Si, vai mie, ce m-am saturat de bulevardul pe care stau, ma plimb zilnic pe el si deja l-am invatat pe de rost- unde sa ma duc, unde sa ma mai duc???

11 comments:

Ana said...

in parc!

Zu said...

:D right, doar ca din pacate nu sunt prea multe parcuri in raza mea de actiune, eu fiind o persoana cu carucior, fara masina si dependenta de biberon la trei ore (hai sase, daca iau biberonul la purtator dar asta inseamna ca la ora de masa trebuie sa ma aflu undeva unde sa ii pot da de mancare). Nu stau langa nici un parc mare, asta e unul dintre marile mele regrete.

Simbad said...

interdictii? nu exista interdictii. cate putin din orice n=are cum sa strice.

mariamirabela said...

Sustin cele doua fete de mai sus: parcul este o alegere buna. O alegere excelenta sunt MTR, terasele largi, cu copaci (acum, acum se deschis) si Simbad spunea de terasa de la MNAC. Dar parca aveai masina, ce s-a intamplat cu ea?

Nici eu nu am masina deocamdata, de-asta caut un carucior pe care sa-l catar pe scarile de la metrou. Iar la autobuz, la usa din mijloc, am vazut o smecherie: pe podea este ceva gen capac de trapa (numai ca nu-i trapa): tragi de capac si el face o panta din autobuz pana la asfalt pe care poti urca decent si fara transpiratii caruciorul.

In ceea ce priveste interdictiile, nici eu nu sunt de acord cu ele: putin, putin nu are ce rau sa-ti faca. Eu mai mananc ciocolata, mai beau si niste inghitituri de vin la o petrecere si mai scap si la o cafea cand dorm pe mine la serviciu. Ca alternativa este sa dorm la toaleta si nu-i comod, am incercat! :)

Zu said...

Masina mai e, nu prea m-am prins eu cum sa merg singura cu piticul. Dar cat de curand o incerc si pe asta, pe moment mergem mai ales in weekend-uri, cand e si Bu. D Mi-ar placea insa si un loc- ceva gen biblioteca de la Institutul Francez, care imi placea foarte tare, in timpul liceului imi si faceam temele acolo- undeva unde sa ma pot duce cu bebe si sa-mi petrec ziua citind, stand pe net, ciugulind ceva etc etc. fara sa se uite nimeni aiurea la mine daca piticul decide ca are o zi proasta si e musai sa fie marait.

Carucior nu stiu sa spun de unde merita cumparat, daca ajuta pot spune ce marca e al meu pentru ca e tare usor si asta conteaza enorm. Plus ca trebuie vazut daca incape in lift si in masina...

Interdictii exista, cu tot cu exceptii. Una e sa iei o gura de Cola, de pofta si alta e sa poti bea mai multe pahare si aici intervine dorul meu nestins de a putea manca orice, in orice cantitati si in combinatie cu orice altceva. De exemplu: suc proaspat de portocale- cand eram insarcinata beam aproape zilnic cate o jumatate de litru, acum "nu este indicat", pfff. Am noroc cu cafeaua si tigarile: nu m-au interesat niciodata asa ca nu imi lipsesc acum...

Sabina said...

am baut cola toata sarcina inclusiv dupa ce-am nascut si ajung la matusalemica cantitate de 2 l pe zi :D. de mancat am mancat ce mi-a poftit inimioara, fara interdictii, iar fii-mea n-a avut nici colici nici alte reactii. am avut eu reactii ca ce-am dat jos cu nascarea, am pus la loc dupa :)))
nu zic sa consumi cantitati industriale, dar incearca si vezi cum se comporta strumful.

delia said...

ia metroul si mergi in parcuri sau la ceainarii pe terase:)

Andreea Badran said...

Sau visavis de institutul francez este parcul ioanid unde e o gasca de mame nebune rau, printre care si subsemnata ... acum se poarta si laptopurile la purtator, pe bancuta, frumos asa ca ...

Zu said...

:-)) Andreea, e posibil sa ne intalnim pentru ca stau relativ in zona... Ma gandeam sa merg si in Icoanei- sper doar sa se faca mai frumos afara si piticot sa se stabilizeze pe mese la 4 ore (azi a fost prima zi, mare izbanda!!!).

Inca nu am exercitiul trambalarii cu bebe, biberoane, laptop, carti si eu mai stiu ce oi putea avea nevoie si nici nu stiu locurile bune de evadat.

In rest, citind cele scrise de voi toate (multumesc de info) am ajuns la concluzia ca pot privi mai cu optimism micile scapari culinare- la inceput, cu bebe atat de mic, am fost mai stricta cu ce mananc...

Unknown said...

Nu mananci cioco? Eu pap intr-o veselie si piticul n-are treaba. Asa am facut si eu la inceput dar pe urma o prietena care alapteaza si ea si e profa de bio mi-a spus sa mananc si doar daca observ ca il afecteaza sa nu mai pap. Asa ca am dat buzna si...bebe nimic. Ba pare chiar mai fericit.

Zu said...

Aha, eu stiam ca doar ciocolata alba e voie, pt ca ciocolata e energizanta si il agita pe bebe. Dar, oricum, din cate am vazut eu sunt atatea teoriii... trebuie doar sa alegi drumul care functioneaza pentru tine si bebe. Acum am inceput sa mai introduc si eu diversele chestii din care nu aveam voie- din ce stiu, e exact cum ai spus- daca vad ca il afecteaza, renunt.