16 March 2009

Lalaieli

Deoarece Yoda al nostru (mda, am trecut la porecle din filme celebre :D) continua sa fie moody, am trecut la artileria grea: cant si dansam. Ooooo, da. Bine, am mai spus eu ca am fost in cor... still... nu ma simt mare cantareata, mai degraba mare lalaitoare... dar ce nu face o mama??? Marele meu atu este ca am o memorie tare buna a versurilor si a liniilor melodice, de aceea sunt capabila sa recunosc/ lalai diverse cantece (in special din ceea ce numesc eu muzica "buna"). Problema este ca nu le am cu melodiile cu ratuste, degetele si prichindei, nu exista in fondul meu de memorie aceste informatii, astfel incat am apelat mai intai la franturi de memorie constand in cate unu- patru versuri din cateva cantecele pe care le-am lalait candva in copilarie:

În pădurea cu alune
Aveau casa doi pitici
Vine pupăza şi spune
Vreau să stau şi eu aici
Pu-pu-pu, pu-pu-pu
Vreau să stau şi eu aici

Vulpe tu mi-ai furat gisca
Da-mi-o inapoi, da-mi-o inapoi.
Ca de nu eu vin cu pusca,
Si cu 3 copoi,
Ca de nu eu vin cu pusca,
Si cu 3 copoi.

Si gata, ca doar atat am obtinut eu cu ceva scremete de memorie... asa ca am apelat si la fondul frantuzesc, unde stam si mai prost:

Alouette , gentille alouette,
Alouette, je te plumerai.

Sur le pont d'Avignon
On y danse, on y danse
Sur le pont d'Avignon
On y danse tout en rond

Pfff... asa ca, pentru ca erau prea putine si prea scurte, am inceput sa le mixez, cu treceri savante din una in alta, din romana in franceza si in la-la-la-uri sau na-na-na-uri. Varza. Ok, copilul statea cuminte in bratele mele, dar parca- parca afisa pe alocuri o privire siderata, asa ca am cedat: bon, trebuie sa ma documentez in privinta unor cantecele de bebei, insa pentru adormirea- linistirea copilului putem apela cu incredere si la alt gen de muzica. So, acum domnul caraitor adoarme fericit pe One- U2, Falling in love with you- Elvis si alte REM, Alifantis si chiar Helloween (A Tale That Wasn't Right), Iris (Floare de Iris) sau WASP (Hold On To My Heart). Iar eu am inceput sa caut doua genuri de cantece: fie lente, fara sarituri bruste de ritm, fie ritmate dar simplu de lalait (aici intra de la Macarena la Morandi, Shakira si Phoenix).

Problema este ca unele cantece nu le am, de exemplu Dance Me To The End of Love- Leonard Cohen (ideea lui Bu :D) sau Buna dimineata- HiQ, asa ca acum ma gandesc ce muzica ar mai merge si de unde sa fac eu rost de ea... Plus sa ma documentez in privinta muzicii de bebei, ca stau prost la faza asta :P.

By the way, Bu i-a pus chiar muzica din reclame (vezi Muller) - oare vrea sa il faca publicitar??? :-))

14 comments:

capreleirinucai said...

postasem si eu pe babydex niste idei de muzica pentru bebelusi http://babydex.blogspot.com/2008/07/cadouri-pentru-nou-nascuti.html
la noi a mers foarte bine, in afara de baby einstein (care inca e un mare hit si il folosim din plin mai ales cand iesim cu masina) the lion sleeps tonight. in primele luni l-am auzit de-atata ori incat si acum cand aud melodia aia imi vine sa iau in brate un copil oarecare si sa-l legan.

Aimee said...

Eu iti recomand cu draga inima Pasarea Colibri. Fetitei mele ii place tare mult si cand ii lalai eu din repertoriu si cand le asculta la calculator. Plus ca sunt usor de cantat si retinut :)

Unknown said...

Daca vrei Cohen, se rezolva! Vrei sa-ti trimit pe mail?

Andreea Badran said...

M-ai lovit cu Cohen! E preferatul meu. Si copiii mei au ascultat Cohen prin toti porii, atat cat erau in burta cat si dupa ce s-au nascut.
Exista o colectie de 12 dc-uri cu muzica si povesti pt copii(alternate asa), foarte , foarte misto. Se cheama 12 CD Box Set - Children's spectacular over 400 Songs Stories & Nursery Rhymes. Nu stiu daca s-o mai gasi prin targ, eu am luat-o acum vreo 3 ani daca nu ma insel dar sunt toate cantecelele copilariei. Foarte, foarte dragutza si intr-o prezentare minunata. Poate s-o mai aiba la libraria Noi, nu stiu. Eu parca de-acolo am cumparat-o atunci. Ti-o recomand daca nu vrei neparat cantece autohtone pt copii.
Pt cele autohtone exista celebrele Cutiutze muzicale unde insa se mai scapa si cate-un cantecel mai tampit, dar per total merg. Cu o oarecare selectie facuta de tine insa.

Andreea Badran said...

Uite, asta e:

http://cgi.ebay.com/CHILDRENS-12-CD-NEW-BOX-SET-400-SONGS-RHYMES-STORIES_W0QQitemZ350178125023QQcmdZViewItem?hash=item350178125023#ebayphotohosting

Zu said...

Wow, ce de idei!!! Super, multumesc mult!

Silvia, daca nu iti e prea greu, e grozav daca imi poti da Cohen, multumesc frumos. Daca e prea mare o varianta e sa-l trimiti prin transfer.ro, mi se pare foarte comod de utilizat.

Cutiuta muzicala am si eu, insa nu imi plac toate melodiile- ma gandesc sa fac o selectie proprie. O sa ma uit acum la toate link-urile recomandate- nu stiam de ele, multumesc de recomandari. Iar lion sleeps tonight e o idee grozava, ma apuc sa-l caut ca nici pe asta nu il am, evident- pffff, ce mama nepregatita sunt :-)). ,

Andreea Badran said...

Take it easy!

alina said...

Vai ce m-am distrat - mi-ai adus aminte de cum o adormeam eu pe Maria acum 3 ani, tot cu padurea cu alune!! :)) Noi in plus aveam si un elefant se legana ... Canta-i orice, inventeaza, nu conteaza, practic ce-i place lui e sa-ti asculte vocea. Reactia e mai buna decat atunci cand aude muzica de pe un CD. Oricum o sa vina si vremea pt alea.

Unknown said...

You've got mail! Pe transfer, pe adresa de yahoo afisata pe site, zu_y_zuzi@yahoo.com. Cam in 10 minute, acum se incarca.

Enjoy!

Zu said...

@Silvia: primit, multumeeeesc mult!

Unknown said...

Welcome, anytime!

Ceska777 said...

Cam tarziu dar fac si eu o sugestie: pe la 5 luni a avut o perioada (chiar la inceput de diversificare) de urlete si plangea de nu se mai oprea. Si atunci au intrat in scena "elefantii". Atata am apelat la ei ca deja si tati si unchii si bunica stiu sa cante "un elenfant se legana"...desi ei nu vorbesc romaneste. Pe mine ma ajuta fiindca imi spuneam:" facem o tura de 10 elefanti si poate adoarme", "in seara asta poate adoarme la o tura jumate" etc.
Have fun!

Ceska777 said...

http://www.youtubetomp3.net/
Aici poti face din titlurile pomenite de tine de pe youtube mp3-uri, dai drumul la cd-player, il pui in bouncer si ai scapat! Glumesc!

Zu said...

Suuuuuuper, multumesc mult, de mult ma intrebam daca exista asa ceva!