21 February 2009

Despre Degetel



Bebe este acasa doar de o saptamana, asa ca nu avem prea multe poze cu el. Cu numele... pe moment preferam sa il "dam anonim", ca pe restul familiei, asa ca ramanem la diverse apelative gen "mogaldeata, piticania, degetel sau oracaitorul sef".


Ieri a implinit doua saptamani si noi deja ne uitam la el ca parca s-a mai rotunjit, well, acum avem si confirmarea cantarului: 2 470 kg. Uraaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! Va dati seama ca a fost party in casa la noi :-)). Mami a sarbatorit cu apa plata si bebe cu lapte :D. Legat de lapte: da, il alaptez insa prin metoda complet aiuristica a biberonului, pentru ca odrasla noastra nu putea sa fie altfel decat extrem de capoasa- e incredibil cata vointa si spirit de catar zac in bucatica asta de om! Pentru ca am nascut prin cezariana si am mai fost si la terapie intensiva, mogaldeata a apucat sa descopere ce chestie grozava e biberonul si acum zau ca nu e prost sa renunte, ca doar eu nu am facut copil prost, no way... Asa ca ne batem la fiecare masa, eu zic ca mai castig teren putin cate putin, el se face ca suge, stiind ca tot apare el biberonul pana la urma... e un balet dubios pe care il jucam pentru ca nu pot sa adopt masuri drastice: el fiind totusi micut, prioritatea e sa creasca.

Altfel e rau de foame, cand il apuca incepe sa dea din maini, picioare... toate cele... si sa tot tuguie buzele in aer, arata ca un dirijor scapat de la balamuc :D. Si mai si pica de fraier: inghite lacom orice ii bag pe gat, luand teapa de multe ori pentru ca pe langa diverse chestii dulci gen calciu, vitamine etc, mai nimereste si cate o zeama de lamaie la care se stramba atat de comic, incat eu mor de ras... In rest, in afara chestiunii cu gazele, care ne-a dinamitat complet existenta, este chiar cumintel: mananca dupa un program destul de bine respectat, ii place tare mult la baie si doarme linistit in patut. Nu, nu isi dezminte porecla de Cachici, face in draci- ieri a reusit sa faca un caca-jet, pana foarte aproape de un vas de plastic aflat pe jos, chestie care l-a lasat pe Bu perplex si l-a facut sa exclame: "mai avea putin si dadea gol...". Fiind baiat am avut si surpriza legata de pipi: well, mami a reusit sa-l fenteze de fiecare data pana acum, insa crede sincer ca este vorba de o bafta chioara si se intreaba cat o sa o mai tina norocul :D.

Are tignal si volum zdravene. Ultima data l-a apucat urlatul taman cand se afla cu capul pe umarul lui mami, chestie care, wow, m-a trezit instantaneu!!! Fantastic este ca reuseste sa-l trezeasca si pe tati, personaj celebru pentru abilitatea de a dormi in orice conditii.

Chestiunea gazelor ne-a naucit total. Ca o bomba aruncata in mijlocul grupului inamic, ne-a dispersat pe toti si ne-a debusolat. Piticania plange, urla, se mataie- nu mereu, ci cu precadere dimineata, cand ma prinde complet destabilizata, dupa o noapte "de garda" si cu capul plin de utopii gen "dus" si "somn". Nu doarme bine. Am incercat toate remediile posibile, de la Bonnisan la Sab Simplex, la carpe calde pe burta, la cele mai ciudate pozitii de ragait, la gimnastica de ragait, la studiat in detaliu alimentatia mea si supozitoare cu glicerina. Problema nu este ameliorarea situatiei, ci faptul ca gazele revin, chestiune careia nu am reusit sa-i dam de cap. Practic, dilema noastra este ceva de genul "de ce nu se duc gazele la mama lor, cand se duc???" :D. Dar ce nu te omoara te face mai puternic, astfel incat infruntam fiecare zi cu mai mult calm si una din doua: ori situatia se amelioreaza, ori ne-am obisnuit noi cu ea si doar ni se pare ca "e mai bine" :-).

P.S. Again, multumim mult tuturor de sfaturi si de ganduri bune, chiar ne prind tare bine. Fac bine si la moral dar si la disperarea noastra de parinti nepriceputi :-).

8 comments:

Andreea Badran said...

Chiar ca e un bebe frumos! Sa fie sanatos si norocos!
Hai ca treceti voi si peste asta cu gazele. Toti copiii au, asa ca don't worry. Trebuia sa simtiti si voi ca aveti un bebe in casa ca doar nu vroiati sa doarma si sa pape, sa doarma si sa pape ...
Cat despre caca, sunt unii, nu spui cine, bebei importanti, care faceau bombe de-astea de 20 de ori pe zi. In spetza, de fiecare data cand aveau contact cu tzitzi. Si cum in prima luna, pe timp de zi, bebe era conectat aproape non stop la tzitzi, imaginati-va cam de cate bombe aveam parte. Cica se cheama colita postprandiala.

Unknown said...

Haha, si al meu se cacaceste de zici ca trage cu mitraliera. In schimb nu accepta deloc biberonul si trebuie sa ma rog indelung de el sa suga putintel ceiut. Am fost mai putin norocoasa si am incasat cateva jeturi in fata. Naspa.
A, si am uitat, vroiam sa-ti recomand un ceiut ce il dau si eu la al meu, il ajuta tare mult la burtica, se numeste Baby drink, e un praf din plante, se amesteca cu nitica apa (50 ml).

Sabina said...

baby drink e plin de zaharuri, daca il diluati il diluati in mai mult de 50 de ml.
lasa, zu, ca tare o sa-ti mai fie dor de perioada asta.
gaze au toti cum spune si andreea si toti am patit-o cu cachi mai mult sau mai putin. sa am io sanatate si noroc de cate ori a facut fii-mea in mainile mele.
insista cu sanul, pompa e obositoare si ia mult timp, plus ca pompa scoate jumate din cantitatea de lapte pe care ar scoate-o bebe. sa va traiasca ca tare-i frumusel!

Anonymous said...

felicitari, imi incantati amandoi, tu si mogaldeata, ochii, de prima data de cand am citit despre el, atunci cand ai spus prima data ca e posibil sa fii insarcinata. Sunt fericit ca sunteti bine. Sa aiba o viata frumoasa impreuna cu voi

Aimee said...

Zu - dupa schimbat, hranit, ragait, daca tot nu doarme incearca sa il infasi cu manutele pe langa el. Eu am fost impotriva metodei asteia pentru ca mi se parea aiurea sa nu dau copilului libertatea de miscare, pana cand intr-o seara sotul meu (probabil din disperare si fiindca citise nu stiu unde...) mi-a impachetat-o pe pitica, nu foarte strans dar cu un cearsaf mic peste brate. A fost pentru prima oara in cateva saptani cand asta mica a dormit de m-am trezit eu foartemirata ca e prea multa liniste in casa.

Aimee said...

Tot pentru gaze ai mai putea sa incerci sa te consulti cu doctorul - eventual sa schimbi laptele... unui bebelusi nu suporta orice tip de lapte.

Zu said...

Wow, iata nume de care nici nu stiam ca ma citesc, ma bucur de comentarii si de prezenta. Sa incerc sa raspund, pe scurt:

- problemele mari legate de gaze sunt senzatia chinuitoare de neputinta/ nestiinta pentru noi ca parinti si mutrita nefericita a copilului, restul... le depasim noi
- am cumparat si noi Baby drink insa inca nu i-am dat sa bea altceva decat lapte, nu stim daca e cazul, pe moment am baut eu ceai de colici si "i-am transmis" prin lapte
- multumesc Cetin, am inteles ca lucrurile puteau lua o turnura teribila, in care eu sa ajung in coma si viata lui bebe sa fie in mare primejdie, asa ca ma consider extrem de norocoasa ca suntem aici, asa, acum
- da, si mie imi suna ciudat sa-l infas insa soacra mea ne-a aratat cum si e mult mai bine asa- e adevarat insa ca nu il infasam strans, ci cat sa aiba sentimentul ala de intimitate. Vad ca ii place tare mult.

Anonymous said...

Zu,mai revin cu un sfat ca si eu m-am luptat luni de zile cu gazele si nesomnul dat de ele.Il culcam pe al meu pitic pe burtica pe pieptul meu.Faptul ca il incalzeam ii reducea forfoteala din burtica si stand cu capusorul langa inima mea se linistea si de la sunetul care ii era atat de familiar din burta.De asemenea te sfatuiesc sa verifici daca orificiul de la tetina nu e prea mare sau prea mic.Ambele situatii il fac pe bebe sa inghita aer odata cu laptele si atunci bulele de aer se duc in burtica (doctorita imi spunea ca bebe e ca un mat lung prin care circula laptele).