24 January 2009

My two cents

In ciuda tuturor entuziasmarilor mele si a abordarii situatiei cu cat mai mult umor, sa nu uitam ca, so far, sarcina mea inseamna printre altele si ca port marimea 40 la papuci, ca mi s-a marit gabaritul :D, ca am nevoie de ajutor cand ma incalt, ca obosesc repede si des, ca din cand in cand caut usor disperata o toaleta, ca nu mai pot merge cu masina distante lungi si am nevoi speciale legate de mancare (nu aia, nu aia, nu aia), ca din cand in cand bebe se suie pe unul dintre nervii mei si raman cumva sontaca de un picior... si asa mai departe. Iar astea sunt doar simptomele usoare pe care le experimenteaza o femeie pe timpul unei sarcini. Plus modificarile fizice care vor lasa si ele mai multe sau mai putine urme pe corpul viitoarei mamici.

Asa ca, pentru toti barbatii de acolo, "out there" care planuiesc de-o casatorie pe motiv ca sunt imbatati de decolteul generos al domnisoarei siliconate si de picioarele ei interminabile- e ok, stati cu ea, faceti voi ce vreti sa faceti cu ea (sunt delicata aici, bine??? :D) dar daca vreti sotie/ nevasta, just remember: what you see is not what you get. E ce o sa ai langa tine la inceput, nimeni nu ramane forever young and sexy. Daca va doriti copii, fiti pregatiti sa o vedeti pe cea de langa voi trecand prin niste schimbari... daca nu va doriti copii, ganditi-va ca nu, nu o sa mai arate asa la 50- 60- 80 de ani, cu siguanta. E legea firii, stiu, oamenii imbatranesc si da, ce spun eu pare banal, insa cati barbati se gandesc la asta, cati isi pun intrebarea daca vor dori sa se afle langa acea femeie si cand o sa fie rotunda si o sa mearga ca un pinguin sau cand va avea 80 de ani??? Cati isi bazeaza deciziile pe ideea de parteneriat/ ce putem construi impreuna/ intelegere/ prietenie etc, fiind cu adevarat constienti ca nici o zana nu ramane zana forever???

Nu zic ca barbatii "e rai si prosti", spun doar ca societatea e plina de clisee blonde cu silicoane si uita sa mai precizeze si partea asta si ca femeile sunt mult mai pregatite psihic sa acepte ca "el" capata burtica, ceva chelie si ca muschiuletii aia draguti de pe el vor disparea in neant, eventually.

5 comments:

mamica de Sebastian said...

Al meu sotz zicea ca-s cea mai frumoasa gravida pe care a vazut-o:)Desi cind ma uit acum la poze eram si io cit un elefant,pardon cit un brad de craciun,mic si umflat:))Mie nu mi s-au marit picioarele desi tare as fi vrut,ca port marimea 35..In ultima luna mi se imfla si mie piciorul si mina dreapta

Andreea Badran said...

Cat e gravida, orice femeie este frumoasa. Superba! O zana cum zici tu. Sarcina iti da o frumusetze extraordinara dupa parerea mea. Eu n-am vazut o gravida urata (in ciuda petelor sau a bubelor care unora le mai ies pe fatza), eu n-am vazut o gravida lipsita de gratie (in ciuda zecilor de kg pe care unele le ataseaza corpului lor sau a mersului leganat de ratza). Asteptarea aia pe care o traieste o femeie cat timp este insarcinata o face atat de frumoasa. Cum n-a fost niciodata.
Problema este cand, dupa ce ai nascut, nu reusesti sa te schimbi si nu te mai intereseaza sa dai jos ce-ai pus. Atunci este intr-adevar o problema la care ar putea sa maraie barbatzii.

Realwedding said...

Hmm barbatii prefera si o "zana temporara" in locul unei "niciodata zana". Pana la urma tot le cade cineva cu tronc si trec si peste kilogramele in plus si co. (co. nu insemna picioare paroase, mustata, miros de transpiratie...exista o anumita limita)

Zu said...

:D nu ma refeream la Bu si, de fapt, cred ca nu ma refeream la nici unul dintre barbatii normali care ne inconjoara (poate doar tangential), ci la relatiile complet socante pentru mine cu cate o "starleta" blonda care are ca unic asset o silueta bine cultivata (de multe ori siliconata) si o disponibilitate extrem de mare de a sta langa oricine, bani sa aiba. Ma intreb daca barbatii care cer de sotie asemenea personaje chiar au privit lucrurile in perspectiva. Inteleg de ce salivezi la vederea ei si vrei sa te afisezi cu ea, nu inteleg de ce iti imaginezi ca poti sa stai langa ea pana la 80 de ani, daca totusi principalul criteriu al cererii in casatorie este ca arata al naibii de bine si stie sa se pisiceasca (si de obicei cam asta e...).

Andreea Badran said...

Pai cand mor distinsii domni de care spui, ele tot tinere vor fi, asa ca nu vad are e problema. Nu vor mai avea 18 ani sau 20 dar un 30 tot au si atunci ce mai conteaza ... si dupa ce s-au inbuibat bine, daca distinsul domn e inca-n viata, dau oricum bir cu fugitii in bratele altuia, ceva mai tanar, dar tot dotat in buzunare.