30 September 2008

Amestecate

Saptamana trecuta a fost "saptamana cu liftul stricat" si continua... Cand stai la parter nu prea te impresioneaza situatiunea liftului, insa cand stai la etajul opt si mai esti si insarcinata chestiunea devine deja vitala.

Ultimele doua zile au fost "zilele fara apa calda". Oricata bunavointa ai, spalatul cu apa rece nu te face sa te simti prea bine in pielea ta, mai ales cand nu prea vrei sa faci dus pentru ca esti insarcinata si nu vrei sa racesti. Disperarea mea ajunsese la maxim si deja procesam ideea unei calatorii la mama pentru un dus. Dar au dat drumul la apa si m-am aruncat direct in cada... Acum stralucesc toata de curatenie :-).

In buna traditie a familiei, care spune ca "intotdeauna este bine sa mai faci o inundatie, in special dupa ce ai renovat", Bro' a avut toata casa sub apa (no kidding, in absolut toate camerele) datorita unui calorifer care nu fusese montat inainte de a se da drumul la incalzire= apa calda cu presiune mare. Acum este foaaarte fericit :D... Casa era inca in renovare, nu apucase sa puna gresie/ parchet insa peretii erau curati iar toata mobila si toate lucrurile lui fusesera inghesuite la maxim intr-una dintre camere (ne intrebam cu totii ce o sa gasim acolo cand o sa fie sa le scoatem- pe moment este imposibil sa facem asta si nici nu se mai poate intra in camera, atat de inghesuite sunt toate acolo). Bonus, vecinul de jos are de la tavan fleasca pana la parchet umflat.

Mogaldeata face bine, am vazut-o la ecograf saptamana trecuta si chiar varsta ei fizica este mai mare cu o saptamana decat cea cronologica (adicatalea este mai dezvoltata). Bon asa... Am vazut-o miscandu-se, se tot foia cand i-am facut ecografia si dadea din picioruse, iar la un moment dat s-a si intors brusc cu fata in jos (probabil ca se sictirise de cat ne tot holbam la ea :-)). Nu, inca nu stim ce este, pariurile sunt inca deschise- se pare ca luna viitoare vom afla, cand avem de trecut si un test foarte important: ecografia morfofetala.

In general am zile in care ma simt ca o balena esuata pe uscat si altele in care ma simt teribil de usoara si ma uit cu uimire la burtica mea- parca nu-mi vine sa cred ca intr-adevar acolo este un copil. Copil care, in conformitate cu un site tare dragut la care m-am abonat si care imi trimite saptamanal informatii despre dezvoltarea lui bebe, pfff, ce paranteza lunga, in fine, copil care ar avea acum dimensiunea unui ardei gras :-))... A, bon.

Iar mintea mea continua sa bantuie cumva in paralel cu mine. Din cand in cand ne mai intalnim si atunci am revelatii bruste care imi dau fiori pe sira spinarii. Ultima data am inghetat toata cand am realizat ca mi-am uitat telefonul in cabina de proba a unui magazin aflat cu un etaj mai jos. Mda, telefonul primit cadou de la Bu... aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Pana la urma am avut un noroc chior pentru ca cineva il dusese la casa, dar... pffffffffffffff...

26 September 2008

Leapsa

Dupa o saptamana proasta-proasta in care nu numai ca toate lucrurile s-au aglomerat, dar si diferite device-uri/ organizari au si decis sa NU functioneze- conform legii lui Murphy care spune ca toate trebuie sa pice cand ti-e lumea mai draga- well, dupa una dintre cele mai zbuciumate saptamani posibile, m-am decis sa verific ce se mai intampla in blogosfera. Si m-am gasit cadorisita cu o leapsa tare draguta, de la Zmeura. So, here we go:

Yourself: pregnant/ spoiled
Your Spouse: father-to-be/ one piece of work
Your Hair: short
Your Mother: laughs a lot/ warm
Your Father: reliable/ the one I admire most
Your Favorite Item: my watch/ my house
Your Dream Last Night: I have no idea
Your Favorite Drink: chocholate
Your Dream Car: spacious/ fast/ easy to park
The Room You Are In: big office
Your Ex: Greek/ great legs :P
Your Fear: pain/ death of the loved ones
What You Want To Be In Ten Years: the improved version of who I am now
Who You Hung Out With Last Night: a book and the TV
What You’re Not: definitely not perfect
Muffins: great with milk
One of Your Wish List Items: a house with a big yard, on a quiet street, in the middle of the city :-))
Time: goes away too fast
The Last Thing You Did: important one? saw my baby moving (echography)
What You Are Wearing: blue eyes
Your Favorite Weather: sunny (autumn and spring)
Your Favorite Book: changes all the time
The Last Thing You Ate: Kinder Delice
Your Life: coming together
Your Mood: getting better
Your Best Friend: abandoned me
What Are You Thinking About Right Now: going home
Your Car: one of my accomplishments/ proud of it
What Are You Doing At The Moment: having fun with this test
Your Summer: I got pregnant :-)
Your Relationship Status: just married
What Is On Your TV: I'm not home and it's too thin to have something on it
What Is The Weather Like: windy
When Was The Last Time You Laughed: today- on the phone

Asaaaa... cui sa ii dau leapsa? Pfff, asta e greu. Sa zicem ca toti cei care ajung pe aici si poftesc la acesta leapsa si sa punem accent pe Ana, IRN, Laura si Suzi.

19 September 2008

Momente Bu si Zu

1.
Ieri Bu apare acasa cu o punga plina de rontaiele. Eeeeeeee, "bunataturi" zic eu... "mancare" zice bebe din burta... si incepem sa ne tinem dupa el prin casa. O punga bine burdusita, plina cu chipsuri, pernute Viva, bomboane gumate etc. Ai luat ceva bun??? Si mie ce mi-ai luat??? zic eu clipind albastru. Aaaaa, ti-am luat si tie, zise el incantat... si din tot pungoiul acela a scos o punguta mica- mica de M&M's pe care mi-a inmanat-o ceremonios. ????!! Punguta mica- punga mare ma uit eu: ok, mie imi place M&M's, dar, hei, cum adica, tot pungoiul ala de chipsuri- chestii- trestii...????

Aaaaaaaaaa nuuuuuuuuuuuu, alea nu, nu ai voie, sunt chimicale!!!!! Nu fac bine la copil!!!...

????

Pffff, asa imi face mereu cu "E-urile" :D... Dar de data asta i-am explicat si eu ca nu plimbi mancare pe langa o femeie insarcinata decat daca esti pregatit sa-i dai si ei :-)), zau asa.

2.
Zu arata ca o papusa. Sau o prajitura. In fapt, cred ca pot aparea cu brio in reclama aceea sinistra la Lemarco alb. De ce? Pentru ca la trenciul meu galben canar cu care ma mandresc am adaugat o minunatie de accesoriu monumental. Un termos, in care sa imi plimb ceva bauturi calde taman bune pentru gatul meu chinuit (supa, ciocolata...). Cum eu nu aveam, am sunat la mama: ai un termos mic? Daaaaaaaaaaaaa am, taman bun. Si iata cum s-a procopsit Zu cu un termos- butelcuta roz-bombon naucitor.

Sa recapitulam: trenci galben-canar si termos roz-bombon. Mda, arat ca o papusa Barbie scapata de la balamuc :D.

Trebuie sa-mi cumpar un termos...

18 September 2008

Sterilizarea cainilor fara stapan


Primaria Bucuresti impreuna cu diversele organiziatii de protectie a animalelor lanseaza o campanie gratuita de sterilizare, vaccinare si inregistrare a cainilor fara stapani. Cum functioneaza? Cetatenii trebuie doar sa semnaleze cazuri de astfel de caini fara stapan, pe baza unei programari aceste animale vor fi luate si sterilizate, vaccinate antirabic, deparazitate, microcipate si inregistrate in baza de date dupa care se vor returna la adresa de unde au fost ridicate. Toata aceasta actiune este gratuita, este nevoie doar de un telefon si putina implicare.

Campania se numeste: "Stop inmultirii cainilor fara stapan", site-ul oficial este aici (imaginea este tot de acolo) si rugamintea mea este sa promovati aceasta initiativa, pentru ca tare ma tem ca nu se va investi prea mult in promovare si informatia nu va ajunge la "publicul tinta". Iar problema cainilor fara stapan este chiar una majora si care ne priveste pe toti, asa ca haideti sa facem ceva. De la scris pe bloguri si trimis pe mail informatiile la cat mai multe cunostinte, pana la pus un "afis" la avizier sau sunat pentru a face o programare, orice gest conteaza.

16 September 2008

Zu

Pfff... porecla mea, cu variatiuni pe tema data: Zuz, Zuzi, dateaza inca din copilarie. Bro' a fost primul, Bu a continuat. A nu se intelege gresit: Zu nu este al meu ci doar s-a lipit de mine prin simplul fapt ca ne cunoasteme de atata timp, altfel nu am si nici nu pot emite pretentii asupra lui. Si pana acum m-am confundat cu nenumarate alte "zuze" (normal ca nu pot avea monopol) si ditamai firma de lactate. Iata ca am ajuns si la un nou post de radio...

Numele asta pare sa fie "foarte in trend" iar densitatea de Zu pe metrul patrat devine usor scary.

15 September 2008

Jurnal de bebe (16 saptamani)

Mai avem o saptamana si intram in luna a cincea. Burtica mea deja s-a lansat pe orbita si, dupa o perioada de ezitare, a castigat detasat in concursul "care este mai in fata", tinut cu sanii mei. Labele picioarelor au inca un avans considerabil, dar nu le vad bine in stilul asta... Iar eu, care nu am avut in viata mea asemenea rotunjime, incep sa am probleme sa ajung sa ma incalt :-). Dormitul pe burta a picat deja...

Somnul ramane principala mea problema. Aproape in fiecare noapte, undeva intre orele 3 si 5, eu ma trezesc ca si cum, gata, am terminat de dormit e ora de sculare. Mai nou ma uit la televizor o ora-doua, cat sa obosesc suficient ca sa ma pot culca la loc. Dar nu e o varianta. Nu ma odihnesc. E obositor si naucitor si so far nu gasesc o solutie: am incercat sa nu mai dorm de loc in timpul zilei, oricat de somn imi e si chiar sa stau treza pana noaptea tarziu, ca sa imi schimb ritmul asta de viata. Nu merge. Cand m-am culcat pe la doisprezece noaptea, la trei eram in picoare si ma uitam cu invidie la Bu care dormea netulburat langa mine... Multa lume imi spune ca probabil si dupa ce se va naste copilul se va trezi noaptea la orele acestea. Eu sper ca dupa ce se naste sa cada lat dupa toata aceasta agitatie si sa doarma noaptea neintors :-)).

Interesant este ca toata lumea imi spune ca arat excelent, odihnita si radioasa. Forul meu interior e cam smotocit, though...

In rest e bine. Ceva probleme cu respiratia, dar inteleg ca sunt firesti si obisnuitele senzatii date de modificarile in corp. Acum am crampe, din cauza faptului ca uterul se largeste si apasa pe ceva ligamente pe acolo. Nimic teribil, in continuare cred ca sunt norocoasa si am o sarcina pe cat de usoara poate sa fie o sarcina. In weekend am dus copilul la un restaurant mexican, il plimbam, il mangai si ii pandesc miscarile, i-am facut poza...

Exista si o mare temere... Cine a citit la viata lui ceva benzi desenate cu Asterix si Obelix stie ca seful tribului nu se teme decat de un singur lucru: sa nu-i cada cerul in cap. Eu ma tem sa nu racesc/ fac gripa. Pentru ca datul meu personal este ca invariabil racesc in fiecare sezon (= la fiecare schimbare de temperatura, da, inclusiv de la aerul conditionat) si in fiecare toama-iarna-primavara am cel putin o repriza de gripa, din cele serioase, cu febra si dureri de oase. Si acum am de trecut un bebe peste iarna, taman in ultimele luni de sarcina si chestia asta imi echivaleaza cumva cu Everestul. Ai mei zic ca NU trebuie sa ma panichez. Eu zic ca sunt realista si prudenta :D.

Iar vremea de acum ma nelinisteste. Mai ales ca de dimineata m-am trezit cu o durere in gat si o stare cam proasta. In fine, realitatea este ca starea proasta poate avea si alte explicatii (mai ales somnul in continuare nesatisfacator) insa, pentru siguranta si pentru linistirea mea psihica, am ales sa stau azi acasa. Bu, relativ cazut din copac de cele mai multe ori, a fost palit de unul dintre accesele lui de grija... asa ca m-am trezit asezata pe canapea, cu picioarele pe taburet, infofolita intr-o patura si cu radiatorul pornit. M-am copt :P.

12 September 2008

Movie night

Am incercat again reteta de somn insa, probabil din cauza ca mi-a lipsit partea cu plimbatul doua ore printre canapele, m-am trezit vioaie la 3 (trei!!!) dimineata...

Mda. Asa am zis si eu: wtf???!!! La trei dimineata eram vioaie...

Anyway, am vazut Intrigi parfumate. Teoria spune ca este un film de femei si, desi eu de obicei tind sa nu fiu de acord cu teoriile, mda, cam este un film de femei.

Dar sa ma explic: ce inseamna un film de femei, ma rog??? De ce exista macar aceasta categorie la care se presupune ca barbatii trebuie sa isi rostogoleasca ochii peste cap si sa afiseze mutre de martiri, refuzand sa mearga??? Exista filme de barbati??? Pentru ca atata timp cat eu merg la toate prostiile de filme in care se caftesc cu totii in draci in cea mai pura sfidare a logicii si realitatii si in care explodeaza tot ce poate exploda ignorand total bunul simt, nu vad de ce ar exista filme la care el sa nu mearga. Filmele pentru mine sunt filme: de groaza, siropoase, comedii... sunt bune sau rele, dupa cum iti pica si cu asta basta. Si cand grupul/ cuplul alege un film la are sa mearga, il alege pentru ca majoritatea vrea sa il vada, sau pentru ca unul dintre ei este extrem de convingator si cu asta basta, restul isi asuma ideea... Cam asta e teoria mea.

Asa, bon, de ce este totusi un film de femei? In primul rand pentru ca, interesant, in film nu apare nici un barbat si nici nu te deranjeaza. Apoi pentru ca limbajul, poantele si comportamentul sunt extrem de tipic feminine. Iar apoi pentru ca sala era plina de femei care chicoteau si susoteau (trust me, scary thing, although I'm a woman). Si pentru ca toate aceste femei radeau la unison la poantele pe care in mod special ele le intelegeau (erau si barbati in sala, dar majoritatea se incapatanau sa afiseze figurile de martiri).

Lasand chestiunea femei- barbati deoparte, eu am fost cu Bu, care a ras si el langa mine, nu la fel de mult, pentru ca intr-adevar unele poante sunt exact pe sufletul unei femei... si amandoi am decis ca a fost un film bun. Este un film pe care il recomand- la partea de final chiar mi-au dat lacrimile de atata ras. Nimic profund, pur feminin, o comedioara spumoasa, dinamica si extrem de bine jucata de actrite una si una, un film pe care eu zic ca il poate vedea oricine, cu conditia ca barbatii sa nu cedeze nervos in fata valului de fete/ femei chicotitoare care invadeaza cinematograful si nici sa tina mortis sa se dea barbati martiri in ziua respectiva.

09 September 2008

Surpriza de luni

Ieri am venit de la munte. Happy, happy me, mancat gratar si zacut in curte. A fost bine in special pentru ca am scapat de canicula din Bucuresti- ieri cand am venit am crezut ca ma topesc deja din masina, imi este din ce in ce mai greu sa functionez pe caldura. Si la munte e cald, dar nu se compara- mai gasesti un copac, ceva sub care sa te pitesti si e chiar racoare... Plus linistea si aerul curat- e o placere sa stai afara.

Asa ca ieri m-a doborat caldura. Mi-a fost imposibil sa misc un deget macar de pe canapeaua pe care am aterizat in sufragerie, chit ca frigiderul era cam gol (asta pentru ca vineri facusem eu ciulama de ciuperci si mamaliga, insa Bu a ras TOATA ciulamaua taman inainte sa plecam, pfff). Noroc ca m-a scos mai pe seara la o plimbare la restaurant...

Dar azi mi-am revenit la viata (ok, ok, gandesc inca dezlanat) si ma voi mobiliza sa gatesc ceva si sa mai fac si alte lucruri utile societatii. :D Surpriza este insa aici, la comentarii. Adica eu stateam frumusel si asteptam ca mogaldeata sa-mi dea un ghiont de salut, un cioc-cioc-esti-acolo- ceva... de unde sa ma gandesc ca o sa inceapa sa se zbenguie ca delfinii prin burta mea??? Eeeeeeeeeeeeee.... nu pot sa cred :-)), m-am entuziasmat foarte tare!!!... asa ca azi de dimineata i-am cantat in masina (hei, am fost in corul scolii, asa ca zic eu ca nu e de rau :D).

A! Si mi-e foame. Incepe sa-mi fie foame, opaaaaaaaaaaaaaaa.

05 September 2008

Yesterday

Iata reteta unui somn odihnitor, descoperita de mine ieri:

1. Munca la birou. Nimic care sa streseze viitoarea mama, va rog.
2. Doua ore de mers stoic prin targul de mobila, in cautare de canapele impreuna cu Bro'. Ras isteric la vederea unor combinatii cromatice si a unor forme monstruoase.
3. Fugit acasa, spalat pe cap.
4. Mers la film cu Bu'. Mancat un McChicken Fresh, vazut Wall-e si ras cu pofta.
5. Culcat, dormit et voila!

Despre Wall-e: excelent film, o placere. Nu conteaza ca este usor moralizator (of, dar are dreptate) sau ca are inadvertente, este atat de placut, te prinde atat de tare si, mai ales, atat de bine facut ca animatie, pur si simplu impresionant, ca te cucereste. Call it defect profesional, insa pe mine m-a marcat modul in care au reusit sa imprime trairi/ emotii/ trasaturi umane unor obiecte. Iar vocile... pfff, jos palaria la cum este facut. Loved it!

04 September 2008

Departari

Am avut o revelatie lately, legata de invidie. Ma tot gandeam la cei care au plecat sa traiasca in alte tari si imi dadeam seama ca ceva ma racaie, dar nu mi-era clar ce anume si de ce. Nu ii invidiez pentru ca traiesc "acolo", nu ma vad plecand de langa lumea/ familia/ casa mea, asa ca nu pot spune ca plecarea in alta tara este unul dintre suspinele mele de regret. Si atunci ce anume ma deranjeaza???

And it just hit me...

Ii invidiez pentru experienta locului nou si pentru oportunitatile de descoperire pe care le au. Au sansa sa stea intr-un loc taman bun de descoperit- oameni/ cultura/ gusturi/ obiceiuri... Plus calatoriile... le este mai usor sa ajunga sa vada diverse orase/ tari care mie de aici imi sunt mai greu accesibile. O alta parte de lume de este la indemana, gata sa fie explorata. Wow! Asta invidiez...

Are sens?

03 September 2008

Liniste

Trebuia sa ne calmam, nu? Ne-am calmat. Securea razboiului este ingropata- cel putin pe moment, ca doar nu degeaba zice Bu ca sunt "apriga" :-).

In rest... tot mai avem cateva decizii serioase de luat, Bro' continua sa patruleze orasul dupa gresie si faianta (iar eu sunt direct implicata in aceasta chestiune), ma gandesc serios ca este ceva nedrept in faptul ca ai mei tocmai s-au intors veseli dintr-un tur prin Norvegia- Finlanda- Suedia-Danemarca (oare e ok ca parintii sa calatoreasca muuult mai mult decat odraslele lor??? :D), mogaldeata nu mi-a dat ghionturi (inca) insa cred ca vorbeste ceva pe-acolo, ca mie imi tot bolboroseste burta (asa, ca niste valuri mici, e tare dragut)- probabil ca are multe de spus... in plus, ma tot chinuie cu somnul de nu mai reusesc sa ma odihnesc si eu bine, asa ca i-am comandat o pernuta speciala de dormit si sper sa fie multumita si ma lase si pe mine sa dooorm neintoarsa o noapte intreaga.

01 September 2008

Pitici mici...

... misuna pe creierul meu si tot joaca tontoroiu. Draci, draci, draci. Dupa un weekend de pomina in care am reusit performanta unei certi monstruoase cu Bu, maybe the biggest in a long time, de dimineata mi-am gasit masina blocata de un nene pe care cred ca puteam sa-l iau la suturi daca il vedeam. Dar nu l-am vazut, asa ca acum sunt fara masina si cu perspectiva unui drum pe jos pana acasa.

Bonus: ai mei s-au intors si mama si-a gasit valiza fortata (nu, nu avea ce sa-i fure, insa, vai, placerea de a calatori cu avionul!).

So much for my well kept zen state of mind...

Badly need chocolate and a big hug.