31 March 2008

Nimicuri

Am fost la munte si imi pare rau, dar acum nu pot decat sa visez cu ochii deschisi la somnul acela la gratar, absolut delicios, din care am mancat doua bucati si mai vreaaaaaaaaaaau...

Maine e ziua lui Biggy. Net-ul nu merge. Nu gasesc nici un politist de proximitate (sunt "pe teren" pentru summit, eu pot sa mor linistita). Bu ezita. Bro' e unhappy. Eu vreau la teatru. Oare ce s-ar intampla daca am avea timp de un an cantitatea asta impresionanta de politisti pe strazi??? Nu-mi place reclama cu Axe ciocolata. Nu-mi place ca s-a schimbat ora, mereu ma ia prin surprindere chestia asta. Am completat un sondaj online si am bifat ca sunt necasatorita- apoi mi-am adus aminte si am modificat. Net-ul nu merge (am mai spus asta???). Frigiderul e gol. Oare mergem la film? Ar trebui sa ma duc la politie. Si la sala.

Ma intorc pe partea cealalta si visez. Unde eram? Somn la gratar...

26 March 2008

Mama

Ce poti sa faci cand vorbesti cu mama la telefon si iti spune ceva de genul "cumpar ceva bun, sa am daca vine cineva pe la mine azi..." ???

Eu una ma voi sui in masina, sa ii fac o vizita :D

Bu, Zu si un caine cu trei picioare

Faza 1: Bu zi Zu vor sa mearga la film. Bu o convinge cu greu pe Zu sa vina sa il ia cu masina :D dar, well, Zu e fata buna, asa ca se imbraca si purcede catre masina.

Faza 2: Apare un catel cu trei picioare care sare pe Zu. La propriu. Si o trage de haine. La propriu. Nu, Zu nu stie daca urmeaza sa fie mancare pentru cainele care se sprijina nonsalant pe soldul ei (statea in doua labe) si caruia ii cam simte dintii prin blugi cand o apuca de haina sau respectivul doar are o idee usor mai tulbure despre notiunea de "joaca", insa descopera cu stupoare ca daca merge, cainele sare pe ea, daca sta, cainele sta si el. Concluzia: inainte nu se mai poate, sa o iau inapoi... neeeeee, the same thing, ramane statul pe loc.

Faza 3: Pe strada e bezna. Nimeni. Doar Zu, poptita in mijlocul drumului, cu un caine la picioare, cu un telefon in mana si o voce disperata: Bu, vino repedeeee ca nu stiu ce vrea de la mine dar nu ma lasa in pace!!!!!!!!!!!!!

Faza 4: Alarmat, Bu decoleaza catre Zu, in timp ce Zu continua sa stea in mijlocul strazii pustii cu un catel la picioare. Catelul e teribil de incantat de situatie. Zu nu.

Faza 5: Mai apar doi cateli. Zu se inverzeste. Cei trei catei incep sa se fugareasca in jurul unei masini, moment in care Zu se tupileaza afara din scena...

Have I been scared??? Oooooooooooo da, desi am caine si in general nu mi-e frica de caini. Dar... this time... am murit de frica: eram singura in mijlocul unei strazi intunecoase, cu catelul asta nebun care tot insista sa sara pe mine si sa ma traga de haine cu dintii.

Da, si eu credeam in faza aia cu "un caine nu te musca decat daca ii dai un motiv", asta pana cand m-am intalnit cu "celebrul catel negru de la Arte", cu care se pare ca mai toata lumea a avut aventuri. Eu doar am trecut pe langa el, in timp ce zacea bine-mersi la soare. Vorbeam cu un prieten si imi vedeam de ale mele, cand pur si simplu a sarit sa ma muste de mana (pe care o tineam in buzunarul hainei de iarna). Norocul meu: cel cu care eram m-a tras la o parte la timp si cainele a muscat doar buzunarul... De atunci am invatat si faza cu "unii caini sunt inraiti de cum s-au purtat alti oameni cu ei, so beware".

25 March 2008

Austria

Of, cat de eficienta sunt azi!!!! Pe mail, la telefon, pe msg, la computerul unui coleg, pe toate le rezolv, ceva teribil cat de tare le incurc si le descurc, ma uimesc singura!!!!

Acum fac pauza. Inspir, expir... Imi aduc aminte de Austria si de faptul ca nu am postat poze cu cat de frumos era, mi-a pacut la nebunie desi am avut extrem de multe peripetii, incepand cu realizarea in fata masinii, la ora 4 dimineata, a crudului adevar: nu, nu putem pune proaspat si cu greu cumparatii magnetei-suporti de schiuri pe masina pentru ca masina are trapa de sticla, doh'!!!!! si trecand prin furtuna-vijelie care a napadit Austria in asa hal ca au inchis astia toate drumurile si ajusesem sa ne plimbam de nebuni prin munti incercand sa gasim un drum liber catre hotelul unde trebuia sa ne cazam, chestie care in mod normal ne mai lua jumatate de ora, dar care s-a transformat in 4-5 ore si un ocol prin Germania in plina noapte... Anyway, nu se putea luna de miere fara peripetii, nu???...

So... pentru delectare:





21 March 2008

Zid si de la capat

Seems to me ca m-am lovit de un zid. Am cazut natafleata si dupa ce mi-am revenit putin din ameteala am fost surprinsa sa vad ca e tot acolo. L-am cercetat curioasa, l-am studiat indelung, incercand sa-i gasesc hiba, insa e proptit bine pe drumul meu, barandu-mi calea. Am incercat sa-l ocolesc dar nu pare sa mearga, oriunde ma intorc zidul este tot acolo- foarte decis in misiunea lui de zid. Implacabil. Nu prea stiu cum sa interpretez chestia asta: am o varsta, o casa, o masina, un job, un sot, nu, un copil inca nu, insa nu e prea dificil s-o rezolv si pe-asta (:D)... basic, am ajuns la un anumit nivel, cu o oarecare experienta de viata si munca in spate si... nu mai vreau sa muncesc. Nu asa, cu sculat dimineata si mers la munca, in fiecare fuckin' day si cu weekend si concediu ca unice pauze binemeritate. Nu mai vreau sa muncesc, ok? Vreau sa lucrez doar cand si unde am eu chef, fie ca asta inseamna ca trei luni de acum incolo o sa stau cu burta la soare iar urmatoarele cinci o sa muncesc de nebuna sau ca, din cand in cand, o sa las totul balta si ma voi duce sa admir lalelele in Olanda... Bon, stiu eu ca visul meu secret era sa fiu rentier insa nu prea imi dau seama cum pot sa ajung la asta atata timp cat am ratat faza cu parintii bogati si taman am condamnat definitiv si varianta casatoriei cu un fotbalist bogat (damn') iar pensia e departe, prea departe. Si zidul e in continuare acolo, pot sa ma dau de ceasul mortii si sa ma prefac cat vreau ca sunt workaholica, adevarul este ca imi place ce fac insa nu in cantitatea in care o fac si am multe alte intrebuintari mai bune pentru cam jumatate din timpul pe care mi-l petrec muncind, which means ca sunt doar constiincioasa si usor cam prinsa in capcana sistemului. Ma tot gandesc ca am lucruri mai bune de facut si de invatat in viata asta decat sa ma tarasc prin trafic in fiecare zi ca sa pot sta in fund in fata unui computer... Nu mai vreau munca zilnica si betoane, dar vreau bani si confort. Vreau calatorit prin toata lumea, shopping, citit la munte in curte, crescut copii in iarba, teatru, filme, pictura, sot devreme acasa, ras mult, viata in loc de job si hobby in loc de munca. Asta e zidul meu si nu, nu stiu ce naiba sa fac cu el.

20 March 2008

Blue Zu

Ce mai cauta lumea

Apar prima la search pe Google dupa "poze cu mirese insarcinate". :-))

Nu, nu e cazul, zau asa, adica, bai, zau... n-am cuvinte...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

De dimineata...

Ma sui in masina si dau drumul la radio.

Radio Guerilla, doi barbati:

- "femeile sunt mai destepte cand sunt insarcinate. Dar doar daca sunt insarcinate cu baieti."

Schimb postul. Magic FM, o femeie:

- "sunt usor deprimata astazi. De fapt, am citit undeva ca femeile sunt predispuse la depresii... si asta pentru ca, ei bine, asa sunt ele."

Kill me. Unde s-au dus diminetile relaxate si vesele de alta data, cu muzica buna si replici inteligente??? De unde pana unde nevoia aceasta de a umple eterul cu umor fortat, ras grobian, voci care se pitigaie- imitand diverse personaje, "grohaieli, chiraieli si hahaieli" in direct, aluzii sexuale nici macar voalate, replici chinuite plasate doar pentru a face legatura intre doua melodii si vaicareala cat cuprinde???

19 March 2008

Noutati

Ce mai e nou, acum ca m-am intors????

1. Vreau brelocul de pe Zazazoo... dau sa-l cumpar, cand, it just hit me: n-am buletin!!!! N-am identitate!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

2. Corpurile de iluminat de pe Stefan cel Mare sunt o-ri-bi-le. Ce s-a intamplat??? (oare asa erau si inainte si nu m-am prins eu???)

3. Dacia are un nou logo??? No kidding... asa arata???

4. Vine NATO peste noi... restrictii in trafic... brrrr... o sa ne distram.

5. Au aparut 3 (trei!!!) santiere noi langa casa mea. Nu, nu mai am locuri de parcare... A! Si a aparut o Dacie, veeeche, prapadita, infipta pe unul din locurile-alea-bune-mai-mereu-ocupate si plina cu catei. ???!!! Nu, nu glumesc. Masina nu se misca de acolo de cand m-am intors eu, e cu usile inchise frumusel si are cel putin doi catei in interior (care dorm bine-mersi). Gandind logic, din moment ce are usile inchise si cateii aia nu se dau de ceasul mortii la interior, inseamna ca cineva vine din cand in cand sa le mai dea drumul pe afara si sa-i hraneasca... Weird. E de bine, e de rau??? It just puzzles me...

18 March 2008

Dilema

Oare trebuie sa trec "sotie" la profil, in loc de "iubita"???!???

Neeeeeeeeeee...

:-)

Nunta- impresii



So, dupa cum se poate vedea, in postul acesta si cel anterior- am avut doua buchete de mireasa- unul la primarie si altul la biserica. Nu, nu am aruncat nici unul- totul s-a intamplat atat de repede incat AM UITAT :D. Iar pe cel cu flori de colt il am si acum acasa- ma gandesc ce sa fac cu el... Da, da, totul s-a intamplat extrem de repede... In primul rand la primarie, dar acolo ma asteptam- pac, pac, fara introducere, "vrei?", "da", "bon, gata, ai" si dupa aceea poze, nene, poze... inauntru, pe scari, in fata primariei... ceva teribil. Dar si la biserica, poze, poze, poze, Zu zambeste larg, ochii la mine... si apoi slujba (ortodoxa) la care eu am ras mai tot timpul- preotul a fost extraordinar, a glumit mereu, a vorbit tare frumos, mi-a placut mult. ... A fost tare frumos... Iar la restaurant m-am simtit excelent. Pur si simplu nu stiu cand a trecut timpul. Am ras, am dansat... am facut poze (again :-))... Chiar nu am nimic de care sa ma plang. A venit o groaza de lume, cam 145 de persoane- si ceea ce este interesant este ca nu am avut "abandonuri"- la nunta au venit toti, ba chiar am mai avut si invitati in plus :-)...

Cateva amintiri de la nunta:
- rochia mea de mireasa tronand intr-un sac de aproape doi metri (agatat de balustrada scarii) la mama acasa- Bro' m-a intrebat cand am crescut atata :-))
- parintii mei si parintii lui la noi acasa, cu o seara inainte- noi am plecat dupa lumanari si cand ne-am intors era o distractie de nedescris :D
- cand am coborat scarile (la mama acasa) si toti m-au vazut prima data in rochia de mireasa... uuuu, aveam emotii, mai ales ca Bu nu vazuse rochia (mi-a zis dupa aceea ca atunci cand m-a vazut a stiut ca o sa fie bine :D)
- cand preotul l-a pus pe Bu sa imi tina mana stanga intr-un mod mai complicat- cu o mana imi tinea palma si cu o alta ma tinea de cot- si i-a zis ca asa trebuie sa ma tina toata viata, sa ma protejeze :-), dupa care s-a intors catre altar si Bu mi-a dat drumul la mana... asa ca, atunci cand s-a intors, preotul a tuguiat buzele a uimire si i-a spus dojenitor: "inconsecventa!" :-))- evident ca toata lumea a ras, chestia este ca pe tot parcursul slujbei Bu nu mi-a mai dat drumul la mana, desi l-am rugat :D...
- faptul ca noi ne-am tinut verighetele in doua cutiute mai speciale- de unde sa stim noi ca preotul le ia cu tot cu cutie si ca langa Evanghelie vor trona ursuletii nostri albastri ???!!! :-))...
- cand la primarie ne-am fotografiat cu "copiii de imprumut" (nepotul lui si al meu) :-))
- cand am baut vin la biserica si parintii mei chicoteau in spate, ca eu nu prea beau alcool :D
- primul dans cu Bu (aveam emotii mari)
- cand am intrat in Fire si toata lumea a inceput sa strige si sa aplaude
- cred ca am batut recordul la numarul de persoane la biserica- poza cu tot grupul este impresionanta
- sala la restaurant (am mers pe culoarea rosie) arata incredibil
- buchetul meu cu flori de colt si gentuta- mostenire de la strabunica
- voalul, ceva mai special- o combinatie intre cel catolic si cel ortodox
- nasa si nasul- extrem de draguti, aveau mai multe emotii ca noi :-)
- cand Bu a inceput sa topaie
- cand Bu a cantat :-))
- cand matusa mea a venit la restaurant intr-o bluza croita dintr-un material indentic (si tesatura si culoare) cu cel din care era facuta bluza mea la primarie- un santung albastru (se vede putin in poza de mai sus... care erau sansele sa se intample asta??? m-a distrat foarte tare ideea, mai ales ca nu intelegeam de ce se tot uita asa de amuzata la bluza mea la primarie :-))
- faptul ca Bu era muuult mai stresat decat mine, cand de obicei este invers...
- tortul a fost EXCELENT, mmmmm, extrem de bun
- dimineata, cand am plecat de la hotel conducand masina fara nici un fel de act la mine :D- Bu a aflat dupa :-))
- tot dimineata- eram vioaie la ora 8, cand eu ma culcasem la 4!!!!
- ... mai sunt- precis dupa ce vad filmarea imi mai aduc aminte...

Concluzia: a fost super. Da, evident ca sunt cateva lucruri care ar fi putut fi facute altfel- dar procentul este cam de 5% din toata nunta, asa ca eu zic ca e bine.

17 March 2008

Back to blogging


Am revenit. Tot eu. Aceeasi Marie cu alta palarie :-))... Again, multumesc pentru gandurile bune, imi adun putin ideile si ma intorc la blogging.