27 November 2008

Lista neagra

Deunazi (genial cuvant, zau asa) lui Bu i s-a nazarit o idee: sa facem un top al persoanelor pe care nu le mai vrem la televizor. Cum in acel moment nimerise taman peste Monica Columbeanu, pot sa presupun ca s-ar afla pe lista lui neagra, fiind chiar sursa acestei geniale idei. Primul meu gand a fost catre Becali, iar mai apoi am declinat incetisor cam toata lista celor care se perinda pe la diverse talk show-uri, avand opinii despre orice... insa m-am oprit brusc, aducandu-mi aminte de Marian Dirta.

Yep. Marian Dirta. Stilist. Ala cu manusi, fular si un cuib de ciori in cap. Nu, nici eu nu stiam cine e si cu siguranta nu stiam cum il cheama, pana cand nu l-am vazut intr-o emisiune tv: Cireasa de pe tort. Emisiune in care se iau patru vedete si fiecare dintre ele, prin rotatie, le va avea pe celelalte trei invitate la cina. Cina pe care o pregateste in persoana si, eventual, o mai si serveste la ea acasa. Bon. Eu, cand vad pe cineva ca gateste la tv, ma opresc fascinata. Mor dupa chestiile astea culinare. Daca e unul care toaca, paseaza, fierbe ceva... ooooooo, gata, acolo infig telecomanda si raman holbata la minunatiile din fata mea. Exista pe Euforia o tanti care face prajituri... vorbeste asa frumos si le face atat de simplu... ma vrajeste mereu, imi vine sa o iau acasa si sa o pun incontinuu sa-mi faca prajituri. Tot acolo mai e si un nene care face gratar, mmmmmmmmm... Evident ca m-am proptit si in Cireasta de pe tort, entuziasmata ca gatea cineva...

Doar ca la Cireasa asta vin tot felul de figuri si zau daca inteleg de ce se baga singuri la o emisiune cu bucatarie daca nu stiu nici macar sa toace o ceapa... Si nivelul, vai, nivelul vedetelor noastre- modul in care inteleg sa se poarte, offffffffff, m-am oripilat total, nu imi vine sa cred ca se poate asa ceva si ca astea sunt exemplele de urmat, bleah, bleah, bleah, ce naiba sa te mai astepti sa intalnesti in jurul tau cand oamenii asta vad la tv si cred ca asa e normal (cool chiar) sa se poarte. Zau, emisiunea este comentata de un bucatar care analizeaza ce face vedeta respectiva, eu cred ca puneam si un alt personaj sa le critice comportamentul in societate si sa ii taxeze cand o iau pe aratura.

Iar domnul Dirta este ceva cum nu am crezut ca se poate. Se da in stamba maxim in postura de gazda, in episodul 28 (din 2 nov) si face niste gesturi ireale (scuipa mancarea, vorbeste urat, cere mancare la pachet etc etc) in episoadele 27 si 26 (din 1 nov si 31 oct). Toate episoadele se gasesc aici.

In mod sigur este pe lista mea de personaje care NU trebuie sa mai apara la tv si pe care NU mai vreau sa le vad. Si Becali e acolo. Si o groaza de alte personaje mondene, de "vedete" si politicieni... Mmmmmmmmmmmm, cred ca o sa incep alcatuirea listei prin stabilirea unui prim criteriu de selectie: cine nu se exprima corect in limba romana, afara din televizorul meu!!!

5 comments:

Anonymous said...

ce spui de Mircea Badea?

Anonymous said...

Monica e o speciala. Oare ce aveti toti cu ea:P?

Zu said...

Nu sunt fan Badea, nici nu ma prea uit la el, insa trebuie sa recunosc ca leaga chiar mai mult de trei cuvinte in limba romana si nici nu apare la toate emisiunile, obsesiv- asa ca nu pot sa spun ca intra pe lista mea.

Monica, well, tacerile ei sunt atat de pline de inteles... :-).

Cred ca zilele astea il pot adauga si pe Tarky pe lista mea- nu mai suport sa-l vad. Ieri cel putin a trecut dintr-o emisiune de la Antena in alta, cred ca nici nu a trecut pe acasa si se vaicareste de mama focului ca trag televiziunile de el si ca el nuuuu, nu vrea sa apara la tv. Bleah.

Ana said...

ia gandeste te tu, zu, ca eu fac promo la emisiunea aia si vad toate cele 4 emisii ale saptamanii, in intregime:)
doar gandeste te, ca eu nu comentez:)))

sunt insa foaaarte mandra de munca mea, deoarece face inasa hal rating, incat pana si tu te ai uitat:D

Zu said...

Da, eu m-am uitat, ca gateau unii acolo... si paoi am ramas pur si simplu tampa in fata televizorului, socata de ce vad. Nu stiu cum rezisti- nu te iau durerile de cap???