12 November 2008

Casatorie cu bebe inclus

Legat de ce procesam eu privitor la casatorie, ieri am avut treaba pe la o institutie publica unde doua "fete" asteptau la un ghiseu si vorbeau intre ele. Mai precis, una dintre ele, insarcinata... cam in patru- cinci luni, sa zicem, ii spunea celeilalte ceva de genul:

- Fata, mi-a spus ca daca nu raman gravida nu ma ia in casatorie.

Asta e tot ce am auzit. Restul am dedus, ca doar respectiva era insarcinata, nu???

Cred ca eu ii dadeam respectivului cu cratita in cap (asaaaa, pentru sufletul meu...) si ma carabaneam din viata lui (avand grija sa afisez un mers tantos si elegant :D).

8 comments:

Sabina said...

și dacă-ți zic că eu m-am ”civilit” lejer cu burtă de 7 luni? s-a întamplat să rămân gravidă, am zis că nu ne luăm că nu-i musai s-avem acte, in luna a 6-a ne-am răzgândit și hai să-i oferim cupilului nume și stabilitate. se pune că suntem împreună de 6 ani?

Zu said...

Eu ma gandeam la faza conditionarii: nu te iau de nevasta daca nu ramai insarcinata. Mie asta nu imi suna bine. Cumva, prefer sa fie cu mine pentru ca asta vrea, pentru ca ma vrea pe mine, cu sau fara acte, ramane de discutat... si sa vedem mai departe cum reusim sa fondam o familie.

Din unghiul asta am privit eu situatia si il vad ca pe un caz complet diferit de al tau. Imi pare rau daca ce am scris eu te-a deranjat sau daca am lovit indirect in astfel de situatii, nu la latura asta ma gandeam. Si Bu si cu mine ne-am gandit daca sa nu facem bebe inainte de cununie (era sa trecem la fapte anul trecut :-) ) si, pana la urma, daca mai avem nevoie de oficializarea relatiei. Am ajuns aici unde suntem acum, insa restul variantelor nu erau excluse.

Sabina said...

nu, nu, nu m-a deranjat absolut deloc. îți spuneam că se poate și reversul. și, da, e absurd ca întemeierea unei familii să plece de la condiționări ca cea spusă de tine

Unknown said...

Te preocupa mult problema asta cu casatoria.:) Dar stii care e faza tare? Ca oamenii se asteapta la un fel de miracol din momentul in care se casatoresc, cumva relatia va merge singura chiar daca ei o neglijeaza, ca totul va fi OK chiar daca ei isi baga piciorele in atentie, implicare si romantism. Or si binecuvantarea de la Dumnezeu este functionala atata vreme cat cei doi isi dau interesul. Cu alte cuvinte, Dumnezeu nu-i baga fericirea in traista in vreme ce omul freaca menta. Personal singurul motiv pentru care mi s-a parut logic sa ma casatoresc, a fost binecuvantarea divina. Si asta se poate face si fara tam tam, harmalaie, o mie de rude pe cap si 1 an de pregtiri febrile care sa se concretizeze in 24 de ore de maraton nuptial. Totusi din experienta, este o etapa bestiala (cu toti nervii care ti-i faci), mi-a placut la nebunie cat a fost, dar n-as repeta-o nicidecum. E de ajuns cu asemenea emotii o data in viata.

Zu said...

:sabina: :-) ma bucur ca n-am dat cu parul in balta... Mai alesc cand chiar cred ca e mare lucru ca traim intr-o perioada in care putem alege care varianta ni se potriveste.

Replica respectivei fete m-a socat. Intai pentru ca e clar ca acceptase conditionarea si apoi pentru ca o mai si povestea altora... Eu nu ii gasesc circumstante atenunante, ma gandeam ca poate vede altcineva ceva ce eu pierd din vedere.

Zu said...

@ laura: :D da, vorbesc cam mult de casatorie in ultimul timp, nu??? Cred ca incerc sa-mi finisez ideile legate de ea, ca sa o pot explica si altora fara sa apelez la clisee legate de ce zice societatea.

Si, uite, tocmai m-ai ajutat sa-mi mai clarific un motiv :-). Cred ca e bine ca toata lumea, toate rudele sa "ia la cunostinta" casatoria (ca simbol al formarii unei familii si desprinderea de familia veche). Ca un fel de "ritual de trecere"- de acum stie toata lumea, din toata tara, ca Bu si Zu formeaza o familie. Pfff, greu de explicat intr-un comentariu care ar trebui sa fie scurt... :-).

A, si da, ai dreptate, si eu cred ca merita dar cred ca daca ajung sa ma recasatoresc o sa apelez la varianta discreta/ temperata. Once in a lifetime e frumos, dar suficient :-)).

Unknown said...

Asta era pe vremuri, cand casatoria te scotea din circuitul celor eligibili. Dar in ziua de asta, statutul de casatorit uneori ii face mai dezirabili, mai ales pe barbati. Cunosc cel putin doua tipe pentru care un barbat nu are nici o valoare daca nu e luat. Adica, a fost deja testat si aprobat.:)
Pana la urma totul e sa exista incredere si comunicare. Asat nu se obtine cu o nunta cu tambalau. Ca de obicei eu promovez doar nunta religioasa si mi se pare cinic din partea statului sa ma oblige sa fac cununie si la primarie si la biserica. De fapt aici e vorba de taxele pe care le scot ei din asemenea ceremonii, oferind ambient zero sau minus. De fapt ar putea sa ma lase sa aleg (asta in caz ca vreau sa-mi asigur averea, de pilda, sa aleg la primarie ori la biserica. Iar cei de la biserica sa -i transmita pe cei casatoriti fara civil. Asa statul oricum ar avea o baza. Dar n-ar mai avea atatea taxute colectabile.

Zu said...

Nu ma gandeam la ideea de a semnala scoaterea din circuit, ci la ceva ce seamana mai mult cu un "bai, de azi incolo eu si cu x suntem impruna, iata asta e x, noi am decis sa fondam o familie (cu acte sau fara, nu despre asta e vorba aici) si va rog sa luati la cunostinta si sa ne tratati ca atare (= ca adulti desprinsi fiecare din nucleul familiei lui) si in urmatoarele conversatii pe care le avem sa plecam de la aceasta premiza, sa nu o luam again de la a la z cu... aaaa, pai Bu e cu Zu si s-au mutat impreuna si acum traiesc in cuplu ete, etc, toata istoria relatiei noastre..." Hmmm... cam asa ceva ma chinuiam sa zic, insa inca nu m-am prins cum sa o formulez mai frumos :-)). In mod evident nu este unul dintre principalele motive, dar, hei, este un motiv.