21 August 2008

Bu si Zu

Sarcina mea nu are cu adevarat nici trei luni, asa ca sunt la inceput. In plus, nu am pe langa mine decat o prietena care a mai nascut, singura capabila sa imi mai spuna una-alta. Mda, e adevarat ca acum doi ani am fost la o cunostinta care tocmai nascuse si nu pot uita cum mi-a zis, cu o voce joasa si grava, sa nu cred tot ce imi spune restul lumii, ca doaaaaaaaaaaare rau la nastere... insa, per total, pot sa afirm destul de convinsa ca nu stiu prea multe despre detaliile unei nasteri, mai ales una in Romania noastra minunata. Asa ca dupa ce am citit articolul despre care am scris aici, am ramas profund marcata. Si i l-am trimis si lui Bu, sa vaza si el...

Iar Bu a reactionat in stilul caracteristic :-). A ajuns acasa, s-a napustit in bucatarie (unde stateam linistita la taclale cu Bro'), s-a infipt pe calcaie si a declamat: "trebuie sa gasim un loc unde sa nasca Zu!!!"... ????... stupoare, intrebari, precizarile lui Bu cum ca nu se poate ca eu (=Zu) sa trec prin asa ceva, nu, nu, nuuuuuuuuu si un extrem de adorabil si inocent "daca e nevoie vand si masina ca sa nasti undeva bine"... :-))

13 comments:

Simbad said...

depinde ce vrei ca s-ar putea sa nu gasesti. eu m-am foit mult pana cand am decis sa nasc la giulesti pe principiul raului mai mic.
daca vrei sa fii tratata frumos si medicul sa aiba controlul asupra nasterii, atunci spitalul privat e o optiune (life memorial si euroclinic in bucuresti). daca vrei sa ai tu controlul asupra nasterii (tu nasti, nu doctorule "te naste" cum le place lor sa zica) ma tem ca inca nu se poate in Romania... Daca gasesti tu locul, da-mi si mie de stire, poate ma mai incumet de cateva ori.
Sper ca nu te-am speriat cu povestea mea. Nu asta mi-a fost intentia.

Ana said...

pe mine m ai speriat, si eu nu s nici macar insarcinata...dar Zu are suficient umor si sper ca va trece prin nastere razand.

Zu said...

:-)) well, se cuvine sa precizez ca Bu are momente adorabile, insa extrem de aeriene iar acesta a fost unul dintre ele, amintit taman pentru umorul involuntar :-). Si, da, postul respectiv m-a cam socat, recunosc. Stiam ca nu e bine, dar nu mi-am imaginat pana la ce nivel se poate ajunge. Cumva mi s-au deschis ochii asupra subiectului si in cel mai rau caz am sa fiu mai pregatita- cred ca e bine sa ai idee la ce sa te astepti, asa ca multumesc Simbad ca l-ai scris si, in general, ca iti povestesti experientele- ajuta foarte mult.

In rest, mai trebuie sa ma documentez si cam asta fac, pentru a lua o decizie potrivita legata de nastere, insa trei idei (sau patru???) imi sunt destul de clare:

- am deja un doctor, asa ca probabil voi naste la el la spital
- intentionez sa imi aduc tot neamul (mama, tata, sot, frate, tot ce gasesc...) la spital, sa stea pe capul doctorilor pentru mine :-))
- Ana, ma indoiesc ca o sa rad, probabil o sa urlu si o sa vreau sa ii bat pe toti cei pe care ii intalnesc in cale, in special pe doctori :-))
- asta este, atatea femei au trecut prin asta, o sa trec si eu pana la urma, ca doar trebuie sa scot mogaldeata de acolo si, oricum, recompensa este incomparabil mai mare decat toata suferinta, nu???

Pffff, am scris un roman :-))...

Anonymous said...

pe mine m-au trata foarte bine la polizu si au avut grija si de Mariuca.

iti doresc succes.

Zu said...

Thx. Mai am de asteptat/ dospit si dupa aceea o sa vad... brrrr...

Insa presupun ca o sa-mi mai fac o idee si cand ma duc la cursurile prenatale- am inteles ca se tin unele la spitalul la care voi naste si vreau sa ma inscriu si eu.

Andreea Demirgian said...

Evita municipalul. Iata de ce:
http://atelier.liternet.ro/articol/3175/Ada-Demirgian/In-love-with-my-daughter.html

Andreea Demirgian said...

Pardon zu, link gresit. acesta era de fapt: http://atelier.liternet.ro/arhiva/2275/Ada-Demirgian/Inca-mai-simt-locul-acela-unde-a-intrat-acul.html
Sorry.

Zu said...

Multumesc- ma bucur ca ai gresit link-ul pentru ca si primul este impresionant :-).

Spitalul unde o sa nasc eu este Filantropia si am emotii pentru ca mi-e clar ca nu pot anticipa tot ce ma asteapta...

Anonymous said...

Sunt multe (cam prea) forumuri cu mamici , unde elel isi expun experienta nasterii. Sunt chiar liste cu medici/spitale buni/bune....

Io am o nelamurire totusi: ce ai tu cu ...TOTI......"probabil o sa urlu si o sa vreau sa ii bat pe toti cei pe care ii intalnesc in cale, in special pe doctori :-))"
Ce vina au ei ca esti gravida ori ca nasti?

Si inca ceva : de ce nu nasti tu la Viena ca s-au mai vazut cazuri. Ori Finlanda, Danemarca.....

Zu said...

Acum nu am nimic cu nimeni, atunci insa presupun ca nu o sa am timp sa fac diferentieri si o sa am ceva cu tot Universul :-)).

Lasand gluma de o parte, am inteles ca sunt extrem de multe femei care chiar injura: isi injura barbatii, cum ca sunt niste nenorociti si nu meritau ca ele sa le faca copii etc etc... pentru mine suna extrem de ciudat si nu ma vad in postura asta...

Zu said...

A, si sa nasc in strainatate nu nu cred ca e chiar atat de necesar in cazul meu si nici nu imi e asa la indemana. Pana una alta lucrurile evolueaza firesc si incerc sa tratez lucrurile cu atentie, dar fara panica.

nico said...

Felicitari, ZU!

Zu said...

Multumesc! :-)