16 July 2008

Stres

De cand am aflat ca sunt insarcinata, mergem pe varfuri. Sa nu ne stresam si, mai ales, sa nu stresam copilul :-). Bu ma menajeaza si cand simte ca e cazul de ceva nervi imi spune ca trebuie sa ramanem calmi, pentru copil. Pe langa asta ma mai si expediaza afara din bucatarie cand incepe sa fumeze, insa asta e alta treaba... Ce vroiam eu sa spun e ca bebe e inconjurat de liniste si pace...

Pana astazi. Cand "mami", singura voce pe care o aude acolo in burtica, a explodat, intr-o tirada furibunda incheiata cu un "ma lasi???" apoteotic.

Imi pare rau, insa chiar, bai, zau asa, exista o persoana mai mult decat negativista, nemultumita profund de tot ce i se intampla, vesnic in cautarea chichitelor- motive de vaicareala... ceva incredibil. Persoana asta crede ca toata lumea e rea. Si corupta. Totul, dar absolut totul este pe pile. De aceea nu face ea banii, the big bucks care eventual ar trebui sa curga singuri in buzunarul din dotare. Pentru ca nu, nu se lupta sa faca ceva- la ce bun, oricum zarurile sunt aruncate deja... Si este plina de venin pe care il scuipa din gusa incontinuu, are nevoie doar de o discutie banala ca sa isi inceapa tiradele pe un ton ridicat si sunt pline de ura si injuraturi. Nu exista loc de dialog, disponibilitate. Ma tot face sa ma gandesc la un caine turbat, cu spume la gura... Si am obosit sa-i aud discursurile, sa vad cum deformeaza orice propozitie ca sa poata extrage din ea adevarul propriu (un adevar absolut, evident). Si nici nu am unde sa fug.

Asa ca azi am explodat, din neputinta mea de a rezista, pentru ca sunt convinsa ca nu a ajutat la nimic... Dar ma gandeam la o chestie simpla, vazuta pe la TV intr-un reality show, la un cuplu: intr-o situatie critica ea se cam isterizase si el i-a spus ceva de genul "daca nu ai ceva pozitiv sau util de spus, te rog, nu spune ce gandesti". Si e corect. La ce bun sa spui incontinuu "e nasol, nu avem nici o sansa etc etc"??? Ajuta cu ceva? Nu. Atunci mai bine taci.

2 comments:

Anonymous said...

hei Zu, sa stii ca am si eu parte de stresuri d-astea.

din pacate sunt pe toate drumurile.

dar, relax.

Zu said...

Pur si simplu e greu sa rezisti 24 din 24...