20 July 2008

Jurnal de bebe (8 saptamani)

Azi implinim 8 saptamani (sau cel putin asa cred, ca m-au cam naucit calculele astea). Saptamana viitoare urmeaza the big ecografie care sa ne arate ca bebe este o sarcina viabila. Inutil sa spun ca am emotii de mor. Daca toate merg bine (sunt cam agitata sa aflu ce si cum), tragem o fuga la concertul Metallica, in semn de sarbatoare.

Cum stau lucrurile pana acum:

- neuronul meu a plecat in alte zari, nu mi-e clar ce face, insa mie creierul aproape ca nu-mi mai functioneaza...
- asta inseamna ca nu prea am randament (muuuuult scazut sub normalul meu de persoana vioaie si agitata)
- nu am energie pentru nimic si mi-e somn incontinuu
- caldura ma omoara, rau de tot, naucindu-ma complet

Episoade de pofte sau suceli extreme nu prea am avut, iar Bu se declara atat uimit de cat pot sa dorm dar si relativ multumit de faptul ca, hei, e liniste in casa de la o vreme (= furtuna aia care avea tot felul de idei si era plina de energie a disparut in mod miraculos).

Insa intr-o seara aveam o stare generala proasta si umblam prin casa bosumflata, explicandu-i lui Bu ca nu stiu ce am si ca mi-e foame rau, rau de tot, dar simt nevoia de mancare gatita, eu stiu... tocanita, ceva... Asa ca Bu a decis sa ma scoata pe la 9 seara la restaurant, dar, well, s-a apucat sa sune la ai mei sa-i intrebe daca nu vin si ei... moment in care mama a zis: am ardei umpluti- vrei??? Cum sa nu vreau, vreau, oooooo, mancare... asa ca, in urma unor deliberari naucitoare mama s-a infiintat pe la usa noastra pe la 9.30- 10 seara cu sufertasul cu ardei umpluti si smantana aferenta, cu bonus niste capsuni, a stat cuminte sa-si vada odrasla mancand si apoi Bu a dus-o acasa cu masina :-)). Dupa care, in weekend am mers la munte si mama, desi in general noi facem gratar la munte, a stat toata ziua in bucatarie si a facut, guess what, mancare gatita (ma intreb de unde ii venise ideea??? :D)- de la ciorba si snitzele pana la tocanita si ciuperci umplute :-)).

In alta seara iar aveam o stare proasta (dureri de spate/ burta/cap), asa ca Bu s-a astezat langa mine pe canapea si ne-am uitat impreuna la un film. Well, daca sunt bagata in seama imi face tare bine psihic si ma ajuta sa ma linistesc, asa ca ajunsesem sa ne uitam cumintei la film, insa dupa cum urmeaza: aerul conditionat pornit, Bu pufaind ca moare de cald si eu invelita cu o paturica :-)).

Cam astea au fost momentele mele de maxima "ceva", in rest sunt pasnica... invat sa coabitez cu mogaldeata- de exemplu acum o suspectez ca nu ii place usturoiul, Bu e tare dragut cu mine si ma protejeaza in modul lui ciudat: nu ma lasa sa stau in fum de tigara; cand am urcat in lift cu un tip care, da, putea rau, mi-a zis sa ma spal pe maini ca "am intrat in contact cu multe bacterii" :P etc etc si, zic eu ca si profita de absenta neuronului meu pentru ca taman m-a plimbat pe la showroom sa vad masina la care viseaza de mult si de care eu ma tem ca e cam scumpa...

5 comments:

Aura said...

hey, felicitari! n-am mai intrat de mult pe blogul tau, de cand erati inca in pregatiri de nunta. si intru azi si aflu o veste minunata. multa sanatate lui bebe si tie.

Anonymous said...

sunt geniali barbatii grijulii :-)) anyway, inca procesez faza cu aerul, el cald, tu cu patura:))

Zu said...

Multumesc de urari, da, Bu si cu mine nu ne putem plictisi...

Well, Bu nu este din Bucuresti si pentru el caldura inca mai este o problema, asa ca atunci cand da el drumul la aer conditionat eu de obicei imi pun sosetute :-).

nico said...

iar eu am ramas lipita la faza cu mama in bucatarie: Doamne, ce comoara!

Zu said...

:D si tocmai a fost mama pe aici si mi-a facut supa...

In fine, se cuvin doua precizari:
1. in timp ce ea a facut supa eu am facut cartofi frantuzesti
2. da, e ceva ce face de cand sunt insarcinata si eu ma rasfat in ultimul hal :D