08 February 2007

Momente blonde

1. M-a ametit una de la IT. Am sunat sa intreb de ce nu pot accesa un ftp. Si a inceput sa ma intrebe ce calculator am. Nu stiu, zic eu. Pai ce e, zice ea, Flamingo, Ultra Pro etc? Nu scrie nimic pe el, zic eu. Si tot faceam drumuri de la computer la telefon, sa-i raspund... Zice: pai ce computer e? Ce IP are? Intreb si eu prin birou, crezand ca am colegi mai dumiriti ca mine, dar nimic, nu stiau sa-mi spuna cum sa ma uit. Ma intorc la telefon: nu stiu sa vad ce IP am. Mda, mi-am dat seama, zice ea, cu un ton usor patronizing...
Si atunci m-am enervat. Pai de ce ar trebui sa stiu eu astea? Adica... nene, nu e meseria mea. Eu nu te intreb pe tine de print martor, bleed sau tifetare...

2. Mi-am facut birou in sufragerie. Adica mi-am pus laptopul acolo. Si mi-am tras un cordon ombilical luuuung din birou, de la Bu, sa am si eu net. Acum suntem amandoi fericiti: eu computer/ el computer, eu televizor/ el televizor. Daca avem chef sa ne vedem, ne intalnim la mijloc, in bucatarie :-)). Si pentru ca masuta era una destul de joasa si stateam relativ chinuita, ma apuc eu sa ma plang la Bu (evident, eram in bucatarie :-)))). Si el zice, o fac eu!!!... pffff... si dispare de langa mine. Cand ma duc in sufragerie, pusese carti pe post de picioare la masuta, sa o inalte. Sfanta mea colectie Meridiane (aia cu cotor alb cu negru sau rosu cu negru), statea frumusel, teancuri- teancuri, sub fiecare picior de masa!!!

3. Doina mi-a facut supa. Cand cu maseaua extrasa... M-am mirat eu ca toate legumele sunt puse frumusel intregi in supa, asa ca i-am povestit mamei cu prima ocazie. Pe mama a pufnit-o rasul!!! Si mi-a explicat ca "asa se face" supa, pui legumele intregi... ca asa o face si ea si ca, da, anul trecut cand era in spital si i-am facut eu supa, ea s-a cam mirat cand a vazut ca ii taiasem bucatele ardeii, morcovii etc. :-))). Pai... ma intreb eu, de ce sa nu le toci??? Nu vrei sa le mananci si pe ele? Ce se presupune ca faci cu ele intregi- le pasezi(nu vreau)? le arunci? le tai dupa? De ce sa te complici???

4. I-am facut mamei cont de messenger pe yahoo. In doua zile si-a uitat user name-ul. Azi m-am trezit cu ea pe ecran: ma anunta ca diseara e o emisiune tv in care o sa apara o fosta colega- ceva cam asa: "asta seara la postul x la ora x la emisiunea x o da pe x si ne va spune ce realizari a avut ea de cind s-a maritat cu x" :-)) (x-urile imi apartin).
Iar tata m-a sunat ieri sa ma intrebe cum vede ce foldere are sharuite in retea. Cand am ajuns sa-i explic de "folder cu o manuta pe el", l-am pierdut...

5. Am pretentia ca ma prind repede care e treaba cu diferite programe. Yahoo Photos nu pare ceva prea complex, si totusi nu reusesc sa inteleg ce vrea de la sufletul meu si cum sa il determin sa faca ce vreau eu. Adica sa lase pe cineva sa-mi vada pozele si sa faca si comentarii. Logica mea imi spune ca am facut ce trebuia, realitatea ma contrazice... Sunt in ceata.

5 comments:

A. said...

hehe, o avea si cineva-ul ala vina lui :)

Alina said...

Partea cu folderele sharuite imi aduce aminte de cum l-am invatat pe tata cum e cu copy/paste din tastatura :D That is always really nice!

Cat despre tipa de la IT, normal. Se intampla, pt ca le trebuie ceva detalii, dar ar trebui sa nu priveasca pe nimeni de sus in astfel de cazuri.

Zu said...

@A.: Vrei sa spui ca "cineva" ala e cam atehnic :-)) ???

@Alina: :-) eu i-am scris lui tata lectii intregi de genul "chestii basic despre computer", "cum sa scrii un cd" etc. - ideea fiind sa aiba toate informatiile la indemana (pe cat posibil).

Miaul said...

eu imi prefer parintii cat mai departe de computer.
e un spatiu mult prea personal,nu mi-as dori sa dea peste cine stie ce nu-i priveste.

Zu said...

Ai mei nu stiu de blog si cred ca e mai bine asa. In ceea ce priveste intimitatea mea- ei au computerul lor eu pe al meu... singura mea problema este ca trebuie intretin/administrez mai multe computere.