31 January 2007

...in care adultii redevin copii

Azi m-am dus la dentist si mi-a scos o masea de minte. Dupa cum spuneam, maselele mele de minte sunt rebele din fire asa ca s-au apucat sa creasca stramb, fortand maxilarul si facand alte mici porcarii de-astea. Si cand te gandesti ca exista o perioada in viata mea in care imi doream sa am si eu masele de minte, sa ma laud!!! Acum imi doresc sa plece singure la zana maseluta...

Extractia in sine a fost foarte scurta, insa am iesit de acolo cu o falca amortita complet si un pansament pe care trebuia sa-l tin intre dinti doua ore. Ma simteam complet pierduta si usor trista, have no idea why si m-am apucat sa o sun pe mama, care s-a impacientat, ca orice mama care se respecta. Am vorbit si cu Bu la telefon care a decis ca vorbesc tare simpatic, radea f. incantat... Apoi am revenit la normal, adica drumuri si telefoane in draci, ca o "business woman" ce sunt... Am aterizat si pe la o librarie, de aunde mi-am luat cinci carti noi, tratament imbatabil pentru ridicarea moralului (by the way, mi-am luat si "Femeia nisipurilor"- Alina ma intreba unde o poate gasi- pe Mosilor, cam la doua stradute distanta de Obor, pe partea cu Flanco, este o librarie micuta- eu de acolo am luat-o).

Ajunsa acasa, deja ma simteam slabita rau si ma durea, vroiam sa-mi fac o supa, singura chestie pe care ma simteam in stare sa o mananc, insa Doina (care face curatenie) s-a oferit sa-mi faca ea. Supa cu galusti!!! Uuuuuuuuuu... A fost tare draguta, s-a si dus sa cumpere gris si chiar m-a invatat sa fac galusti. Nu, nu stiam sa fac, oricat de weird ar suna si am descoperit ca e un proces tare dubios: bati ouale pana cand le simti "usoare" (??) si apoi pui gris pana cand "pleaca farfuria" (la faza asta deja aveam o imagine cu farfuria cum pleaca pas-pas... dar, hmmm, chiar se poate spune ca a "plecat") si dupa ce le pui in oala ai grija sa pui ceva apa rece, la interval de cam 10 min. Treaba complicata.

Spre seara mi s-a facut din nou foame si, cotrobaind eu prin frigider disperata dupa ceva mancare usor de molfait si care sa nu fie "lactate", pt ca nu am voie, m-am trezit sunand-o din nou pe mama. S-o intreb daca branza e "lactate"...(!!!???). Si, dupa ce am inchis telefonul, m-a izbit: nu conteaza cati ani ai, cate diplome, firme si responsabilitati ai, de cate ori ai fost tu la spital pentru mama sau pentru tata, sunt momente in viata in care redevi copil si o suni pe mama cu cele mai stupide motive...doar pentru ca esti un copil speriat si ai nevoie sa te rasfete cum numai ea stie. De aceea am sunat-o cand am iesit de la dentist si de aceea m-am trezit intreband-o daca branza e lactate (huh???)- ceva din mine stia f. bine de ce avea nevoie: rasfat si sfaturi gen "nu te plimba prin frig" sau "fa-ti ceai de musetel" :-).

Situatia insa se reechilibreaza rapid cand te suna imediat apoi un client sa-i faci o factura si Bro' sa te intrebe daca balsamul de rufe se pune in sertarasul cu simbolul-floricica si cam in ce cantitate...

6 comments:

A. said...

Ma gandeam eu pe unde ai disparut. Cu restul maselelor ce ai stabilit? Salutaeri Doinei :)
Auzi, nu vrei sa te cocoti in avion sa vii pe aici?
Si nu pot sa nu ma impresionez de zelul gospodaresc al lui Bro.
Altfel, tocmai am cumparat o bicicleta nasoala rau de tot, si am lasat-o peste noapte fara nici un lacat, nimic, in curte la birou. Se incuie curtea, e adevarat, dar tot e un risc al naibii de mare. Pe aici se fura bicicletele mai ceva ca banii din buzunar in 66 la noi acasa. Nu cred ca dorm la noapte.

Alina said...

Multumesc pentru informatie! Inca o intrebare (sper sa nu te bat prea mult la cap): ai idee daca e deschis sambata? Nu am cum sa ajung acolo in alta zi :)

Si da, ai dreptate, cum te simti putin rau, simti nevoia sa te simti copil rasfatat de mami. In weekend, cand eram racita moarta si ma indopam cu medicamente, a trebuit sa o sun repede pe mama pentru best practices :P

Zu said...

@a.: cocotatul in avion se amana un pic deoarece "zana" imi bantuie din nou computerul, iar me moment

@alina: nu stiu sa-ti spun sigur, dar cred ca e deschis si sambata dimineata.
Iar in ceea ce o priveste pe mama- si ea e o figura: cand am avut accidentul de masina i-am spus eu la telefon ca nu am nimic, dar tot a venit a doua zi, sa vada ea cu ochii ei ca sunt ok. si sa-mi numere toate oasele :-))

Alina said...

Reactie tipica pentru mai toate mamele :)

A. said...

zau dc am inteles a doua parte a raspunsului tau :)

Zu said...

e grav daca am ajuns ermetica pana si pentru tine :-)) iti explic cu prima ocazie