30 January 2007

Din peripetiile lui Zu

Azi m-am trezit vioaie pe la 8.00 si am purces la dat jos Bu-ul din pat. Aveam "de discutat" (nimic grav, doar niste chestii imp. de organizat). Bu este recalcitrant la trezirile matinale, asa ca, ascuns bine intre doua perne, m-a intrebat "chiar trebuie???". O, da... M-am agitat eu ce m-am agitat prin casa, m-am dus din nou dupa el, a reusit sa se adune, m-am asezat sa discutam, a disparut in bucatarie (se decisese sa duca gunoiul??? wtf??), am inceput sa boscorodesc, am discutat, finally, si m-am dus sa ma imbrac. Eram in intarziere. Mare.

Bu, in pijama, are o revelatie: azi nu e 31, adica nu, nu ia bani azi. Aaaaaaaaaaa... si e lefter. Agitatie mare pe langa mine. Sa-i dau bani sa-si ia tigari... Ma uit in portofel, nimic. Boscorodesc. Cand eram aproape gata sa ies pe usa si in si mai mare intarziere, ii vine ideea ca se imbraca repede-repede si pleaca impreuna cu mine- sa-i scot de la bancomat bani. Ce sa fac, am asteptat (bine, i-am pus in brate si niste mancare sa duca la matusa, hehehe). Si fierbeam in fata usii, ca doar eram in maaare intarziere.

Finally, Bu e gata. Iesim val-vartej si incui usa. Vine si liftul. Ta-da-m! Bu ma informeaza candid ca si-a uitat actele si telefonul in casa. Vazand ca incepe sa-mi iasa fum pe nari, ma baga repede in lift... sa ma duc eu la bancomat ca el isi ia actele si vine dupa mine :-).

Bon, ma duc vioaie la bancomat care imi spune ca "fonduri insuficiente". ??? Ma holbez stramb la el, scot cardul lui Bu, sa iau bani de la el, gresesc pinul de doua ori, turbez, apare Bu, stau sa-i explic ce face cardul lui in bancomat, scoatem banii si ne indreptam catre masini, Bu la a lui, eu la a mea.

Moment in care imi vad masina si imi pica fisa. Ninsese, si masina mea era acoperita de zapada. Insa toate chestiile alea dragute de dat zapada nu erau in masina- erau in casa- ca nu apucasem sa le aduc jos de cand am luat-o din service (si cine naiba se gandea ca mai ninge taman acuma??). Ma uit la Bu, gesticulez, el afiseaza o privire usor stanjenita... zic "da-mi si mie o matura, ceva"... zice "cred ca mi-am uitat cheile de la masina sus", ma pufneste un ras isteric.

In fine, incep sa dau zapada cu manusile mele frumoase din piele moale-moale... :-) apare langa mine o tipa care trecea pe strada si imi intinde o bucata de carton, sa dau mai bine cu aia, ca poate ma ajuta :-)) (??? f amabila- cred ca aratam neajutorata rau). Incep, mosca-mosca, sa dau zapada cu cartonelul... Deja nici nervoasa nu mai eram.

Dupa un timp ma trezesc cu Bu langa mine, se uita lung, zice "O, Doamne!" (:-)))), imi intinde o perie si un "racaitor" de gheata si se duce sa-si ia masina. Acum... nu stiu...anul trecut parea sa imi iasa mai bine chestia asta cu curatatul masinii. Am racait tot parbrizul, m-am intins peste masina etc... astfel incat, cand a aparut Bu, eu trecusem deja la curatarea propriei persoane, pe jumatate plina de zapada :-) si radeam in hohote :-)...

Termin toate cele, ma sui in masina, plec...si imi dau seamna ca din radioul meu se auzea "Highway to hell" in timp ce prin fata parbrizului zbura zapada ramasa pe bordul masinii :-)) yep, right...

4 comments:

Alina said...

De ce nu iti iei spray din ala smecher pentru astfel de situatii? Doua pufuri si dispare tot, zapada sau gheatza! Si e asa de fun tu sa te strecori in masina si sa astepti sa pleci cand altii inca mai racaie la gheatza lor? :P

Zu said...

:-) Am zis eu ca iarna trecuta imi iesea mai bine chestia asta :-)... acum... cu masina intrata in service taman in noiembrie, pentru doua luni... si cu vremea calda de pana azi... am zis ca am fentat iarna. Nu mi-am mai pus nici cauciucurile de iarna, nimic, sunt ca o floare...

A. said...

A venit iarna acasa? Pe bune? Ninge la Bucuresti?

Zu said...

A nins doar peste noapte, acum vad ca a trecut. Nu ca ma plang :-))