14 September 2006

Deprimant

Intotdeauna am crezut ca daca iti doresti ceva suficient de mult si daca muncesti pentru lucrul ala, atunci o sa iasa- pentru ca meriti, pentru ca asa este corect, ca in acel moment toate fortele universului sa contribuie la realizarea acelui lucru (stiu, suna a Cohelio...). Daca ai transpirat pentru un lucru, la naiba, ar trebui sa-ti si iasa! Daca nu, ok, ai meritat-o... ca doar de-aia cand totusi iti iese se zice ca a fost norocul prostului :-).

Ei bine, nu, de cand m-am facut adulta responsabila (hmmm...imi vine si mie sa rad)ma lupt, ma zbat si incep sa cred ca pe langa UNELE chestii care ies, si altele, extrem de frustrante, care nu ies, singura certitudine care ramane este ca ma paste un ulcer...Restul afirmatiilor cu caracter de slogan, de tipul "Daca vrei poti!", se pierd intr-un frustrat "De ce naiba mi se intampla mie asta???".

La capatul unei zile incepute plina de bune intentii, in plina campanie de "vreau mai mult si sunt dispusa sa muncesc pentru asta", marele rezultat este ca am noduri-noduri in stomac. Astept cu nerabdare momentul in care sa fi invatat deja bucatica mea de chestie la care ma pricep si in care sa pot face lucrurile cu usurinta- pe moment se pare ca "trebuie sa invat", viata imi ofera noi si noi "lectii"... Nu era mai bine sa stau eu in locul meu caldut, ce atatea dorinte de a face mai mult???!!!

Singura chestie buna? Cu adevarat buna? Ca mi s-a confirmat (daca mai era nevoie) ca am o prietena adevarata. Care, in plina criza de lamentari telefonice (din partea mea) mi-a oferit spontan ajutorul. Multumesc A.

13 September 2006

WASP

Ghici cine are bilet la WASP???

Dilema veche

Am citit aseara cu reala placere Dilema veche- numarul "Ce va place/ ce nu va place la Romania".

Ma regasesc in:

"Întrebarea dvs. („Ce vă place şi ce nu vă place la România?“) mă aruncă în faţa altor întrebări. De care „Românie“ e vorba? De România lui Gigi Becali? De România lui Băsescu, Geoană sau C.V. Tudor? De România pe care o văd la televizor? De România pe care o văd pe stradă? De România leşinată acum de plăcerea bîrfelor cu „dosare“? De România care discută la TVR listele cu „mari români“? De România jună care n-are timp să vadă cum se clatină frunzele în copaci sau cum se umple seara de metafizică, deoarece e ocupată să vorbească la telefonul mobil şi cînd urcă în tramvai, şi cînd coboară din tramvai, şi cînd traversează strada?[...]" - Octavian Paler

"Brînza telemea de Sibiu. Şi roşiile pline de toată vara. Îmi mai plac şi Cheile Bicazului şi Lacul Roşu şi munţii şi marea în orele dimineţii şi spectaculoasele stînci de la Herculane. Şi multele legende ce se învîrteau odinioară în jurul acestor locuri ca firul în suveică. Şi cuvintele româneşti care o fac aşijderea. Prin care îţi poţi explica cele mai de neexplicat cotloane ale fiinţei, fără teama de a nu fi înţeles. Şi de-asta îmi place Caragiale şi umorul pur românesc. Acea băşcălie sănătoasă şi acele priviri hître ale românilor care „te pot face din cuvinte“.
Nu îmi place neşansa pe care comunismul a dat-o românilor, nu îmi place că de neşansa asta ne ţinem încă legaţi ca de un colac pe care îl credem salvator, fiindu-ne frică să învăţăm să înotăm şi fără el. Nu îmi mai place că preferăm să adoptăm subculturi exterioare, denigrînd orice sentiment românesc de valoare şi mă întristează de-a dreptul că mulţi (prea mulţi) nu mai vor să fie români.." - Stela Giurgeanu

"Nu-mi place că „poporul“ se încăpăţînează să rămînă popor sau populaţie, dar nu reuşeşte să înjghebe cu adevărat o societate în sensul modern al termenului, cu oarece reguli mai clare (care să fie şi respectate), cu un „mod de viaţă“ mai bine articulat şi mai coerent." - Mircea Vasilescu

Sublinierile imi apartin.

12 September 2006

mais où sont les neiges d'antan ?

Legat de ce am scris anterior, am dat intamplator peste urmatorul post:mos craciun. M-am bucurat mult, deoarece senzatia pe care o am din ce in ce mai acut in ultimul timp este exact cea descrisa aici nu mai sunt in pas cu moda....

In iarna, cand i-am spus unui coleg ca merg la concertul Helloween, raspunsul a fost: "La Helloween? Dar aia sunt batrani!!!" :-))
Wtf? Am I THAT old?

Agonie si extaz

S-o luam cu inceputul: extazul- WASP vine in Romania!!! Am vazut afisul concertului in B24 Fun si a trebuit sa il citesc de doua ori sa ma asigur ca nu visez. The Crimson Idol este albumul meu preferat, albumul complet- opera rock in care fiecare piesa cade perfect in locul ei, totul se leaga si se incheaga formand unul dintre putinele albume din care nu poti sa spui ca asculti doar o piesa sau alta, il asculti pe tot, cap-coada. Wow- stiu fiecare vers, fiecare acord...si acum am ocazia sa-i vad pe viu! Sunt extrem de fericita si nici nu ma gandesc sa nu ma duc. In octombrie e ziua mea si primesc un cadou grozav!

Si aici vine agonia- ma chinui sa cumpar bilete. Nimeni nu pare sa vanda... nu gasesc... si zau ca nu am de gand sa ratez concertul asta! Asa ca: de unde naiba pot sa iau si eu bilete???!!

07 September 2006

:-) hehehe

This made my day:





Your Dominant Intelligence is Spatial Intelligence



You've got a good sense of space and how the world around you looks.
You can close your eyes and "see" images. You have innate artistic talent.
An eye for color and shapes, you're also a natural designer.
Since you think in pictures, visual aids and demonstartions help you learn best.

You would make a good navigator, sculptor, visual artist, inventor, architect, interior designer, or engineer.





Eeee..."innate artistic talent:, "a natural designer"... yep, sounds just like me :-)!!! Hehe, e placut sa primesti o confirmare ca esti pe drumul cel bun. Chiar daca vine de la un site obscur :P .

Florin Piersic jr

In revista Eva- ultimul numar- apare un articol scris de Florin Piersic Jr. "Foame post coitum". Genial! Merita citit, nu am o parere prea buna despre autor, insa articolul m-a facut sa rad asa cum nu am mai ras de mult. E bun, alert, percutant si, la naiba!, extrem de "la obiect"- o portie de viata servita cruda. :-))). Mai vreau, desi ma tem ca a fost doar un "one time hit"...

06 September 2006

fun

Am descoperit Icewind Dale- I know, a little bit too late, dar who cares? E fun si imi umple noptile, distrugandu-mi zilele caci ma trezesc nauca si jumatate de zi ma tarasc prin birou incercand sa ma trezesc si dorindu-mi din tot sufletul sa fiu acasa. Sau in orice alta parte (hmmm, asta nu are legatura doar cu jocul :-) ) . Urasc rutina, urasc sa stau in fund 8 ore pe zi, am sau n-am treaba. Oooo si acum chiar am treaba. Si aici vine intrebarea: cum se descurca altii? Sau nu se descurca? De mult nu m-a mai captivat un joc atat de tare incat sa-mi afecteze viata- ultima data a fost prin facultate si atunci lucrurile erau mult mai simple.