14 November 2006

Procesam

Ideile de aici m-au facut sa ma gandesc la dinamica unei relatii.

Da, ma astept sa fie atent cu mine pana la 80 de ani. Dar nu pentru ca trebuie, ca asa e in scripte, ci pentru ca ii pasa. Micile gesturi le iau ca semn al interesului lui fata de mine, nu al bunelor lui maniere. Ceea ce, in timp, s-ar putea dovedi ca nu este taman o idee menita sa-mi dea stari de fericire. Privirea critica asupra gesturilor lui poate duce la momente de pura nefericire. Intrebarea este: oare abordez problema din unghiul corect?

Eu, cu mintea de acum, zic ca da, si ma dau de ceasul mortii cand el adoarme bine infundat in perne, obosit tare fiind (mda, exista si o justificare) in timp ce eu trec printr-o depresie. E corect? Oare unde se trage linia atentiei in cuplu, dupa ani intregi de stat impreuna? Sa vina la tine daca e frig afara si sa-ti puna gluga pe cap ("sa nu racesti") iar daca instisti sa te deschei la hanorac sa insiste si el sa-ti traga fermoarul pana sus... si totusi daca te cuprinde panica-de-viata (hei! starea asta chiar exista, pe bune) el sa se uite tulbure la tine si sa declare ca e tarziu, ca iti va trece, mereu iti trece, si sa treaca rapid intr-un somn profund, fara griji??? Chestia cu somnul la ce categorie trebuie trecuta: 1. aaaa nu-ii-mai-pasa-de-mine sau 2. hmmm... poate-ca-ma-cunoaste-prea-bine ???

Si, apoi, care este procentul normal/ firesc/ decent de "atentii versus ignorari"?

Ma opresc aici, poate ca sunt lucruri la care nu e bine sa te gandesti prea mult, la fel ca atunci cand te uiti intr-un put si te ia cu ameteala. Asa ca mai bine nu te uiti, la o adica, ce mare chestie e sa te uiti intr-un put??? ;-)

4 comments:

Anonymous said...

Adaug varianta de raspuns numarul 3 la intrebare: poate nu si-a dat seama ca esti deprimata :D

PS: despre uitatul in put. Da e mare treaba, tocmai pentru ca poti sa ametesti, de aia te uiti :)

Zu said...

:-))) da, am citit si eu revistele alea in care scrie ca barbatul e alta specie decat femeia, una care intelege doar propozitile scurte, clar formulate, fara metafore si alte chestii de-astea, eventual doar indemnuri la actiune :-)). Well... am spus-o ffff clar: "me trista, me need big hug". :-)

Dar situatiunea nu se rezuma la acest exemplu. Care este doar un exemplu...

Anonymous said...

eh, ce scrie in reviste ca "barbatul etc...", ca "femeia.. alt etc" e total aiurea, nu poti cataloga oamenii in halul ala, dar nici nu pot vorbi eu despre ibitul tau, sau in numele lui, pentru ca nu-l cunosc :)

Incercam sa emit o opinie :P

Zu said...

:-) legat de reviste: pe mine ma omoara textele de genul "cum sa-ti dresezi barbatul" (versiunea mai mult sau mai putin subtil spusa, insa cu siguranta apare in toooate revistele de pe piata) - da' ce? mi-am luat catel si nu m-am prins eu? Hei! eu "il iau" de individ destept!!!

In rest... undeva intr-un post anterior mi-am propus sa nu ma mai vaicaresc. Poate asa (re)gasesc si eu ceva din optimismul ala debordant de care dai tu dovada...