15 November 2006

Paranteza

Ma uit cu sarg in put... somebody get me out!!! :-))

Pana trec de faza de mai sus, scurta paranteza= la ce altceva ma mai uit.

Pai, la vecinii mei. Si e fabulos: nu se saluta, dom'le! Daca dai de vecini la intrarea in bloc, la lift, etc, nu zice unul "Buna ziua" !!! Eu chestia asta nu o inteleg. Doi oameni ajung in fata liftului, se uita tamp unul la altul si stau in tacere, asteptand 1-2 minute pana vine masinaria, eventual se si suie in tacere in lift... Nu inteleg!!!

Misterul este ca in permanenta eu sunt cea care initiaza schimbul politicos de buna ziua-buna ziua. Chiar daca eu eram deja in holul blocului, sau eram cu spatele (umbland la cutia postala) etc etc. Sa arat eu asa de tanara??? Ok, stiu ca nu am mutra varstei pe care o posed, si m-au mai trimis oamenii la facultate si alte chestii, dar cu tineretul din ziua de azi care-i baiul??? (nu mai spun tinerii chiar ca nu saluta, in general cu cat e omul mai in varsta, cu atat sunt sansele mai mari sa poti avea un dialog politicos). Mi s-a intamplat de cateva ori chiar sa ma sui in lift cu "tineri din ziua de azi" (:-) ) care sa taca, sa apese pe butonul dorit de ei, fara sa ma intrebe unde vreau sa ajung, si apoi sa coboare fara pic de griji, lasandu-ma sa studiez linistita peretii liftului. Magie, oare stiu cu totii la ce etaj stau??? (locuiesc in blocul cam de 2 ani, blocul e mare iar eu nu sunt un personaj cunoscut: plec dimineata, vin seara, nu am conflicte cu nimeni etc).

Am devenit deja iritata, am porniri de a spune un buna ziua raspicat, holbandu-ma clar in ochii interlocutorului.

Altfel, e un bloc curat, destul de bine ingrijit, situat central... A! Si exista si exceptii- oameni care tin liftul si te asteapta si pe tine sa ajungi, care iti vorbesc politicos: buna ziua, unde mergeti, mergeti dumneavoastra cae eu am bagaje multe, la revedere ... dar prea putini, mult prea putini- cum sa zic, cred ca deja ii stiu pe toti si sunt cam 10% din totalul vecinilor mei.

2 comments:

Anonymous said...

Pe aici astia tineri dau buna ziua ..cu batranii nebuni e problema. Degeaba ii saluti, primesti cel mult o uitatura urata inapoi.

Zu said...

:-) vezi mai sus... boala se extinde la diverse clase sociale si varste...